Fyra nya feelgood-noveller Fyra nya feelgood-noveller
188750
Bok:Tretton dagar med John C:2018
Av: Moyes, Jojo
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Novellix, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Variant i låda med titeln Fyra feelgood-noveller från Novellix tillsammans med 3 andra böcker
Vad gör man om man hittar en mobiltelefon, där kärleksfulla och utmanande sms hela tiden plingar till? Svarar man och låtsas vara föremålet för personens åtrå och längtan? Ska man rent av stämma träff? Den framgångsrika feel good-författaren Jojo Moyes, vars succéroman Livet efter dig har sålts i över en halv miljon exemplar bara i Sverige, bjuder här på en riktig liten bladvändare som tar en oväntad vändning. Var är du älskling? Det har gått 2 dagar!!! Miranda stirrade på meddelandet, rynkade pannan och stoppade sedan ner telefonen i fickan och började gå. Det vore dumt att lämna den i gräset. Hon skulle tänka ut vad hon skulle göra med den när hon kom hem. Jojo Moyes debuterade 2002 med romanen Det skyddande regnet , men det verkliga genombrottet kom med succén Livet efter dig (2012) som har översatts till flera olika språk och sålts i över 8 miljoner exemplar världen över. Boken filmatiserades 2016 och Jojo Moyes själv skrev manus. Moyes har under sin karriär tilldelats ett flertal priser för de totalt tolv böcker hon har skrivit. Senaste romanen är En andra chans , utgiven på svenska av Printz Publishing i mars 2018. Tretton dagar med John C är hämtad ur novellsamlingen Ensam i Paris och andra historier (Printz Publishing 2017). Novellix ger ut små, snygga böcker med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
188752
Bok:Göra om:2018
Av: Kinsella, Sophie
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Novellix, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Variant i låda med titeln Fyra feelgood-noveller från Novellix tillsammans med 3 andra böcker
Med humor och värme berättar Sophie Kinsella här om Emma, som mot sin vilja dras in i den egensinniga väninnan Fizz smått galna projekt. Plötsligt står Emma inför ett ofrånkomligt möte med sitt förflutna. Det blir en historia om utveckling, om att göra om och börja om, och om gammal kärlek så stark att den fortfarande får hjärtat att bulta hårt i bröstet. Jag snubblar efter henne in i rummet. Och nu ser jag så klart tecknen överallt, som fingeravtryck i damm. Den gamla läderkofferten. Böckerna i vardagsrummet. Jag får syn på mig själv i spegeln - och jag är likblek. "Åh, titta!" säger Fizz när hon ser ett fotografi vid sängen. "Är det han? Är det din kille?" "Ja, det är han!" säger Arabella lyckligt. "Det är Dee-Dee. Han heter egentligen David." Jag hade förstått vad som skulle komma. Men att höra hans namn igen är som att få ett slag i magen. Sophie Kinsella (född 1969) är en brittisk författare med över 40 miljoner sålda böcker i fler än 60 länder. Störst framgångar har hon rönt med Shopaholic-serien. Första boken om karaktären Becky Bloomwood kom 2000 och tog sig omedelbart in på de brittiska bästsäljarlistorna. Därefter har det kommit ytterligare sju böcker i serien, och en film gjordes 2009. Sophie Kinsella har också skrivit en lång rad fristående romaner som alla blivit säljsuccéer i såväl engelskspråkiga som övriga delar av världen. Senast utgiven på svenska är Mitt nya jag (Printz Publishing 2017). I juni 2018 släpps på samma förlag Kinsellas nya roman Överraska mig. Göra om ingår i antologin Girls' Night In: 10th Anniversary Edition och novellen ges nu för första gången ut på svenska. Novellix ger ut små, snygga böcker med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
188751
Bok:Samma tid nästa vecka?:2018
Av: Nicholls, David
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Novellix, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Variant i låda med titeln Fyra feelgood-noveller från Novellix tillsammans med 3 andra böcker
Att vara nio år och helt sakna talanger kan få oanade konsekvenser. I sökandet efter sitt kall i livet kan man nämligen råka skörda ett och annat offer vilket är just vad som händer i denna pärla till novell, där En dag-författaren David Nicholls med glimten i ögat skildrar en ung pojkes entusiasm, och en stram pianolärarinnas totala vånda, inför något så enkelt(?) som att lära sig spela piano. Den torsdagskvällen skickades jag över gatan till det svagt upplysta, ensamma huset som luktade kattmat och doftsprej, för att tortera mrs Chin för 50 pence i timmen. "Så, unge man - har du tagit lektioner tidigare?" "Jag är helt självlärd", pep jag stolt. "Själv. Lärd", sa mrs Chin skeptiskt. "Spela något för mig då." Jag spelade introt från Hajen. Hon sträckte sig fram och avlägsnade försiktigt min hand från tangenterna, som om hon tog en kniv från en psykopat. "Jaha. Låt oss börja om." David Nicholls (född 1966) utbildade sig från början till skådespelare. Enligt honom själv saknade han till och med de mest grundläggande talanger för detta, så efter några års slit i yrket sadlade han om och blev författare. Som sådan rönte han betydligt större framgångar, och idag skriver han både manus och romaner. I Sverige förknippar vi honom kanske mest med den storsäljande romanen En dag , som släpptes av Printz Publishing 2010 och som även blev till film året efter. Boken fick en lång rad fina recensioner, bland annat av SvD som skrev: En dag är må bra-läsning när den är som bäst smart, underhållande och känslosam utan att vara sentimental. Nicholls har totalt skrivit fyra romaner. Senast utgiven är Vi (Printz Publishing 2014). Novellen Samma tid nästa vecka? kommer nu för första gången på svenska. Novellix ger ut små, snygga böcker med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
188753
Bok:Att gå vidare:2018
Av: Ephron, Nora
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Novellix, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Variant i låda med titeln Fyra feelgood-noveller från Novellix tillsammans med 3 andra böcker
Detta är en kärlekshistoria. En kärlekshistoria om en byggnad. Nora Ephron skriver här rappt och underhållande om sin djupa och blinda kärlek till huset Apthorp i New York. Det blir en beskrivning av människorna som bor där: filmstjärnor, barnfamiljer och nyfikna portvakter portvakter som ägnar sig åt allt annat än att faktiskt öppna själva porten. För många år sedan, då jag gick i analys, brukade min terapeut säga: Kärlek är hemlängtan. Vad hon menade var att man har en tendens att bli kär i någon som påminner en om någon av ens föräldrar. Detta är naturligtvis en sådan sak som analytiker säger, även om det egentligen inte alls är sant. I stort sett varenda människa på vår planet kan påminna en om något hos en av ens föräldrar, även om det så bara är en smilgrop. Men nog med utvikningar. Det jag vill ha fram är att kärlek möjligen är hemlängtan, men att hemlängtan högst definitivt handlar om kärlek. Nora Ephron (1941-2012) var en amerikansk författare, journalist, filmregissör, manusförfattare och filmproducent. Mest känd är hon för sina romantiska komedier, såsom Sömnlös i Seattle och Du har mail , som hon både skrev manus till och regisserade. Nora Ephron medverkade också i magasin som New York och The New Yorker med vassa och ironiska essäer, och hon har skrivit ett flertal självbiografiska verk i vilka hon bland annat skildrat åldrandet. Ett av dem är Jag gillar inte min hals och andra tankar om att vara kvinna (2007) som novellen Att gå vidare är hämtad ur. Om boken skrev Göteborgs-Posten: "Texterna skrivs fram med en besvärjande energi och humor, identifikationen är omedelbar." Nora Ephrons sista publicerade verk, innan hon gick bort i leukemi, är Jag minns ingenting och andra betraktelser Novellix ger ut små, snygga böcker med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format. </i
För dig med fotbollsfeber För dig med fotbollsfeber
188262
Bok:Matchfixarna : hotet mot nationalsporten:2018
Av: Littorin, Jens
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Oep
Medietyp: Bok
Förlag: Göteborg : Lindelöws bokförlag, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
I Matchfixarna berättar de om att dömda brottslingar finns runt om i Europa, att matchfixare ofta är samma personer som ägnar sig åt penningtvätt och narkotikabrott. Och inte sällan är de själva spelmissbrukare. Förutom Svenska spel använder sig den organiserade brottsligheten av utländska spelbolag, många med säte i Asien. På en vanlig match i fotbollens andraserie Superettan spelas det för 35 miljoner, hos asiatiska spelbolag spelas det för 24 av dessa miljoner. I Matchfixarna kommer vi nära Alexander som är ett offer, den dömde storspelaren Dolovic och Domare C som gång på gång på planen ser det ingen annan ser. Straffsparkar och röda kort ger miljonvinster hos spelbolagen. Dessutom raderar åklagare bevis. Och politiker försöker med kompromisser och ny lagstiftning städa i detta brottsliga och många gånger okända spelträsk.  Jens Littorin , född 1961 i Stockholm, är reporter på Dagens Nyheter . Han har under flera decennier skrivit om idrottspolitiska frågor ochäven varit tidningens korrespondent i Storbritannien. Som fotbollsskribent har han bevakat allt från lokala matcher tillVM-turneringar. 2004 utsågs han till "Årets sportjournalist". Han har varit engagerad som ungdomsledare inom flickfotboll. Magnus Svenungsson , född 1965 i Göteborg, är reporter på Sveriges television, Uppdrag granskning . Han har sedan 1989 arbetat för Sveriges radio och SVT. Under mer än tio år har han ägnat sig åt granskande journalistik på ug, varav flera prisbelönta avslöjandensom: "Skrotkassan på Alingsås tvätteri", "Städarna på hamburgerrestaurangerna" och "Ikea och Ingvar Kamprads undangömda miljarder".
177934
Bok:#jagärfotboll / Erik Niva ; fotografier av Hugo Niva & Anna Tiberg:2017
Av: Niva, Erik
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Rbba
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Modernista, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Sveriges mest respekterade och prisbelönta sportkrönikör är tillbaka med en ny bok! Vårens stora fotbollssnackis »Sveriges bästa sportjournalist.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT En av 2017 års bästa sportböcker. Ingen vill veta var du köpt din tröja. Må så vara, men rätt många visade sig vara intresserade av historierna och berättelserna bakom en alldeles särskild typ av tröjor. Journalisten Erik Niva har en av Sveriges allra bredaste samlingar av fotbollströjor, och sommaren 2015 började han publicera bilder av dem på Instagram. Varje söndag kom en ny bild kompletterat med en berättande text och mer än 50.000 följare lät sig fängslas och informeras. Fotbollströjorna förflyttade dem till Afghanistan, Eritrea och Venezuela, till Kurdistan, Nordossetien och Östra Turkestan. Det här är ingen traditionell fotobok. Det är däremot en väldigt samtida typ av utrikeskorrespondens och omvärldsbevakning. Då var det skyttegravsdepescher via telegram, nu är det matchtröjor på Instagram. Tiderna förändras och metoderna skiljer sig åt, men viljan att göra omvärlden lite mindre skrämmande och lite mer begriplig är densamma. I dag är det en matchtröja som väcker nyfikenheten inför Sydsudan eller Nagorno-Karabach. I dag är ingen del av jorden så avlägsen att inte fotbollen når fram. Boken är rikt illustrerad i 4-färg med fotografier av Hugo Niva och Anna Tiberg. ERIK NIVA [f. 1978] är en svensk sportjournalist på Sportbladet och Viasat Fotboll. Niva har tilldelats Svenska Fans stora läsarpris Guldskölden 25 gånger (Årets sportjournalist, Årets fotbollsjournalist, Årets krönikör, Årets expert, Årets sportblogg &amp; Årets sportbok), vunnit Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Årets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm. Hans senaste bok Känner ni vibbarna? vann Guldskölden 2017 för Årets bästa sportbok.
182325
Bok:Blågult : historien om Sveriges herrlandslag i fotboll:2018:Ny utgåva, nya kapitel
Av: Högström, Jesper
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Rbba
Medietyp: Bok
Upplaga: Ny utgåva, nya kapitel
Förlag: Göteborg : Offside Press, 2018
Resurstyp: Fysiskt material
"Förbannat underhållande läsning. [] Högström målar briljant upp landslagets olika turer genom historien." Olof Lundh, TV4/Fotbollskanalen om första upplagan av Blågult I Blågult. Historien om Sveriges herrlandslag i fotboll skriver Offsides Jesper Högström historien om Sveriges mest älskade landslag - från den första landskampen 1908 fram till i dag. Med unik närhet skildrar han toppar som VM-silvret på hemmaplan 1958 och bronset 1994, men också spelarstrejker, mutförsök och konflikter inom laget. Denna nya utgåva av Blågult är rejält uppdaterad och omarbetad, och innehåller helt nyskrivna avsnitt om åren med Zlatan och Hamrén, och om succén med landslaget under Janne Andersson. Boken bygger på över 50 intervjuer med spelare och tränare, samt flera tidigare okända skriftliga källor. En bok för alla som älskar fotboll, men också en bok om det framväxande moderna Sverige. "Bäst i test, Årets sportbok [] Förundrande, insiktsfull och mycket välskriven." Dagens Nyheter om Blågult "Är man torsk på fotboll måste man ha en sådan bok." SVT Morgon rankar Blågult som en av "årets bästa böcker", alla kategorier
155676
Bok:Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll:2016
Av: Lundh, Olof
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Hylla: Rbba
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Bonnier, 2016 (Falun : Scandbook)
Resurstyp: Fysiskt material
Fifflet inom UEFA och FIFA lär inte ha undgått någon de senaste åren. Vi förfasas alla över hur korrupt det verkar vara där ute i världen. Men hur är det egentligen inom fotbollen här hemma i Sverige? Hur transparent och demokratiskt är egentligen Svenska Fotbollförbundet? Och varför svassar de flesta svenska sportjournalister runt Zlatan som om de vore hovreportrar? Olof Lundh är reporter och krönikör på TV4, C More och Fotbollskanalen.se. Han driver även Sveriges största sportpodd och blev i december i fjol utsedd till Årets Sportjournalist. I boken "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll" skriver Olof om sina erfarenheter från de 20 år han har bevakat fotboll, och då kanske framförallt om vad som sker utanför linjerna. Vi får bland annat veta varför fotbollsförbundet absolut inte ville att Friends Arena skulle heta Friends. Hur det kommer sig att den nya nationalarenan gjort förbundet konkursmässigt och hur viktigt EM i Frankrike är för SvFF:s ekonomi. Hur Erik Hamrén fungerar och inte fungerar. Och varför förbundet agerar som man gör kring en superstjärna som vida överglänser det. Och hur det står till med demokratin i organisationen som kallar sig Sveriges största folkrörelse. Och varför det inte finns någon insyn i en värld som kretsar kring pengar, i handeln med både spelare och tv-rättigheter. "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll" är en kritisk och kärleksfull beskrivning av vår ojämförligt största idrott. "Det brinner om sidorna." Mats Olsson, Expressen
Läs tidningar digitalt Läs tidningar digitalt

PressReader - läs tidningen online!

 

Läs det senaste numret av dagstidningen eller en mängd olika tidskrifter på mer än 60 språk, snabbt och enkelt i din dator, mobil, surfplatta eller på bibliotekets datorer. Gratis är det såklart!


Läs mer om PressReader och logga in

Skoj på sommarlovet! Skoj på sommarlovet!

Sommar i sikte!


Sommarlovet närmar sig allt mer. Vad ska du göra? Rita, rida, spela fotboll, gå på cirkusskola, regnbågspyssla eller spela teater?

På kommunens webbplats hittar du massor av roliga sommarlovsaktiviteter.

Sommarlovsboken på alla biblioteken! Sommarlovsboken på alla biblioteken!

Sommarlovsboken


Kickstarta sommaren med ett besök på ditt bibliotek! Under hela sommaren kan barn 6-12 år hämta ett somrigt pysselhäfte och låna sin sommarläsning! Alla som är med får även en bok i present.

Om du fyller i boktipskortet (som du hittar i Sommarhäftet) och lämnar in det på ditt bibliotek får du byta det till en valfri bok. Detta kan du göra från och med mån 6 aug till och med fre 17 aug.

Tid: Mån 18 juni till och med fre 17 aug

Plats: Mölnlycke, Landvetter, Hindås och Rävlanda bibliotek

 

Sommarbokcirkel i Mölnlycke Sommarbokcirkel i Mölnlycke

Ett jävla solsken!


Var med i bibliotekets sommarbokcirkel! Vi läser Fatima Bremmers biografi Ett jävla solsken om den wall-raffande journalisten Ester Blenda Nordström.

Anmäl dig och hämta din bok på Mölnlycke bibliotek från och med måndag 28 maj. Kostnad 50 kr. Vi bjuder på fika vid bokträffen. Begränsat antal platser.

Tid: Ons 29 aug, kl 16-17.30
Plats: Gröna rummet, Mölnlycke kulturhus

Undrar du över något?
Kontakta cirkelledarna Annika Hjertström, annika.hjertstrom@harryda.se, eller Johanna Pettersson, johanna.pettersson@harryda.se

 

Nominerade till årets bok 2018 Nominerade till årets bok 2018
174805
Bok:Skrik tyst så inte grannarna hör:2017
Av: Alfredsson, Karin
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Malmö : Bokfabriken, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
I Stockholm har hårfrisörskan Ellinor drabbats av en ekonomisk kris. Hon nappar därför lite för snabbt på sin äldre beundrare Rogers erbjudande om äktenskap och ett liv i Zambia där han arbetar som biståndschef. Men livet där blir inte lätt. Roger är svartsjuk och misshandlar Ellinor som skärmas av från omgivningen.
Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia. Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig. Skrik tyst så inte grannarna hör är en gripande roman om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap - och häxeri. Efter flera år som biståndschef i södra Afrika är Karin Alfredsson äntligen tillbaka som författare. KARIN ALFREDSSON har varit verksam som journalist i drygt 40 år och är författare till femton böcker. Hennes 80 grader från Varmvattnet (2006) belönades med Svenska deckarakademins debutantpris. Karin Alfredsson arbetar för att belysa och förändra flickors och kvinnors villkor världen över. Sagt om Alfredssons författarskap: "Karin Alfredsson öppnar våra ögon för de orättvisor som drabbar kvinnor i tredje världen. Man blir gripen, förbannad och engagerad." DAMERNAS VÄRLD om 80 grader från Varmvattnet "Det är få förunnat att kunna skriva bra och levande om det de verkligen är rasande på, men Karin Alfredsson kan." LOTTA OLSSON, DN om Pojken i hiss 54 "Karin Alfredsson väver elegant ihop intrigen i en imponerande kombination av spänning och viktig samhällskritik." GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET om Pojken i hiss 54 "Tät, spännande och engagerande. Med kylig klarsyn och undertryckt vrede skildras den grymma verklighet indiska kvinnor tvingas leva i." INGALILL MOSANDER, AFTONBLADET om Den sjätte gudinnan "En mycket välskriven roman som varvar de två kvinnornas berättelser om umgänget med de båda hycklande, förtryckande och alltmer motbjudande männen." DAST MAGAZINE om Skrik tyst så inte grannarna hör
175468
Bok:Mitt hjärtas oro:2017
Av: Sivers, Malou von
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Norstedts, [2017] : Falun : Scandbook, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2017
Lille Axel blir slagen av sin far. Barndomens förnedring bär Axel med sig och i sitt första äktenskap misshandlar han besinningslöst sina egna små pojkar. Äktenskapet får nådastöten då Axel i början av 1900-talet träffar litteraturstudenten Sara. Hon attraheras av hans mörker och sårbarhet. Han ser möjligheten att komma loss från ett kvävande äktenskap, och kanske också från sig själv.
Axel och Sara möts i början av 1900-talet. Han en gift välbärgad gift man med ett mörkt förflutet och ett sår som han döljer. Hon är en ung litteraturstudent i Uppsala som svärmar för Hjalmar Söderberg och letar efter något som ger livet en djupare mening. Hon attraheras av hans mörker och sårbarhet. Han ser möjligheten att komma loss från ett kvävande äktenskap, och kanske också från sig själv. Deras kärlekshistoria utspelar sig i sekelskiftets Stockholm och Uppsala, idylliska villaområden och stenpalats gömmer bultande hjärtan och en oro som aldrig tycks stillna. Malou von Sivers första roman har sin utgångspunkt i hennes familjehistoria och sommarprat från 2016. Hon sitter vid sin fars dödsbädd och försöker förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, ett arv som har format henne som människa. Kärleksromanen, Mitt hjärtas oro, är första delen i en trilogi, en berättelse med personligt avstamp som sträcker sig från förra seklets början fram till idag.
178339
Bok:Stanna hos mig:2017
Av: Adebayo, Ayobami
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Piratförlaget, [2017] : Falun : ScandBook AB, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2017
I 1980-talets Nigeria lever Yejide och Akin i barnlöshet på grund av Akins tillkortakommanden. Men skulden läggs på Yejide, som pressas hårt av Akins mamma, alltmedan Akin är fullt medveten om problemets källa.
En stark och gripande debutroman, som dessutom är brinnande aktuell. Dan Brundin, BTJ Oj, så bra av debutanten Ayobami Adebayo. Med varm humor målar hon bilden av kvinnoliv i Nigeria under det politiskt oroliga 1980-talet ... Hjärtskärande vackert om den unga, barnlösa Yejide. Kerstin Särneö, Tara Yejide träffade sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap, allt som egentligen saknas i deras liv är ett barn. Yejide ber om ett mirakel, hon träffar läkare, hon går motvilligt på en krävande ceremoniell pilgrimsfärd. Men inget händer. Släkten är bestämd, kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta en till fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten. Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan. Stanna hos mig är en kärlekshistoria som utspelar sig mitt i den politiska turbulensen i Nigeria under åttiotalet. Det är en berättelse om hur skört ett äktenskap kan vara, om den enorma längtan efter barn och om hur en familj kan gå sönder. Det är också en roman om hur gamla traditioner möter en modern värld med nya värderingar. Ayòbámi Adébáyò föddes i Lagos, Nigeria. Hon är litteraturvetare och litteraturskribent. Stanna hos mig är hennes debutroman, den fick ett fantastiskt mottagande när den utkom i Storbritannien, blev nominerad till Baileys Womens Prize for Fiction och har hyllats av recensenter och läsare. Läsaren dras tätt intill huvudpersonerna ... Språket är direkt och inre reflektioner får aldrig berättelsen att tappa tempo. Känslor och handlingar vävs samman och konkreta skildringar av brygder, helbrägdagörare och gamla myter och föreställningar lever sida vid sida med modernare idéer och allmänmänskliga känslor av skam, skuld och övergivenhet ... debuten inger hopp om ett författarskap av fortsatt hög klass. Marie Blomgren, Nya Wermlands-Tidningen
181602
Bok:Nej och åter nej:2018
Av: Lykke, Nina 1965-
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2018]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2018
Det medelålders paret Ingrid och Jan har vartit gifta i 25 år. Hon är less på sitt läraryrke, familjelivet och så gott som allt i tillvaron. Han har blivit befordrad till departementschef och blivit förtjust i Hanna, sin femton år yngre kollega. Hanna som är singel har tidigare flytt familjebildning, men börjar nu bli rädd att missa detta.
En bok man vill prata om Ingrid och Jan har varit gifta i ett kvarts århundrade. Sönerna är stora nog att räknas som vuxna men uppför sig som hotellgäster. För Ingrid har både familjelivet och läraryrket mist sin glans. Jan, däremot, har blivit befordrad till departementschef och drömmer om sin femton år yngre kollega Hanne. Hanne som i sin tur är i färd med att bli förbisprungen på familjefronten när väninnorna gifter sig och skaffar barn. Runt dessa tre individer kretsar Nina Lykkes träffsäkra och underhållande roman om medelålders medelklass och dess problem med kärleken, driften och meningen med livet. Nej och åter nej är en satir över privilegierade vuxnas dårskap, varm och svart som en välgörande espresso. Hon har skärskådat en bortskämd vuxenvärld med laserstråle och resultatet har blivit en lysande satir - träffsäker och rolig. Ingalill Mosander, Aftonbladet
175471
Bok:Den svavelgula himlen : roman:2017
Av: Westö, Kjell
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Albert Bonniers förlag, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2017
Romantiden spänner från 60-talet till idag, och i historiens centrum befinner sig en medelålders man som tänker tillbaka på sin barndom i Helsingfors, och i synnerhet på den intensiva och dramatiska relationen till den jämnårige pojken Alex och hans syster Stella, barn i den välbärgade och sedermera skandalomsusade familjen Rabell
Och jag gick hemåt och tänkte att jag kanske måste skriva en berättelse trots allt. En berättelse inte bara om Stella och Alex och mig och våra föräldrar, utan också om barnen, om Sandi och Amir och Tommi Hjelt. Och jag tänkte att den berättelsen måste bli mycket sannare än de andra berättelserna jag skrivit. För att vi levde i den tid vi levde i. För att det finns mörker, och för att det finns ljus. Och så nästa motvilliga tanke: att i så fall skulle jag också tvingas möta ljuset och mörkret i mig själv. Den svavelgula himlen spänner från det solblekta 1960-talet till vår mörka tid. En Helsingforspojke växer upp i skuggan av den välbärgade och mäktiga familjen Rabell, som har en ståtlig gård i närheten av hans föräldrars enkla sommarstuga. Pojken blir vän med den självsäkre Alex och får vistas nära familjen, som bär på hemligheter under den polerade ytan. Men han blir också förälskad i Alex lillasyster Stella Rabell. Deras band är starkt men relationen är skoningslös, och genom decennierna kretsar de två ständigt kring varandra utan att kunna välja eller välja bort kärleken, samtidigt som den stora världen förändras och tränger in i deras liv. Det är en episk Helsingforsskildring om familjeband, kärlek och vänskap, men också en kritisk genomlysning av hur våra drömmar och minnen färgas av kön, klass och tidens gång. Här finns författarskapets alla signum och i romanen hörs ekon från Kjell Westös tidigare verk. Men laddningen är starkare och svärtan djupare än förr. "Det kan sägas direkt. Samma år som Finland firar sitt 100-årsjubileum som självständig nation kommer höstens bästa svenska roman från Finland." - Dagens Nyheter  
170704
Bok:Annabelle:2017
Av: Bengtsdotter, Lina
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Forum, [2017] : Falun : Scandbook AB, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2017
En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång. Lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves. Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton.
Suggestiv deckardebut En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves. Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk. Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö. "Lysande deckare ... : som en pockande svensk sommarnatt, med gäckande skuggor och snårig undervegetation. Här finns allt, även om det inte syns vid första anblicken." Lotta Olsson, Dagens Nyheter "... en deckare som överraskar på flera plan ... Det är en välsnickrad och smart intrig med oväntade vändningar, där författaren lyckas hålla läsaren i ett stadigt grepp ända in i mål." Maria Näslund, Göteborgs-Posten
174856
Bok:1793:2017
Av: Natt och Dag, Niklas
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Forum, [2017] : Falun : Scandbook AB, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2017
År 1793 styrs Sverige med järnhand av friherre Gustaf Adolf Reuterholm. Överallt frodas paranoia och konspirationer. I oktober hittas ett stympat lik i sjön Fatburen på Södermalm i Stockholm. Kroppen saknar både armar och ben och är totalt vanställd. Trots sin lungsot åtar sig Cecil Winge vid Stockholms poliskammare att lösa fallet. Snart fastnar han i en väv av mörka hemligheter och bottenlös ondska vars trådar leder högt upp i samhällets topp.
Utsedd till Årets bästa svenska debut 2017 av Svenska Deckarakademin Bellman noir i makaber historisk mordhistoria Gustav III är död. Mer än ett år har gått sedan skotten föll på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har tömt statskassan. Riket styrs av egenintressen medan folket far illa. Ingen litar på någon. Överallt frodas missnöje och paranoia. Hösten 1793 hittas ett lik i Fatburen på Södermalm, den igenslammade sjö där allt kåkstadens avskräde hamnar. Den döde saknar armar och ben, men skadorna är inte nya. Cecil Winge har varit Stockholms poliskammare behjälplig med sitt skarpsinne förr. Nu vacklar hans hälsa, men han krävs på en gentjänst han inte kan neka. Tiden är knapp, och den vinter som ska bli den svåraste Stockholm skådat på ett decennium är i antågande. Ur fyra berättarperspektiv klär Niklas Natt och Dag av den sen-gustavianska tiden dess prakt och ståtlighet, och avtäcker en era av kött och blod, nöd och förtvivlan, men också förhoppningar och den vilja till förändring som sått fröna till vårt eget samhälle. 1793 är Bellman noir, en beckmörk sentida ättling till Drottningens juvelsmycke och ett knytnävsslag mot den idylliserade bilden av svenskt 1700-tal. "Jag rekommenderar den starkt. En märkvärdigt bra bok. Till att börja med väldigt bra tidsskildring och sedan väldigt välskriven." Leif GW Persson "Det här är en spännande, otäck, smart och vacker historia. Att läsa den är en liten present." Fredrik Backman "Den ÄR bra. Ruggigt bra faktiskt." Malin Persson Giolito "Niklas Natt och Dag har gjort sin research grundligt, och det märks. Resultatet är en stor huvudstadsskildring, en veritabel Stockholm Noir som jag sent kommer att glömma." Dick Harrison &quot;En högst imponerande debut ... Lysande miljöskildringar och otäck samhällsskildring, perfekt balans mellan tidstypiska uttryck och nutida berättarteknik.&quot; Dagens Nyheter &quot;... snart är jag förtrollad och läser allt ivrigare. 1793 är en bladvändare ... Om du faller i tårar då och då är det inget att skämmas över: den här romanen ska göra ont. Och kanske finns det i Niklas Natt och Dags briljanta debut rentav en sens moral: det som föddes ur denna ståndssamhällets apokalyps var något bättre: demokrati, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter. Det var helt enkelt inte bättre förr.&quot; Aftonbladet "Han manar skickligt fram de suggestiva stämningarna i huvudstadens gränder . Jag läser gärna Niklas Natt och Dags historia om 1794 också." Sundvalls Tidning &quot;Årets svenska debutant? Styrkan i berättandet är kopplingen mellan gamla uttryck och ord och ett modernt sätt att förpacka det hela på. Jag är djupt imponerad.&quot; Mariestads Tidning &quot;Som miljöskildring är 1793 enastående suggestiv och livfull. Personskildringen är enklare men tillräckligt uttrycksfull får att helheten skall bli slagkraftig. Författarens skräckfyllda skildring av våldet väjer inte för ett grymt detaljarbete utan att hamna i det spekulativa. 1793 är en rakt igenom välformulerad, slagkraftig text, som helt fångar läsaren genom den omfångsrika romanen. Det är en underhållande skräckhistoria som vilar tryggt på en svunnen verklighet.&quot; BTJ &quot;Höglitterär historisk spänning. &#x27;Samhällets olycksbarn&#x27; möter &#x27;När lammen tystnar&#x27; ungefär. ... det bästa jag läst i genren sedan Tom Rob Smiths fantastiska Stalinrysare &#x27;Barn 44&quot;&#x27;.&quot; Johan Zillén, Bokboxen
174625
Bok:Husdjuret:2017
Av: Grebe, Camilla
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2017] : Falun : Scandbook AB, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2017
Fristående fortsättning på Älskaren från huvudkontoret. Ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg för samman ett antal människor. Det är Malin, den unga kvinnliga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat. Hanne, profileraren med minnesförlust som fruktar sin framtid och Jake, pojken som bär på en onämnbar hemlighet. Jakten på mördaren blir farlig och förändrar i grunden hela deras existens.
Utsedd till Årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2017! En roman om ett fruktansvärt brott, om de människor som begick det och de som löser det. Malin är den unga kvinnliga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat. Hanne är profileraren med minnesförlust som fruktar sin framtid. Jake är pojken som bär på en onämnbar hemlighet. Alla förs de samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg under några kalla vinterveckor. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanningen har, som så ofta, ett högt pris. Camilla Grebes Husdjuret är en fristående fortsättning på den kritikerrosade Älskaren från huvudkontoret från 2015 som har översatts till fler än 20 språk och sålts till ett av USA:s största filmbolag. Det är en berättelse om vår samtid, om identitet och om de lögner vi berättar för andra och de vi själva väljer att tro på. Utvald till en av Amazon UK:s " rising stars" 2016: "Den mest fängslande psykologiska thriller du kommer att läsa i år!"
168497
Bok:Den lilla bokhandeln runt hörnet:2017
Av: Colgan, Jenny
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Massolit förlag, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2017
Nina Redmond älskar böcker. Men när stadens bibliotek lägger ner står hon plötsligt utan jobb. Hon beslutar att starta en egen bokhandel och införskaffar en liten varubuss som hon förvandlar till en rullande butik. Det finns ett problem - hon måste flytta till Skottland. Fast besluten att leva ut sina drömmar tar hon steget ut i det okända. Men att locka till sig de svårflirtade skottarna blir inte lika lätt som hon först trott.
Jenny Colgan &#228;r tillbaka med en ny oemotst&#229;ndlig hj&#228;ltinna Nina Redmond &#228;lskar b&#246;cker. Att para ihop r&#228;tt bok med r&#228;tt l&#228;sare &#228;r hennes passion. Men n&#228;r stadens bibliotek l&#228;gger ner st&#229;r hon pl&#246;tsligt utan jobb. Med bilen full av &#246;vergivna b&#246;cker vet hon inte vad hon ska ta sig f&#246;r. Efter ett m&#246;te med en karri&#228;rcoach f&#229;r hon en id&#233;. Hon ska starta en egen bokhandel, p&#229; hjul! Hon hittar den perfekta lilla varubussen i en annons. Det &#228;r bara ett problem hon m&#229;ste flytta till Skottland. Fast besluten att leva ut sina dr&#246;mmar, och med styrkan hos sina romanhj&#228;ltinnor Katniss Everdeen och Elizabeth Bennet i ryggen, tar hon steget ut i det ok&#228;nda. Hon lyckas f&#246;rvandla den gamla bussen till en rullande bokhandel och ger sig ut i grannskapet, men att locka till sig de sv&#229;rflirtade skottarna blir inte lika l&#228;tt som hon f&#246;rst trott. Hon f&#229;r m&#246;ta en m&#228;ngd m&#228;nniskor som b&#229;de f&#246;rgyller och f&#246;rpestar hennes tillvaro, exempelvis den barske bonden Lennox och den charmige t&#229;gkondukt&#246;ren Marek.
178973
Bok:Kvinnan i fönstret:2018
Av: Finn, A. J
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Albert Bonniers förlag, 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2018
Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg?
Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara? Kvinnan i fönstret är en klassisk psykologisk thriller där inget är som det först verkar. &quot;Häpnadsväckande. Nervkittlande. Ljuvlig och underbar . Finn har skapat en noir för det nya århundrandet, fullpackad med fascinerande rollfigurer, snygga oväntade vändningar, ett vackert språk och en berättare som jag gärna skulle dela en flaska pinot med. Kanske två flaskor . jag har många frågor till henne.&quot; Gillian Flynn
178978
Bok:Mischling:2017
Av: Konar, Affinity
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Bokförlaget Polaris, 2017 : 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2017
År 1944 kommer tvillingsystrarna Pearl och Stasha till Auschwitz med sin mamma och farfar. De sätts i Mengele Zoo, nazisternas mänskliga experimentverkstad med tvillingar. Flickorna upplever förskräckliga fasor och de personligheter de en gång har delat klyvs nu i två: Pearl blir ansvarig för det sorgliga, det goda och det förflutna. Stasha får stå för det roliga, det vildsinta och framtiden.
År 1944 kommer tvillingsystrarna Pearl och Stasha till Auschwitz med sin mamma och farfar. De sätts i Mengele Zoo, nazisternas mänskliga experimentverkstad med tvillingar. Flickorna upplever förskräckliga fasor och de personligheter de en gång har delat klyvs nu i två: Pearl blir ansvarig för det sorgliga, det goda och det förflutna. Stasha får stå för det roliga, det vildsinta och framtiden. På vintern försvinner Pearl. Stasha sörjer tvilling, men håller fast vid tanken att Pearl fortfarande lever. När lägret befrias av Röda armén ger hon sig ut genom Polens förödelse för att hitta Pearl och försöka forma sig en framtid.Affinity Konar (född 1978) växte upp i Kalifornien med polsk-judiska rötter. Hon har examen från San Francisco University och Columbia University i New York och debuterade 2009 med romanen The Illustrated Version of Things. "Oförglömlig läsupplevelse" /New York Times Book Review "En av årets starkaste, mest skakande och fantastiska böcker." /Anthony Doerr "En bländande berättelse om hopp i skuggan av Holocaust." /Vanity Fair
174849
Bok:Koka björn:2017
Av: Niemi, Mikael
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Piratförlaget, [2017] : Falun : Scandbook, 2017
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2017
Det är sommaren 1852 i byn Kengis i nordligaste Sverige. Prosten Lars Levi Læstadius andliga väckelse drabbar samer och tornedalingar med oanad kraft. Samtidigt försvinner en vallpiga i de djupa skogarna. Snart drar folket ut i jakten på den slagbjörn som man tror härjar. Men prosten fruktar att det är en långt värre dråpare som går lös.
... en vidunderlig skildring av hur det exempelviskan kännas att äta kokt potatis med smör för förstagången. Det är över huvud taget en av Niemis störstatillgångar som författare, att han bakom varje kröklyckas duka fram just det som jag (och förmodligenvarenda jävel) blir lycklig av att få läsa just då. Aftonbladet Niemi skriver en mättad och bildrik prosa och berättelsen blir ett slags blandning mellan mustig,historisk skröna och deckare. Tidningen Vi Det var prosten som gjorde fyndet. En bra bit ute i det sviktande kärret gav han ifrån sig en genomträngande busvissling, som han lärt sig under sin tonårstid i Kvikkjokk. Jag skyndade mig genast åt hans håll. Vattnet var kolsvart, över ytan stack en stör upp. Prosten grep tag och vickade på den. I det mörka slammet vajade något ljust, något som liknade hö. Sedan, till min outsägliga fasa, insåg jag att det var hår. Det är sommaren 1852 i byn Kengis i nordligaste Sverige. Prostens andliga väckelse drabbar samer och tornedalingar med oanad kraft. Samtidigt försvinner en vallpiga i de djupa skogarna. Snart drar folket ut i jakten på den slagbjörn som man tror härjar. Men prosten fruktar att det är en långt värre dråpare som går lös. Tillsammans med samepojken Jussi finner prosten spår av den ondska som tränger sig allt närmare prosten och snart hotar att krossa hela väckelsen. Koka björn är en fascinerande berättelse om mannen som valts till årtusendets norrbottning. Mästaren Mikael Niemi skildrar levande hur stora händelser drabbar en liten värld och hur Laestadius vinner allmogens stöd trots överhetens motstånd. Mikael Niemi har skrivit en roman lika folklig som en Vilhelm Moberg, och lika norrländskt vederhäftig som en Sara Lidman eller Torgny Lindgren. Gefle Dagblad Här blir Niemis språk till ren poesi och i alla bemärkelser lysande. Sydsvenskan Bakom orden finns så mycket kraft. De bilder han förmedlar av människor och miljö är tydliga, känslorna äkta. Det hela är faktiskt inget annat än en fullträff. Norrländska Socialdemokraten Koka björn är en berättelse som fångar in en, den ärkärv men älskvärd. Arbetarbladet Knockad, tagen, hög av själva språket Stor miljö och törstig själ i samma bok. SR kulturnytt Berättelsen växer från suggestiv inledning tillfenomenal avslutning det bästa jag läst av MikaelNiemi. Upsala Nya Tidning Infriar de livslånga förväntningar som häftar vid allt Niemi gjort efter Populärmusik från Vittula. Norrbottens-Kuriren Koka björn utlovar just den karghet, råhet, humor och blottläggning av människan som jag uppskattat i Mikael Niemis tidigare böcker. Filter

Begränsad service


Under v 22-28 renoverar vi en stor del av fackboksavdelningen på Mölnlycke bibliotek. Därför kommer vi inte åt alla böcker.

Kontakta gärna Mölnlycke bibliotek om du vill reservera fackböcker, molnlycke.bibliotek@harryda.se eller 031-724 64 00.

Evenemangskalendern

Intresserad av kultur? Här kan du boka biljetter till evenemang som Härryda kultur arrangerar.

Öppettider Mölnlycke

Måndag-torsdag 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15
   
Torsdag 21 juni 8-17
Midsommarafton
Fredag 22 juni
STÄNGT
Midsommardagen
Lördag 23 juni
STÄNGT
Sommaröppettider
25 juni-19 augusti (v 26-33)

Öppettider Landvetter

Måndag-torsdag 10-18
Fredag 10-17
Lördag 10-14
   
Torsdag 21 juni 10-15
Fredag 22 juni
Midsommarafton
STÄNGT
Lördag 23 juni
Midsommardagen
STÄNGT
Sommaröppettider
25 juni-12 augusti (v 26-32)

Öppettider Hindås

(Meröppet 8-22 alla dagar)

Måndag 10-19

Tisdag

10-14
Onsdag 13-17
Fredag 10-14
   
Fredag 22 juni
Midsommarafton
STÄNGT
Sommaröppettider
25 juni-12 augusti (v 26-32)

Öppettider Rävlanda

Måndag, onsdag, fredag 10-14
Tisdag, torsdag 10-19
   
Måndag 18 juni 10-14
Tisdag 19 juni 14-18
Onsdag 20 juni 10-14
Torsdag 21 juni 10-14

Fredag 22 juni
Midsommarafton

STÄNGT
Sommaröppettider
18 juni-12 augusti (v 25-32)