Skapa julstämning! Skapa julstämning!
120194
Bok:Lottas jul : [pynta, skåla, klippa, klistra]:2014
Av: Kühlhorn, Lotta
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Hylla: Pl
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Bonnier fakta, 2014
Resurstyp: Fysiskt material
Formgivaren Lotta Kühlhorn presenterar projekt inför julen i olika svårighetsgrad. Här finns julgransprydnader i papper såsom smällkarameller av återvunnet omslagspaper, stjärnor och kransar, men även ett pepparkaksgökur.
  Lotta Kühlhorns jul är både traditionell och nyskapande. Hemma hos henne samsas julprydnader av gammalt snitt gjorda efter vikningsmönster från förra sekelskiftets Berlin med egna nytolkningar inspirerade av livet runt Götgatan på Södermalm i Stockholm. För Lotta är processen lika viktig som resultatet: att följa arbetsinstruktioner, att mäta, vika och klippa, att med hjälp av både små detaljer och större iscensättningar skapa julstämning till glädje för familj och vänner. I Lottas jul hittar du roliga gör-det-själv-projekt i olika svårighetsgrad. Lär dig göra allt från kreationer i papper - julgransprydnader som smällkarameller av återvunnet omslagspapper, stjärnor och kransar - till ett pepparkaksgökur! Lotta Kühlhorn är världsbäst på att fira jul. Hon börjar med minusadvent i november, en traditionell nedräkning till advent i det kühlhornska hemmet, ökar sedan från början av december fram till höjdpunkten vid själva högtiden - julafton! - för att börja nedtrappningen runt nyår. Övriga delar av året är hon flitigt anlitad formgivare och mönstermakare. Har du inte börjat med julpysslet än? Då är det verkligen dags! Här visar Lotta hur du enkelt gör dina egna ljusmanschetter.
92091
Bok:Nu är det jul igen:2009
Av: Lundberg, Helene S
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Hylla: Pl
Medietyp: Bok
Förlag: Västerås : ICA, 2009
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller ett antal projekt till julen i olika material och tekniker. Det är t.ex. en kudde med yllebroderi, flätad korg, konservburk med decoupagemotiv och julkort som fått snöflingor med hjälp av quilling. Även hemgjorda julklappar samt recept.
Nu är det jul, här i vårt hus I Nu är det jul igen får du all inspiration du behöver till årets största högtid. Välj bland projekt i många olika material gjorda i både gamla och nya tekniker. Dekorera en kudde med traditionellt yllebroderi eller fläta en korg till frukt och nötter. Vanliga konservburkar blir fin bestickförvaring med decoupagemotiv och julkorten får snöflingor med hjälp av quill
112490
Bok:Mera julstämning : 45 pysselprojekt i väntan på julen:2013
Av: Bannura, Maria
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Pl - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : ICA, 2013
Resurstyp: Fysiskt material
En bok med tips och förslag på både traditionella och mer trendiga pyssel att ägna sig åt inför julen. Här finns beskrivningar till julgransdekorationer, adventsljusstakar, paketinslagningar, dukningar och annat. Många av projekten passar som julklappar eller presenter att ge bort.
Massor med tips och förslag på både traditionella och mer trendiga pyssel att ägna sig åt under mysiga hemmakvällar i väntan på julen. Här hittar du beskrivningar till färgglada julgransdekorationer, annorlunda adventsljusstakar, fina paketinslagningar, festliga dukningar och mycket mer.
103806
Bok:Jul med glitter, godis och grönt:2012:1. uppl.
Av: Wendt, Caroline
Av: Wästberg, Pernilla
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Hylla: Pl - Magasin
Medietyp: Bok
Upplaga: 1. uppl.
Förlag: Västerås : ICA, 2012 (tr. 2013)
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller idéer och inspiration till julpyssel. Det kan vara att skapa nytt av gammalt julpynt eller använda sådant som man hittar utomhus. Idéer till alla rum inför julen, presenter att lägga under granen och recept på julgodis.
Här hittar du massor av idéer och all inspiration du behöver för att få lust att börja julpyssla. Du kan till exempel skapa nytt av gammalt julpynt du har liggande i gömmorna: bortglömda broderade juldukar blir till nya kuddar i soffan och virkade små dukar pryder de finaste julpaketen. Ibland är det enklaste det vackraste. Fyra adventsljus i en veckad bakform eller en dukning med udda porslin i
För dig som gillar biografier För dig som gillar biografier
190568
Bok:"Få se om hundarna är snälla ikväll ...":2018
Av: Ekman, Marie-Louise
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Lz Ekman, Marie-Louise - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Piratförlaget, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
"En rörande och lågmäld bok ... en sorglig bok, men också vacker och trösterik." Dagens Nyheter "Ett kärleksmeddelande, så ömt och starkt, så generöst och trosvisst." Aftonbladet "En djupt rörande dikt till kärleken." Svenska Dagbladet "Jag har aldrig läst något liknande ... en av de mest ömsinta kärlekshistorier jag läst." Expressen  Dagbok förd mellan 7 nov 2011 9 mars 2012. I form av en extra hjärna. För en som inte skulle kunna minnas själv. Anteckningarna lästes upp under sommaren 2012. Vi grät. Avbröt. Fortsatte. Tacksamma över var vi var. Och kunde ta del av detta. Som just minnen. Detta är sista akten. Vi har fått umgås igen. Men jag gråter en sam denna gång . M.L. Ekman 2018 Gösta Ekman blev sjuk och hamnade på sjukhus. För att minnas den här perioden antecknade Marie-Louise Ekman det som skedde. Resultatet blev en gripande och kärleksfull skildring av en svår tid. "Ett bladvändardrama." Arbetarbladet  "Ur de knapphändigt nedklottrade orden växer en stor och innerlig kärlekshistoria fram." Kulturnytt, Sveriges Radio  "Djupt berörande och mycket kärleksfullt skrivet." Dala-Demokraten "En rörande berättelse om innerlig och urstark kärlek." Gefle Dagblad "Ett smärtsamt och djupt gripande drama." Upsala Nya Tidning "En ömsint skildring om en traumatisk sjukdomstid." Borås Tidning "En chosefri och rak sjukhusdagbok." Göteborgs-Posten "En lågmäld, återhållen och samtidigt mycket kärleksfull dokumentation av en närstående som befinner sig i en svår sjukdomskris ... Storartad och gripande." Arbetet
189542
Bok:Skrivliv : från första boken till första barnet:2018
Av: Sundström, Gun-Britt
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Gcz Sundström, Gun-Britt - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2018]
Resurstyp: Fysiskt material
Skrivliv är texter ur en ung kvinnas dagbok som har ställts samman till en "metabok", en bok om skrivande. Gun-Britt Sundström, för de flesta förknippad med förhållanderomanen Maken (1976), en levande modern klassiker, debuterade som 21-åring och gjorde sig snabbt ett namn som skribent, på samma gång seriös och humoristisk. Hon skrev litteraturkritik, debattinlägg och böcker och jobbade som kulturredaktör på DN under händelserika år på 60- & 70-talen. Detta var en tid då det fanns nya, bättre möjligheter för kvinnor att ta sig fram i arbetslivet, men Gun-Britt Sundström var ambivalent till anställningar och ansvarsposter och valde gärna iakttagarens roll. Hon romandebuterade 1966 med Student -64 , en skildring av studentliv i Uppsala. 1973 kom För Lydia , Hjalmar Söderbergs kärleksroman Den allvarsamma leken förflyttad till samtid och sedd ur kvinnans perspektiv. Nu publiceras hennes dagböcker från denna aktiva period (1965-78), som idag kan läsas som ett spännande tidsdokument om livet på tidningsredaktionerna, bland vänsterfolk och samhällets intellektuella elit. Ett tema är växelspelet mellan liv och skriv: hur erfarenheterna påverkar vad som skrivs och det i sin tur påverkar livet och relationerna. Miljön är den dåtida kultureliten och tidsandan är speciell, men samtidigt finns det mycket som är allmängiltigt och igenkännligt också idag, inte minst osäkerheten i övergången från ungdom till vuxenliv. Det som skildras är ingen rak karriär utan ständig vacklan och tvehågsenhet, i studier och arbete, kärlek och politik.
190407
Bok:Hur svaghet kan bli styrka:2018
Av: Sjöberg, Patrik
Av: Sjöberg, Patrik
Av: Malm, Rebecka
Av: Röshammar, Martin
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Rbz Sjöberg, Patrik - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: 201809 : Bokförlaget Polaris, 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Ingen svensk har hoppat lika högt som Patrik Sjöberg, 2.42. Men lika högt som han har hoppat, lika svårt har han haft för att prata om de problem han har och har haft. I boken funderar Patrik kring sina svagheter, hur de visar sig, vad de beror på och hur de påverkar hans liv. "Hur svaghet kan bli styrka" är Patriks sätt att avdramatisera "det här med att gå till en psykolog, att gå till någon och prata", som han själv uttrycker det. Psykologen Rebecka Malm analyserar och ger tips som är specifika och allmängiltiga på en och samma gång. 
190918
Bok:Härligt är att leva här : Paula M. Beckers liv:2018
Av: Darrieussecq, Marie
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Ibz Modersohn-Becker
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Norstedts, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Paula Modersohn-Becker föddes i Tyskland 1876 och blev den första kvinnliga konstnär som målade ett nakenporträtt av sig själv. Härligt är att leva här en gripande skildring av hennes liv och hennes banbrytande konstnärliga arbete. Modersohn-Becker hörde till en välkänd konstnärskoloni i byn Worpswede utanför Bremen i norra Tyskland, men allteftersom hennes eget måleri utvecklades kände hon lockelsen från Paris, dit hon också begav sig för att studera och lära känna andra konstnärer. Hon umgicks med Rodin och Monet och fick en nära relation till poeten Rainer Maria Rilke, som var gift med hennes väninna skulptören Clara Westhoff. I ögonblicksbilder återberättar Marie Darrieus­secq Modersohn-Beckers liv och låter oss få vara med om hennes upptäckter och utveckling. Vi kommer konstnären nära in på livet, får ta del av hennes funderingar kring äktenskapet med Otto, tveksamheten att kombinera konstnärskapet med modersrollen.
Läs tidningar digitalt Läs tidningar digitalt

PressReader - läs tidningen online!

 

Läs det senaste numret av dagstidningen eller en mängd olika tidskrifter på mer än 60 språk, snabbt och enkelt i din dator, mobil, surfplatta eller på bibliotekets datorer. Gratis är det såklart!


Läs mer om PressReader och logga in

Nytt på spänningshyllan Nytt på spänningshyllan
189584
Bok:Den mörka ängeln:2018
Av: Griffiths, Elly
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Forum, [2018]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2018
Till Italien blir brittiska rättsarkeologen Ruth Galloway kallad för att som expert hjälpa till med en komplicerad utgrävning. I den lilla italienska by som hon kommer till sker snart ett mord och andra mystiska händelser; man anar att orsaker ligger i det förflutna, med skuggor från andra världskriget.
Mord, arkeologi och relationer i brittisk deckarsuccé Den mörka ängeln är tionde boken om rättsarkeologen Ruth Galloway i brittiska Norfolk, som alltid blir indragen i mystiska och spännande fall. Ruth blir smickrad när hon kontaktas av den italienska arkeologen Angelo Morelli som hon tillbringade en natt med för länge sedan. Han behöver hjälp med att uttolka ett fynd av benrester i en liten bergsby nära Rom. Det var åratal sedan Ruth hade semester, så en vistelse i Italien kan hon inte tacka nej till. Tillsammans med sin dotter reser Ruth till Castello degli Angeli, där det inte blir så rofyllt som hon hoppats på. I byn hittar hon en medeltida helgedom men också mörka hemligheter som leder tillbaka till krigsåren och motståndsrörelsen. Överraskande nog dyker dessutom hennes arbetspartner kommissarie Harry Nelson upp, vilket kommer väl till pass när ett mord sker. Vad är det Ruth är på spåren som någon i byn är beredd att mörda för att hålla hemligt?
178973
Bok:Kvinnan i fönstret:2018
Av: Finn, A. J
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: 2018 : [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2018
Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg?
Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara? Kvinnan i fönstret är en klassisk psykologisk thriller där inget är som det först verkar. "Boka av alla möten, stäng av mobilen och låt ingenting störa dig. För har du väl börjat läsa denna enastående spänningsroman vill du garanterat inte göra något annat." Ingalill Mosander, Aftonbladet
181550
Bok:De vänsterhäntas förening : kriminalroman:2018
Av: Nesser, Håkan
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2018
Medan Marten Winckelstroop och Rejmus Fiste ännu går i Oosterby småskola bildar de De vänsterhäntas förening. Flera årtionden senare brinner ett gammalt pensionat ner till grunden och ett antal människor omkommer. Det ena hänger ihop med det andra, men det finns ingen kvar i livet som kan förklara hur. Nästan ingen. Det har gått femton år sedan den sista boken om kommissarie Van Veeteren kom ut. Det har gått sex år sedan man senast kunde läsa om inspektör Gunnar Barbarotti. I De vänsterhäntas förening möts de för första (och enda?) gången.
181583
Bok:Hon tackade gudarna:2018
Av: Adler-Olsen, Jussi
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers Förlag, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2018
Det är sent 1990-tal. Peter de Boer och hans medhjälpare Nicky Landsaat bor i Nederländerna och driver ett företag som sysslar med att skandalisera företag som konkurrerar med deras uppdragsgivare. Båda har ett tveksamt förflutet - och det utnyttjar den irakiska säkerhetstjänsten när huvudkaraktärerna tvingas att skandalisera ett stort konkurrerande oljebolag.
Peter de Boers levebröd är att stycka och krossa företag på beställning. Han är en välbärgad, cynisk affärsman, född i Indonesien men uppvuxen i Holland med en far som styrde tillvaron med järnhand. Samma hårdnackade målmedvetenhet har Peter övertagit i sitt professionella liv. En av hans nyaste medarbetare är Nicky Landsaat, en ung kvinna som snabbt visar framfötterna. Nicky har precis som Peter en brokig bakgrund och bor i ett av Amsterdams ruffigare områden tillsammans med sin våldsamma far, sin indonesiska mor, en kriminell bror och två systrar på glid. Nicky är en riktig fighter, och hon har gott om motståndare. Då den irakiska säkerhetstjänsten ber Peter de Boer att ställa till en skandal för ett stort bensinbolag hamnar han i ett svårt dilemma. Men när man hotar att avslöja hans dunkla förflutna känner Peter sig tvungen att ta uppdraget. Plötsligt är både han och Nicky insnärjda i ett livsfarligt spel med motståndare som inte skyr några medel. Hon tackade gudarna är en fristående internationell thriller av den hyllade författaren till kriminalromanerna om Avdelning Q vid Köpenhamnspolisen. "Danmarks bästa kriminalförfattare." Politiken
Mysläsning Mysläsning
180092
Bok:Liten tvåa med potential:2018
Av: Davidsson, Camilla
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Printz publishing, [2018]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2018
I denna femte bok står karriärkvinnan Sofia i centrum. Jobbet på bankens investeringsavdelning med ett oändligt antal övertidstimmar, plus en haltande kärleksrelation och en lägenhetsrenovering leder henne snubblande nära en utmattningsdepression
Ny feelgoodroman från omtyckta Camilla Davidsson som har sålt över 100 000 böcker av sin serie om Emma! Sofia är en storstadstjej som vet vad hon vill med det mesta i livet. I alla fall är det vad hon tror. Yta och kontroll är viktigt för henne. Hon har en snygg, framgångsrik pojkvän, ett välavlönat jobb inom investment banking och har nyligen köpt en tvåa med renoveringsbehov på en fin adress i Stockholm. Om det inte vore för att lägenheten behöver renoveras, alla sena jobbkvällar, hennes omöjlige chef och skilsmässan mellan föräldrarna, skulle allt varit perfekt.  Efter noggrann research anlitar Sofia en byggfirma som ska sköta renoveringen, men när hantverkaren som ska göra jobbet dyker upp, mer än en halvtimme försenad, verkar han allt annat än pålitlig och Arvid har till Sofias irritation bestämda åsikter om både det ena och det andra. Dessutom känns det på något märkligt vis som om han ser henne på ett sätt som ingen annan i hennes liv gör, inte ens pojkvännen Oliver.  När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i den polerade fasad hon visar upp mot omvärlden och när Sofia i ett överilat ögonblick lovar att göra honom en tjänst får det oanade konsekvenser.  Liten tvåa med potential är en feelgoodroman som rör sig mellan Stureplan och snötyngda dalastugor, mellan hopp och förtvivlan. 
181646
Bok:En otippad kärlekshistoria:2018
Av: Jansson, Anna
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Norstedts, 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Medan Angelika Lagermark hjälper sina kunder att hitta kärleken knakar hennes egen relation med taxichauffören Magnus allt mer i fogarna. Stanna eller gå? Det är den eviga frågan. Det blir åtskilliga turer till tippen när Angelika hjälper sin syster att röja ur ett hus som ska säljas.
Det är bra om man kan göra något med sin ilska i stället för att behärska den, brukade gammelmormor Amalia säga. Visdomsord som frisörskan Angelika Lagermark på Salong d Amour tagit med sig på sin livsväg. Medan hon hjälper sina kunder att hitta kärleken knakar hennes egen relation med taxichauffören Magnus allt mer i fogarna. Stanna eller gå? Det är den eviga frågan. Det blir åtskilliga turer till tippen när Angelika hjälper sin syster att röja ur ett hus som ska säljas. Till återvinningsstationen kommer både vardagskunder och de som står mitt uppe i livets stora skiften: dödsfall, skilsmässa, flytta ihop och flytta isär. Ett eldorado för en relationscoach. Livet går på högvarv och mitt i detta tumult upptäcker Angelika en knöl i bröstet. En otippad kärlekshistoria är en bok om när mattan rycks undan och om att hitta fotfästet i tillvaron igen när den helt har ställts på ända. Det är den fjärde och fristående delen i Anna Janssons charmiga och varma serie om Ödesgudinnan Angelika.
189853
Bok:Snöfall över strandcaféet:2018
Av: Diamond, Lucy
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Printz Publishing, 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Efter en hektisk sommar på strandcaféet ser Evie fram emot sin första jul med nya pojkvännen Ed. Hon är fast besluten att det ska bli den mest perfekta, romantiska julen någonsin. Men friden tar slut när Eds före detta fru plötsligt tar kontakt igen.
Efter en hektisk sommar på strandcaféet ser Evie fram emot sin första jul med nya pojkvännen Ed. Hon är fast besluten att det ska bli den mest perfekta, romantiska julen någonsin. Mysiga kvällar framför brasan bara de två, med vin och godsaker underbart! Men friden tar slut när Eds före detta fru plötsligt tar kontakt igen, och sedan dyker oväntade gäster upp: Eds grinige bror Jake och Evies bästa vän Amber, som just fått sitt hjärta krossat. Lägg till snöstormar och familjedraman, och det ser ut som om julen kommer att bli lite av en kalkon Snöfall över strandcaféet  är en hjärtevärmande och charmig berättelse i ljuvlig miljö den perfekta verklighetsflykten när kylan kommer.
181552
Bok:Ett oväntat besök:2018
Av: Hellberg, Åsa
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Forum, [2018]
Resurstyp: Fysiskt material
Nikki trivs med livet hemma på hästgården Gyllentofta och skulle inte byta ut det mot någonting. Där har hon sitt stora hus, skogen, sjöarna, åkrarna och de älskade hästarna. Men så dör hennes gamla pappa, han som lämnat gården för solen på Mallorca, och allt vänds upp och ner.
Livet förändras när du minst anar det Ny feelgoodroman av författaren till succéböckerna om Sonja! Nikki trivs med livet hemma på hästgården Gyllentofta och skulle inte byta ut det mot någonting. Där har hon sitt stora hus, skogen, sjöarna, åkrarna och de älskade hästarna. I grannbyn bor hennes bästa vän, prästen Annie, som med jämna mellanrum lämnar sin församling och kommer till gården tillsammans med hunden Winston. Mer än så behöver inte Nikki för att vara tillfreds. Hon lekte av sig när hon var ung och gjorde allt som unga kvinnor ska göra då. Nu vill hon bara förvalta familjens egendom. Hon uppskattar det hårda arbetet i stallet och de långsamma galopperna längs med bäcken. Att middagen oftast äts i ensamhet är inget problem. Hon är ändå så trött när hon ätit klart att det enda som återstår är att stupa i säng. Men så dör hennes gamla pappa, han som lämnat gården för solen på Mallorca, och allt vänds upp och ner. Det som skulle bli ett okomplicerat arvskifte mellan en far och hans enda barn blir istället en bitter tvist mellan Nikki och familjemedlemmar hon inte ens visste fanns. Plötsligt är det vanligtvis så ensliga Gyllentofta fyllt av människor som vill ha en del av kakan. Hästgården, huset på Mallorca och sommarstället på västkusten. Mitt i allt detta blir hon våldsamt förälskad. Det är en omöjlig och komplicerad relation och till sist måste hon välja. Kärleken eller gården. Hon kan inte få både och. Om Sonjas andra chans : "Åh, så kul att Sonjas väninnor äntligen är tillbaka. ... Det blir ett härligt romanbygge, med exakt rätt ton och full fart från första till sista sidan. Här blandas socialt engagemang med erotik, sorg och många skratt. Och när det inte finns champagne går det lika bra med cava. Betyg: 4 av 5" Tara


Vi har en ny kulturwebb!

Numera hittar hittar du allt som rör kulturverksamheten i Härryda kommun på kultur.harryda.se.

Kika i kalendern för att ta del av spännande evenemang på scen, konst & utställningar, aktuella biofilmer, barn & familj, unga, aktiviteter på våra bibliotek och på våra kulturhus i Mölnlycke och Landvetter.

 

 

Ny kulturwebb!

Intresserad av kultur?
Nu hittar du Härryda kommuns kulturverksamhet, evenemang och aktiviteter på kultur.harryda.se.

 

Öppettider Mölnlycke

Måndag-torsdag 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15
   

Jul och nyår

 
Julafton
Måndag 24 december
Stängt
Juldagen
Tisdag 25 december 
Stängt
Annandag jul
Onsdag 26 december
Stängt
Torsdag 27 december
10-19
Fredag 28 december
10-17
Lördag 29 december 11-15
Nyårsafton
Måndag 31 december
Stängt
Nyårsdagen
Tisdag 1 januari
Stängt
Onsdag 2 januari
10-19
Torsdag 3 januari
10-19
Fredag 4 januari
10-17
Lördag 5 januari
Stängt

Öppettider Landvetter

Måndag-torsdag 10-18
Fredag 10-17
Lördag 10-14
   

Jul och nyår

 
Julafton
Måndag 24 december
Stängt 
Juldagen
Tisdag 25 december
Stängt 
Annandag jul
Onsdag 26 december
Stängt 
Nyårsafton
Måndag 31 december
Stängt
Nyårsdagen
Tisdag 1 januari
Stängt 
Fredag 4 januari 10-15
Lördag 5 januari Stängt
Övriga dagar ordinarie öppettider

Öppettider Hindås

(Meröppet 8-22 alla dagar,
gäller även under jul- och nyår)

Måndag 10-19

Tisdag

10-14
Onsdag 13-17
Fredag 10-14
   

Jul och nyår

 
Julafton
Måndag 24 december 
Stängt
Juldagen
Tisdag 25 december
Stängt
Annandag jul
Onsdag 26 december
Stängt
Nyårsafton
Måndag 31 december 
Stängt
Nyårsdagen
Tisdag 1 januari
Stängt
Övriga dagar ordinarie öppettider.

Öppettider Rävlanda

Måndag, onsdag, fredag 10-14
Tisdag, torsdag 10-19
   

Jul och nyår

 
Julafton
Måndag 24 december
Stängt
Juldagen
Tisdag 25 december
Stängt
Annandag jul
Onsdag 26 december
Stängt
Torsdag 27 december 10-14
Nyårsafton
Måndag 31 december
Stängt
Nyårsdagen
Tisdag 1 januari
Stängt
Övriga dagar ordinarie öppettider