Nytt och spännande! Nytt och spännande!
192639
Bok:Staden:2019
Av: Sten, Camilla
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Norstedts, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till. Kan stadens fanatiska väckelserörelse ha spelat en roll i försvinnandet?
”En rysare som höll mig i ett fast grepp från första till sista sidan och förde tankarna till Stephen King. Camilla Sten är en författare att hålla ögonen på.” Camilla Grebe Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till. Var det en olycka, ett massjälvmord eller spelade stadens fanatiska väckelserörelse en roll i försvinnandet? Alice är en ung dokumentärfilmare som vuxit upp med sin mormors berättelser om Silvertjärn. Nu vill hon en gång för alla ta reda på sanningen. Hon och hennes team ska tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden och samla in material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklarliga saker. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också. Staden är en klaustrofobisk nagelbitare om en ondska som inte borde finnas och en gåta som kanske aldrig borde lösas. ”Det här är en riktigt bra svensk skräckroman med suggestiv miljöskildring, förfallna hus i norrländsk skog, och en tilltalande kuslig gåta som ska undersökas [...] Läsaren leds åt fel håll flera gånger precis som de allt mer skrämda huvudpersonerna. Helt enkelt briljant skrivet!” BTJ
193689
Bok:Åtta månader:2019
Av: Montelius, Magnus
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Efter ett tips avslöjar journalisten Nina Wedén utrikesministern som sexköpare. När den karismatiske men oprövade Jacob Weiss utses till ny minister blir Nina till sin förvåning hans pressekreterare. Runt Weiss cirkulerar såväl rykten som tvivelaktiga medarbetare.
Efter ett tips avslöjar journalisten Nina Wedén utrikesministern som sexköpare. När den karismatiske men oprövade Jacob Weiss utses till ny minister blir Nina till sin förvåning hans pressekreterare. Runt Weiss cirkulerar såväl rykten som tvivelaktiga medarbetare och när en chefstjänsteman hittas hängd inser Nina att något är fruktansvärt fel. Och spåren leder mot hennes egen hemliga källa.
196101
Bok:Efter skandalen:2019
Av: Vaughan, Sarah
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2019]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2019
En ung kvinna anklagar en av ministrarna i den brittiska regeringen för ett fruktansvärt brott. James Whitehouse är framgångsrik och omtyckt, med nära band till premiärministern. För frun Sophie kommer anklagelserna som en chock. Hon är fast besluten om att skydda sin familj och det privilegierade liv de lever.
En ung kvinna anklagar en av ministrarna i den brittiska regeringen för ett fruktansvärt brott. James Whitehouse är framgångsrik och omtyckt, med nära band till premiärministern. För frun Sophie kommer anklagelserna som en chock. Hon är fast besluten om att skydda sin familj och det privilegierade liv de lever. Kate Woodcroft är en erfaren brottmålsadvokat, specialist på sexualbrott, och den som får uppdraget att driva fallet. Hon vet att rättskipning i praktiken handlar om vem som argumenterar bäst, men denna gång är hon övertygad om att James är skyldig och att han måste få sitt straff. En roman som är lika delar äktenskapsdrama och rättegångsthriller, om mäns maktmissbruk och samhällselitens tystnad.
197506
Bok:Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort:2019:Första utgåvan
Av: Rosén, Eric
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Lz Rosén, Eric - Snabblån
Medietyp: Bok
Upplaga: Första utgåvan
Förlag: [Stockholm] : Natur & Kultur, [2019] : Falun : Scandbook, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
"Gripande prosa i sin vackraste form." Borås Tidning "Smärtsam skildring av faderskärlek." Göteborgs-Posten Hemma hos Erics pappa är allt noggrant ordnat. Sven Rosén kan bädda sängen, skala räkor och sjunga godnattsång. Han kan recitera Ekelöf och till och med köra bil. Så länge han tar sina Stesolid, Doloxene och Sobril är han en rolig, varm och nästan helt normal pappa. Så när Eric är 17 och telefonen ringer, och hans bror i andra änden berättar att pappa misstänks ha mördat en kompis från Kolmårdens behandlingshem, kommer det som en chock. Hans pappa är på många sätt hopplös, både som förälder och samhällsmedborgare. Men mördare? Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort är en bok om att bli vuxen i skuggan av ett brott. Det är en bok om missbruk, fängelsestraff och konsten att ta konsekvenserna av sina handlingar. Men också om den märkliga kärlek som kan finnas till en pappa som gjort något helt oförlåtligt. "En känslosam berättelse" Flamman "Boken väckte många tankar långt efter sista sidan, om klass, föräldraskap, kärlek och drivkrafter." Svenska Dagbladet "Ja, detta är en stark och rak berättelse. Texten är försåtligt enkel, men fångar något mycket sammansatt och flerskiktat: äkta kärlek mellan far och son som man måste bli fri från för att leva. Berättelsen är också en berättelse om Sverige, om den fattigdom vi aldrig befriat oss från. Och ett kärleksfullt minnesporträtt av fadern. Men ett fullkomligt avsminkat sådant." - DN "Det gör ont, redan efter ett par sidor, och det gör ont på det där sättet som smärtar mest - den där smärtan och svärtan som rör sig inåt. Som blir kvar, för alltid." - Aftonbladet
Aktuella romaner det pratas om Aktuella romaner det pratas om
196324
Bok:Vi for upp med mor : roman:2019:Första upplagan
Av: Smirnoff, Karin
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Upplaga: Första upplagan
Förlag: Stockholm : Polaris, [2019] : Sverige : ScandBook, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Jana lämnar Smalånger och far med sin tvillingbror upp till moderns hemby för att begrava henne. Där fastnar brodern i gemenskapens nät, en sektliknande församling som styr allt i byn.
Modren har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Tvillingarna jana och bror ärver hennes föräldrahem och blir snabbt varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda. De flesta människor lever enligt strikta religiösa regler där förbuden är många. Den som inte rättar in sig i ledet hamnar utanför, som snickaren Jussi och Magdalena. Bror lockas av bygemenskapen, de stora familjerna och männens självklara rättigheter. Jana gör sitt bästa för att bjuda motstånd, samtidigt som hon kämpar för att få ett avslut på den destruktiva relationen med john. När hon blir vän med sin jämnåriga kusin marta ser hennes man, som är pastor, inte med blida ögon på deras relation. Vi for upp med mor är en uppföljare till den hyllade debuten Jag for ner till bror . På ojämförlig prosa fortsätter Karin Smirnoff låta oss stifta bekantskap med glesbygdens olika gestalter, och återvändaren janakippo. Karin Smirnoff debuterade hösten 2018 med Jag for ner till bror . Boken hade bara funnits ute i två veckor när den nominerades till Augustpriset i den skönlitterära klassen. Karin Smirnoff bor i Piteå. 
196107
Bok:Allt jag inte kan säga : essäer:2019
Av: Pine, Emilie
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
"Jag är rädd för att vara kvinnan som stör. Och för att inte störa tillräckligt. Jag är rädd. Men jag gör det ändå." I denna självlysande debut skriver Emelie Pine om de händelser som har format hennes liv. Hon skriver med radikal uppriktighet om infertilitetens outsägliga sorg, om att ta hand om en alkoholiserad förälder, om tabun kring den kvinnliga kroppen och den kvinnliga smärtan, om ofrivilligt sex och våld mot det egna jaget. Förkrossande, gripande och insiktsfull - och trots det fylld av glädje - är "Allt jag inte kan säga" en oförglömlig utforskning av hur det känns att leva i världen.
196094
Bok:Tvilling:2019
Av: Alfvén, Inger
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2015
Tvillingsystrarna Pi och Lollo är varandras motsatser. Lollo är den trygga och duktiga, Pi är den trotsiga och besvärliga som kräver utrymme och omsorg. Medan Lollo utbildar sig till psykolog, gifter sig med den framgångsrike Peter och får två barn blir Pi efter en stökig ungdom berömd fotograf med krigsskådeplatser som specialitet.
Pi är död, och hennes tvillingsyster Lollo minns henne, den framstående fotografen, med värme och stolthet. De stod ju varandra så nära, trots de drastiska olikheterna i livsval och personlighet. Pi valde bort "kvinnligheten" för äventyr och faror, Lollo skaffade sig en trygg utbildning, man och barn och en tillvaro utan utmaningar. Men hennes minnen växer efter hand till en dramatisk urladdning av motsägelsefulla känslor, av kärlek och hat, beroende och avståndstagande. Och till sist ett upprört äckel inför systerns råa språk, hennes påstådda frihet som visar sig dölja hemligheter och svek. Inger Alfvéns explosiva nutidsskildring är en mångtydig berättelse om två ytterst sammansatta kvinnor. Den ena den andras frånsida.
196096
Bok:Gun love:2019
Av: Clement, Jennifer
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers Förlag, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2019
Fjortonårige Pearl har vuxit upp med modern på en parkeringsplats i Florida. De bor i en bil och umgås med andra hemlösa i en värld av utanförskap och vapensmuggling. Sedan modern skjutits till döds hamnar Pearl i fosterhem, men hon rymmer snart därifrån för att söka glömska och identitet i Texas.
Pearl är fjorton år och har vuxit upp i framsätet på en gammal Mercury. Hennes mamma Margot bor i baksätet. Hon kan se in i folk och känna vad som gör ont. De bor i en del av Florida där det mexikanska heroinet håller på att ta metamfetaminets plats och de överlever på en diet av mjölkpulver och insektssprej, kärlekssånger och stulna, halvrökta cigaretter. Men när Margot blir tillsammans med Eli Redmond ändras allt. En dag får hon en egen pistol av Eli, ungefär som man ger någon en blombukett. Jennifer Clement har skrivit hypnotisk historia om familj, kärlek och våld, som berättar - utifrån en klarsynt tonårings perspektiv - om ett undanskuffat Amerika där vapnen utgör själva fundamentet för tillvaron.
Nyheter i juni Nyheter i juni
193782
Bok:När repet brister:2019
Av: Bauer, Belinda
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Modernista, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2019
Det har gått tre år sedan Jack Brights mamma blev mördad. Den 14-årige pojken bor i ett mindre samhälle på den engelska landsbygden, och kämpar för att försörja sina två systrar efter att familjens pappa stuckit.
Ny fristående thriller nominerad till 2018 års Man Booker Prize  »Den bästa kriminalroman jag läst på väldigt länge.«  Val McDermid  »Nu är det Jack som bestämmer«, sa deras mamma innan hon gick för att hämta hjälp. »Jag är strax tillbaka.« Elvaårige Jack och hans två systrar sitter kvar i den kvalmiga bilen, där de småbråkar och gnäller och leker Ett skepp kommer lastat medan de väntar på sin mamma. Men deras mamma kommer inte tillbaka. Aldrig någonsin. Och Jacks och hans systrars liv förändras för all framtid. Tre år senare vaknar den gravida Catherine While med en otäck känsla av att någon befinner sig i huset. Kort därefter hör hon ett ljud som bekräftar hennes misstankar. Catherine lyckas skrämma bort inkräktaren, men när hon återvänder till sovrummet väntar en obehaglig överraskning vid hennes säng. En kniv och ett kort meddelande: »Jag kunde ha dödat dig.«  Mot bättre vetande väljer Catherine att inte polisanmäla inbrottet och hon berättar inte heller om det för sin man. Catherine blir inte kvitt oroskänslan, men har ingen aning om att hon nu dragits in i en historia som tog sin början en varm augustidag för tre år sedan, då en pojke och hans två systrar såg sin mamma för sista gången.  BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika. Hennes debutroman, Mörk jord , belönades med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger . Hon har även belönats med The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. I Sverige har Belinda Bauer nominerats fyra gånger till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Hennes böcker har översatts till över tjugo språk.  »Belinda Bauer har en alldeles egen ton, en obönhörligt tickande katastrofklocka.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter
196103
Bok:Jag ser dig:2019
Av: Jungstedt, Mari
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: 201906 : Albert Bonniers Förlag, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Lugnet har lagt sig på Lilla Karlsö efter turistsäsongen, men septembervädret är vackert och havet ännu varmt efter den långa, heta sommaren. En grupp studenter tillbringar helgen ensamma på den karga och ensliga ön innan höstterminen tar fart på allvar. Efter en tupplur på stranden vaknar Frida upp på pojkvännens arm och gör en fasansfull upptäckt. Både han och kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande. Mordet skakar om hela landet och för varje dag som gärningsmannen går fri ökar oron och paniken sprider sig på högskolan. Är någon ute efter att mörda studenter eller råkade ungdomarna bara vara på fel plats vid fel tillfälle? Kommissarie Knutas tampas med fallet samtidigt som hans eget liv tar en ny oväntad och dramatisk vändning.
198140
Bok:Hamilton Beach : en roman:2019
Av: Olsson, Linda
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Brombergs, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Helga drar sakta igen dörren till det hus hon bott i de senaste sju åren. Men innan hon lämnar huset för gott måste hon tillbaka till Hamilton Beach en sista gång. Hon vill ta farväl av den plats som hjälpt henne att överleva den överrumplande häftiga kärlek hon mötte i Paris åtta år tidigare.
Stark kärlekshistoria med oanade konsekvenser Helga drar sakta igen dörren till det hus hon bott i de senaste sju åren. Men innan hon lämnar huset för gott måste hon tillbaka till Hamilton Beach en sista gång. Hon vill ta farväl av den plats som hjälpt henne att överleva den överrumplande häftiga kärlek hon mötte i Paris åtta år tidigare. En kärlek som fick omvälvande konsekvenser i hennes liv. Ett älskat barn, ett lyckligt familjeliv i det lilla huset vid stranden och så en katastrof som slog sönder den nya idylliska tillvaron. Hamilton Beach visade sig bli en förlåtande plats utan krav. Hon har gått dit varje dag i nästan sju år. Men så mötte hon Wills, som hjälpte henne att fatta ett livsavgörande beslut. Hamilton Beach handlar om hur vi överlever eller inte överlever när det allra svåraste drabbar oss. Hur oförberedda vi är på våra egna reaktioner när katastrofen blir ett faktum, och hur lite vi känner dem som vi tror står oss allra närmast.
191705
Bok:Min älskade älskling:2018:Första upplagan
Av: Tallent, Gabriel
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Upplaga: Första upplagan
Förlag: [Stockholm] : Polaris, [2018]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2018
Fjortonåriga Turtle kämpar mot sin våldsamma och psykopatiska far. Efter moderns död är familjen isolerad, totalt avskuren från omvärlden. Bortsett från fadern är skolan Turtles enda band till omvärlden. När hon blir förälskad i en tonårspojke går den svartsjuke fadern över alla gränser.
Ett mästerverk /Stephen King Turtle Alveston är en överlevare. Vid fjortonårs ålder känner hon skogarna längs med norra Kaliforniens kust bättre än någon annan. Vikarna och öarna är hennes alldeles egna domäner. I hemmet däremot styr hennes karismatiske men plågade far, Martin. Efter moderns död är finner sig familjen isolerad, totalt avskuren från omvärlden. Bortsett från fadern är skolan Turtles enda band till omvärlden. En plats där hon står utanför och betraktas som en ensamvarg. En dag lär Turtle känna Jacob. En äldre pojke med nära till skratt, som bor i ett stort, välstädat hus. Jacob tittar på henne som ingen annan, som om hon vore en solnedgång. Turtle börjar hon undan för undan ta in mer och mer av världen runtomkring sig. Hon ser för första gången livet med fadern för vad det är, farligt och ohållbart. Tack vare nyfunnen vänskap och förälskelse vågar Turtle börja drömma om ett annat liv. Men för att börja om på nytt måste hon först fly det förflutna med hjälp av alla de överlevnadstekniker Martin hängivet ägnat sig åt att lära henne. Turtles frigörelse är en berättelse om mod och upprättelse. Om hur en tonårtjej både fysiskt och emotionellt kämpar för att få tillbaka sitt liv. Min älskade älskling är en makalös debut som hyllats av en hel kritikerkår. Turtles röst bär oss hela vägen genom en angelägen och skakande berättelse, med språk och miljöer som är lika suggestiva som de är oförglömliga.
Läs tidningar digitalt Läs tidningar digitalt

PressReader - läs tidningen online!

 

Läs det senaste numret av dagstidningen eller en mängd olika tidskrifter på mer än 60 språk, snabbt och enkelt i din dator, mobil, surfplatta eller på bibliotekets datorer. Gratis är det såklart!


Läs mer om PressReader och logga in

Intresserad av kultur?
Du hittar Härryda kommuns kulturverksamhet, evenemang och aktiviteter på kultur.harryda.se.

Öppettider Mölnlycke

Måndag-torsdag 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15
   

Avvikande öppettider

Torsdag 20 juni 8-17
Fredag 21 juni,
Midsommarafton
Stängt
Lördag 22 juni,
Midsommardagen
Stängt
   

Sommaröppettider

24 juni-11 augusti

Måndag 10-19
Tisdag-torsdag 10-18
Fredag 10-15
Ordinarie öppettider från och med måndag 12 augusti.

Öppettider Landvetter

Måndag-torsdag 10-18
Fredag 10-17
Lördag 10-14
   

Avvikande öppettider

Torsdag 20 juni
10-15
Fredag 21 juni,
Midsommarafton
Stängt
Lördag 22 juni,
Midsommardagen
Stängt
   

Sommaröppettider

Öppet 24 juni-14 juli och 29 juli-11 augusti enligt följande: 

Måndag-torsdag 10-18
Fredag 10-15
Stängt 15-28 juli
Ordinarie öppettider från och med måndag 12 augusti.

Öppettider Hindås

(Meröppet 8-22 alla dagar)

Måndag 10-19

Tisdag

10-14
Onsdag
13-17
Fredag 10-14
   

Avvikande öppettider

Fredag 21 juni,
Midsommarafton
 Stängt
   

Sommaröppettider

Öppet 24 juni-14 juli och 5-11 augusti enligt följande:
Måndag 13-18
Tisdag Stängt
Onsdag 13-17
Torsdag Stängt
Fredag 10-14
(Meröppet 8-22 alla dagar)
Stängt 15 juli-4 augusti, gäller även Meröppet.
Ordinarie öppettider från och med måndag 12 augusti.

Öppettider Rävlanda

Måndag, onsdag, fredag 10-14
Tisdag, torsdag 10-19
   

Avvikande öppettider

Torsdag 20 juni 10-14
Fredag 21 juni,
Midsommarafton
Stängt
   

Sommaröppettider

Öppet 17 juni-7 juli och 5-18 augusti enligt följande:
Måndag 10-14
Tisdag 14-18
Onsdag 10-14
Torsdag 10-14
Fredag Stängt
Stängt 8 juli-4 augusti
Ordinarie öppettider från och med måndag 19 augusti.