Aktuella romaner Aktuella romaner
189608
Bok:Totalskada:2018
Av: Zweigbergk, Helena von
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Norstedts, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2018
Agneta och Xavier har haft ett långt äktenskap. I takt med tiden och att barnen lämnat hemmet är det som om avståndet dem emellan successivt ökar. Men saker och ting får passera. Men när katastrofen kommer är det utifrån.
Agneta och Xavier har levt i ett långt äktenskap. I takt med tiden och att barnen lämnat hemmet är det som om avståndet dem emellan successivt ökar. Ett outtalat tomrum som ingen av dem riktigt vet hur de ska fylla. Grälen och striderna är över. Saker och ting får passera. De har ju ett bra liv, en tillvaro fylld av trygga vanor, och de har utvecklat en ömsesidig tolerans. Men kanske har detta ett pris? För där finns också en bräcklighet mellan dem, som kan bli till en spricka som kan gå på djupet och orsaka stor skada. Men när katastrofen kommer är det utifrån. Och den ställer hela deras tillvaro och deras förhållande på spel. Det är Agneta som är den skyldiga. Hur ska hon överleva skulden? Och när de förlorat sitt hem, hur hemma är de med varandra, egentligen? Vad är värt att slåss för? Och vad ska man släppa för att kunna gå vidare?
193686
Bok:Haggan:2019
Av: Berg, Aase
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers Förlag, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Thelma och Victor älskar bortom tid och rum. Men när Thelma inser att hon har varit värddjur åt ett utsvultet äktenskap, det vill säga älskarinna, förvandlas hon till Haggan. Hon krossar familjefasaderna och den förljugna idyllen, blottlägger klasskillnadernas gap, kulturbranschens narcissism och manlighetens skrävel om Frihet och Integritet.
Thelma och Victor älskar bortom tid och rum. Men när Thelma inser att hon har varit värddjur åt ett utsvultet äktenskap, det vill säga älskarinna, förvandlas hon till Haggan. Hon krossar familjefasaderna och den förljugna idyllen, blottlägger klasskillnadernas gap, kulturbranschens narcissism och manlighetens skrävel om Frihet och Integritet. "Haggan" är en roman för den som har fått nog av underordning i kärlek; en stridsskrift för kvinnlig frihet.
193688
Bok:Små eldar överallt:2019
Av: Ng, Celeste
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2019]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2019
Den välbeställda, till synes harmoniska och på alla sätt perfekta Shaker Heights-familjen Richardson hyr ut ett hus. In flyttar en ensamstående mamma med sin dotter. När det lilla samhället ställs inför ett moraliskt dilemma angående föräldraskap och identitet krackelerar många välputsade fasader och under press börjar människor "bekänna färg".
Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern innan, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? En roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en moderskärlek så intensiv att den når bortom dem."Små eldar överallt" har legat på New York Times bästsäljarlista i nästan ett år och sålt i över 1 miljon exemplar i USA. Den vann Goodreads Choice Awards pris för bästa roman 2017 och ska filmatiseras till teveserie med Reese Witherspoon och Kerry Washington som producenter och skådespelare.
193698
Bok:Regnmannen : en trädgårdsberättelse:2019
Av: Karlsson, Jonas
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Ingmar är en pensionerad regissör, änkeman sedan en tid, som lever lite desillusionerat, men nu återfått glädjen i tillvaron på egen hand genom att ägna tiden åt sin frus rosenträdgård. Men sommaren är ovanligt het, det var väldigt länge sedan det regnade och rosorna behöver vatten.
Ingmar är en pensionerad regissör, änkeman sedan en tid, som lever lite desillusionerat, men nu återfått glädjen i tillvaron på egen hand genom att ägna tiden åt sin frus rosenträdgård. Men sommaren är ovanligt het, det var väldigt länge sedan det regnade och rosorna behöver vatten. På baksidan av huset, gömd bland sly och ogräs, hittar Ingmar en gammal rostig kran som visar sig ha oväntade egenskaper.
195096
Bok:Varm mjölk:2019
Av: Levy, Deborah
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Norstedts, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2019
Modern är drabbad av en svårförklarad sjukdom som gör att hon har svårt att gå. Tillsammans med dottern reser hon till en klinik i södra Spanien för att få vård. Där i solen och i den spännande omgivningen formar dottern sitt eget liv, mer och mer befriad från oket av sin mammas sjukdom.
”Varm mjölk är inget mindre än en storslagen roman ... det finns egentligen inte mycket jag kan skriva här för att föra den rättvisa”. Therese Eriksson, Svenska Dagbladet Engelska Rose och hennes tjugofemåriga dotter Sofia har tagit sin tillflykt till en liten spansk by i den infernaliska sommarhettan. De söker specialisthjälp hos den okonventionelle doktor Gomez, för Rose som vissa dagar är förlamad, vissa dagar kan gå. Sida vid sida haltar Rose och Sofia fram genom tillvaron, ömsom i symbios ömsom i av-ståndstagande. Förförd av tyska Ingrid, sömmerskan med de silverfärgade gladiator-sandalerna, inser Sofia att hon måste söka upp sin far i Grekland för att förpassa uppväxtens spöken ur sitt liv. Varm mjölk är en egensinnig och otämjd berättelse om en stark och kvävande mor-dotter-relation, om fysisk och mental förlamning, men också om svek, attraktion och självinsikt.
196371
Bok:Allt jag fått lära mig:2019:Första utgåvan
Av: Westover, Tara
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Lz Westover, Tara - Snabblån
Medietyp: Bok
Upplaga: Första utgåvan
Förlag: Stockholm : Natur & Kultur , 2019 : Falun : ScandBook AB, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
"Det här är en fullständigt makalös, självbiografisk berättelse om en ung kvinna som visar en ofattbar styrka i möte med extrem fattigdom och fanatisk religiositet." Go'kväll, Ingalill Mosander "Jag sträckläser denna bok. /.../ En djupt fascinerande skildring av religion, våld och identitet och hur Tara Westover skapar sig ett eget liv utifrån ett existentiellt nolläge." Nina Asarnoj, SR "En enastående memoar" Barack Obama Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande. Boken är den amerikanska författaren Tara Westovers internationella bästsäljare om en uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att plugga matte och historia och umgås med andra barn. Hennes storebror blir den som kommer hem med nyheten att det finns en annan värld bortom gården en värld som kan ge henne ett helt annat liv. På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset, hennes mamma behandlar såren med örtomslag. Familjen är mormoner och survivalists de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King. "Denna välskrivna självbiografi är en riktig bladvändare ... Det här är en bok som alla bör läsa, även tonåringar på väg mot sin utvecklingsresa." BTJ "Westover undersöker sin barndom med avväpnande klarsyn och, än mer förbluffande, med nyfikenhet och kärlek, till och med gentemot de som har svikit henne." The New Yorker "En förvandling så modig, så genomgripande, att den trotsar all beskrivning." Financial Times "Jag håller med Barack Obama om att det här är en av det senaste årets absolut bästa romaner." Kerstin Särneö, Tara "Gripande som tusan om en ung människas strävan efter kunskap och ett eget liv." UNT "Bäst: Det fantastiska språket." Kerstin Särneö, Tara
189725
Bok:Arv och miljö : roman:2018
Av: Hjorth, Vigdis
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Natur & Kultur , 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2018
De är fyra vuxna syskon, och föräldrarna har meddelat att två av döttrarna ska få ärva sommarstugorna som alla har ett förhållande till. Men vad är stugorna värda? Och vem får vad? Under bråket om arvet pulserar en långt mer smärtande nerv. Det handlar om vem som blev älskad och vem som blev utsatt som barn.
en lysande bok om skuld och förlamande livslögner där sanningen avtäcks långsamt MMMMM / Bäst just nu i M-magasin När jag slår igen norska Vigdis Hjorths roman Arv och miljö är jag på samma gång utmattad och upprymd. Det är den sortens text som lämnar mig med känslan att det var precis så här den måste skrivas, med det här språket, i den här formen. // Och vilken skicklig författare hon är, Vigdis Hjorth! Svenska Dagbladet "Att ingen av er någon enda gång har frågat mig om min historia, har jag upplevt och upplever jag som en stor sorg." Så skriver Berglijot i ett mail till sina systrar, efter det att en häftig diskussion om förskott på ett arv har blossat upp. De är fyra syskon, och föräldrarna har nu meddelat att de två yngsta döttrarna ska särbehandlas och få ärva mer. Under bråket om arvet pulserar en långt mer smärtande nerv. Det handlar om vem som blev älskad och vem som blev utsatt i barndomen, om skuld, ansvar och rättvisa. Tvisten sätter igång en kraftfull och ohejdbar rörelse, där de hemligheter som präglat familjen måste avtäckas. Det är mer än tjugo år sedan Bergljot bröt med familjen, men nu kräver hon för första gången att bli lyssnad på. Det krävs mod för att orka hävda sin version av en stelnad familjehistoria. Men bara genom att berätta, och formulera även det som är outhärdligt smärtsamt att återvända till, kan man komma vidare. Vigdis Hjorths intensiva och medryckande roman om en kvinnas kamp för att få äga sin egen berättelse och de svåra syskon- och föräldrarelationerna blev en sensation i Norge. Romanen har sålt i över 100 000 exemplar, översatts till en rad språk och nominerades även till Nordiska rådets litteraturpris. 'Arv och miljö' är en oavlåtligt engagerande roman, som inte går att glömma när man har läst den. Den kan beskrivas som en explosion, men en helt kontrollerad sådan. Den fortsätter att verka i läsaren, som alltid när en oavvislig och sönderslitande erfarenhet till slut blivit gestaltad. Sydsvenskan Dess starka emotionella sanningar griper tag direkt, redan innan familjehemlighetens konsekvenser rullas upp: jag viker tidigt hundöra efter hundöra för att markera insikter, rörelse, formuleringar. Dagens Nyheter Arv och miljö är en oerhört välskriven roman, en roman med en sorts taktil känsla - om en roman alls kan ha det. Själv har jag med blyerts skrivit bland annat så här i boken: måleriskt, talspråksflöde, febrighet, psykoanalys. För Vigdis Hjorth jobbar med rytm. Hon har kapitel som kan vara två rader, hon skriver som med pensel när hon fångar ett väder, en plats. Kulturnytt i P1 Bästa bok jag läst på år och dar Sandra Beijer
189871
Bok:Bränn alla mina brev : roman:2018
Av: Schulman, Alex
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Bookmark förlag, 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2018
Det är 2018 och Alex kommer av en slump sin mormors hemliga kärlekshistoria från 1932 på spåren. Ett brev ger honom svaren som han inte visste att han har spenderat ett helt liv att söka efter. Frågan är om han är redo att konfrontera det som kan vara roten till släktens mörker.
Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet. Efter ett uppslitande gräl inser Alex att han bär på en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda på dess ursprung följer han ledtrådar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988, och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.  I  BRÄNN ALLA MINA BREV  väver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker han inte bara århundradets kärlekshistoria, utan även dess tragiska konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.
EU-val 26 maj EU-val 26 maj

Inför EU-valet


Den 26 maj är det val till Europaparlamentet.

Vill du förtidsrösta kan du göra detta på följande platser i kommunen:
Mölnlycke: Biblioteksgatan 18 (fd Butik Donna)
Landvetter: Landvetters kulturhus
Hindås: Hindås stationshus
Rävlanda: Rävlanda bibliotek

Här hittar du adresser och öppettider till samtliga lokaler för förtidsröstning i Härryda kommun.

Läs mer på Sveriges riksdags EU-information. Här hittar du även lättläst information och information på andra språk.
 

Nytt och spännande! Nytt och spännande!
192680
Bok:Broder Jakob:2019
Av: Schepp, Emelie
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Harper Crime, 2019 : Litauen, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Femte boken om åklagaren Jana Berzelius. En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?
Femte delen om åklagare Jana Berzelius utkommer i mars 2019. Emelie Schepp, Årets deckarförfattare 2016, 2017 och 2018, är tillbaka med en ny kriminalroman om åklagare Jana Berzelius. En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför? När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den enda som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv - Danilo Peña. Broder Jakob är en kriminalroman om att tvingas möta sitt eget, våldsamma förflutna. Om syskonskap, relationer och försoning. Det är den femte boken i serien om åklagare Jana Berzelius. Serien har sålt i över en miljon exemplar och blivit en stor internationell succé. Sagt om Emelie Schepps böcker: "En av de bästa deckarna jag läst någonsin." Anna Jansson, bästsäljande författare "Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen." Nerikes Allehanda "Schepp kan jämföras med Jo Nesbø, båda skriver realistiskt men vrider till verkligheten." Femina "Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut ..." Göteborgs-Posten
193772
Bok:Blindtunnel:2019
Av: Alsterdal, Tove
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Lind & Co, [2019]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Ett par i medelålderskris, som efter att barnen lämnat boet och arbetslivet blivit för stressigt, köper en förfallen vingård söderut. Vingården ligger dock varken i Spanien eller Frankrike som är brukligt, utan i det intressanta Sudetenland, ett tysk-etniskt område i Tjeckien. De hoppas på en nystart i lantlig idyll, men drömmen krossas när ett gammalt barnlik hittas i husets hemliga vinkällare.
Daniel har förändrats sedan han förlorade jobbet. Desperat flyr han in i husannonser, allt längre bort. En dag hittar han en vingård som verkar nästan obegripligt billig. Sonja går med på att sälja radhuset och lämna Sverige, för drömmen om ett annat liv. Vingården ligger vid en flod, bland böljande kullar i det som en gång kallades Sudetenland. Den har stått övergiven i decennier, vinfälten är övervuxna. När Daniel ger sig på en igenmurad nedgång till källaren förvandlas livsprojektet till en mardröm, där sanningen ligger farligt nära döden. Snart blir Sonja medveten om varför huset saknar speglar. TOVE ALSTERDAL har i många år hyllats som en av Sveriges främsta kriminalförfattare. Hennes böcker är prisbelönta i flera länder och ges sammanlagt ut på tjugo språk. Blindtunnel är hennes femte, fristående spänningsroman. "Få kan berätta som Tove Alsterdal. Hon har ett helt eget språk och en vardaglighet i tonfallet, och berättar om människor som inte är renodlat goda eller onda, det är mänskligt och just därför nästan mer skrämmande: alla kan begå onda handlingar och alla kan ha avgörande hemligheter."  Lotta Olsson, Dagens Nyheter  "Romanläsaren får, alltmer andfådd, uppleva att nedtystade dolda berättelser ur historien och ur människornas inre kommer att lyftas fram i ljuset på det sätt som författaren Tove Alsterdal gör som få andra. Drivet, känsligt, mästerligt."  Lena Kjersén Edman, Västerbottens-Kuriren  "En allmänbildande och fördjupande deckare"   Malin Krutmeijer, Aftonbladet  " Blindtunnel  är en roman om en tid, en epok och en historia. Men också både spännande och gripande, det är ju Tove Alsterdal som skrivit den, vilket är en garanti för kvalitet även i det avseendet." Mats Palmquist, Smålandsposten  " Blindtunnel  är en fascinerande och originell bladvändare." Christine Karlsson, BTJ "Tove Alsterdals  Blindtunnel  är både spännande och gripande."   Ystads Allehanda "Tove Alsterdal tillhör landets absoluta elit inom genren kriminalromaner, kanske är hon den allra bästa." Dast Magazine   "Hon är Sveriges John le Carré."  Åsa Larsson
193942
Bok:Tändstickan:2018
Av: Lilja Gladh, Aline
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Värmdö] : XIV förlag , [2018]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2018
Ett barns kvarlevor flyter till ytan i stenbrottet utanför Örbyhus och skapar oroliga ringar på vattnet. Grundskolerektorn bryter ihop, gängledaren rustar för krig och på torget drar en främmande lyxbil blickarna till sig. Konstnären Lo Karlberg blir gränslöst nyfiken på sanningshalten i bybornas skvaller samtidigt som någon otåligt iakttar dem alla ...
" Hur många gånger jag huggit in och slitit ut det böjda knivbladet ur hennes kropp vet jag inte, men jag är helt säker på att hon får precis vad hon förtjänar ..." ETT BARNS KVARLEVOR FLYTER TILL YTAN i stenbrottet utanför Örbyhus och skapar oroliga ringar på vattnet. Grundskolerektorn bryter ihop, gängledaren rustar för krig och på torget drar en främmande lyxbil blickarna till sig. Konstnären Lo Karlberg blir gränslöst nyfiken på sanningshalten i bybornas skvaller samtidigt som någon otåligt iakttar dem alla ... En spänningsroman om relationer, ryktets makt, krockande världar och inre mörker. TÄNDSTICKAN - som utspelar sig i Norduppland - är den första fristående delen i Örbyhusserien om konstnären Lo Karlberg, kommissarien Linus Karlberg och presidenten Conny Thorsson. "... boken fångade mig från första sidan och var mycket svår att slita sig från." - Agneta Norrgård, Go'kväll / P4 Västernorrland "Mycket god deckarunderhållning." - Daniel Gustavsson, BTJ (häfte nr.2 2019) " ... den bästa deckarinledning jag läst på länge." - Bengt Eriksson (Deckarlogg), Borås Tidning "Jag älskar den, spännande rakt igenom ... " - @min.bokvarld
193679
Bok:Järtecken : en roman om ett brott:2019
Av: Carlsson, Christoffer
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers Förlag, [2019]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?
En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.
193692
Bok:Stormvarning:2019
Av: Adolfsson, Maria
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2019]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Två mord begås samtidigt som det är julfirande. Eiken Hornby sätts att utreda det hela, vilket hon ser som ett sätt att slippa den ångestladdade julen.
Det är juletid när en man hittas död på Doggerlands nordligaste ö Noorö. Karen Eiken Hornby kastar sig in i utredningen, lättad över att slippa julfirandet. När ytterligare ett mord sker framträder kopplingar till ett lokalt whiskydestilleri, men Karen oroas mest över om hennes lindrigt laglydiga släktingar är inblandade. Det blir en svår balansgång mellan hennes privata jag och rollen som polis.
193763
Bok:En bur av guld:2019
Av: Läckberg, Camilla
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Forum, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Faye har allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur.
Efter tio Fjällbackadeckare bryter Camilla Läckberg ny mark med en dramatisk berättelse om hämnd och upprättelse. En bur av guld är en drabbande roman om en kvinna som blir bedragen och utnyttjad, men tar kontroll över sitt eget öde. På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make. En vacker dotter. En lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd.
189851
Bok:Åtta steg bakom:2018
Av: Rudberg, Denise
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Forum, [2018]
Resurstyp: Fysiskt material
En radiodokumentär om ett försvinnande 30 år tidigare ger polisen anledning att ta upp fallet igen. Det är Isabelle Renaudot, yngsta dottern i en av Sveriges rikaste familjer, som mystiskt försvann under sin systers bröllop på Rosendals slott och sedan aldrig återfanns.
I den åttonde boken i den populära serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff för Denise Rudberg oss åter bakom överklassens polerade fasader och visar att ingenting någonsin är som man tror. En kväll maj 1988 försvinner den sjuttonåriga Isabelle Renaudot efter en bröllopsfest på Djurgården i Stockholm. Trettio år senare blir fallet återigen aktuellt i samband med en dokumentär om försvinnandet, och Marianne Jidhoff får uppgiften att ta utredningen vidare tillsammans med sin arbetsgrupp. De anar att familjen Renaudots stora förmögenhet kan ha haft något med försvinnandet att göra. Den dittills förtegna familjen öppnar också dörren till gömda hemligheter som får en avgörande roll för fallets lösning. Men vad är sanning och vad är spekulationer? Samtidigt anmäler en ung man sina misstankar om att han blir förföljd. Anmälan hamnar på polisassistent Augustin Madrids bord, och han börjar undra om inte hoten mot den unge mannen har en koppling till vad som hände den där försommarkvällen 1988.
189611
Bok:En högre rättvisa : kriminalroman:2018
Av: Hjorth, Michael
Av: Rosenfeldt, Hans
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Norstedts, [2018]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2018
Sjätte boken med kriminalpsykologen Sebastian Bergman. Hans dotter Vanja arbetar med att utreda en serie våldtäkter, där gärningsmannen smyger sig på sina offer bakifrån, söver dem med en spruta och placerar en säck över huvudet innan han fullbordar övergreppet. När ett av offren dör kopplas Sebastian Bergman in.
Hjort/Rosenfeldt är tillbaka - 4 miljoner sålda böcker! En serie våldtäkter sätter skräck i Uppsala: gärningsmannen smyger sig på sina offer bakifrån, söver dem med en spruta och placerar en säck över huvudet innan övergreppet fullbordas. Riksmordkommissionen är splittrad. Vanja arbetar tillfälligt i Uppsala och utreder det otäcka fallet. Sebastian åker runt i landet och pratar om sina böcker. Torkel, Ursula och Billy har sina egna angelägenheter som upptar dem. Men när ett av våldtäktsoffren hittas död samlas de igen och teamet måste lägga personliga problem och strider åt sidan. Ledtrådar tyder på att offren inte är slumpvis utvalda. Men vad är kopplingen mellan dem? Och varför verkar så många personer inte vilja att sanningen kommer fram? En högre rättvisa är den sjätte boken i den framgångsrika serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord. ”En anmärkningsvärt bra och sinnrik thriller” Telegraaf, Nederländerna, om det fördolda (2010) ”En av de bästa spänningsromanerna från Sverige på senare år” Die Tageszeitung, Tyskland, om lärjungen (2011) ”En komplex och övertygande roman” Sunday times, Storbritannien, om Fjällgraven (2012) ”Närmast perfekt konstruerad kriminalhistoria” Verdens gang, Norge, om Den stumma flickan (2014) ”Intensiv och effektiv spänning med engagemang och insikt” Berlingske, Danmark, om De underkända (2015)
Läs tidningar digitalt Läs tidningar digitalt

PressReader - läs tidningen online!

 

Läs det senaste numret av dagstidningen eller en mängd olika tidskrifter på mer än 60 språk, snabbt och enkelt i din dator, mobil, surfplatta eller på bibliotekets datorer. Gratis är det såklart!


Läs mer om PressReader och logga in

Lär dig att sova gott Lär dig att sova gott
160967
Bok:Sömnrevolutionen : förändra ditt liv en natt i taget:2016
Av: Huffington, Arianna
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Hylla: Vefe
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Bookmark, 2016
Resurstyp: Fysiskt material
Vi är mitt i en global sömnbristskris och detta har djupgående konsekvenser för vår hälsa. Vad som behövs är inget annat än en sömnrevolution. Endast genom att förnya vår relation till sömnen kan vi ta tillbaka kontrollen över våra liv. I Sömnrevolutionen visar Huffington hur uppfattningen om att sömn är ett sätt att slösa med tid äventyrar vår hälsa och undergräver vårt arbetsliv, vårt privatliv och vårt sexliv. Hon utforskar den senaste forskningen kring hur vårt teknikberoende stör vår sömn, vad som händer med oss medan vi sover och drömmer och synar även den farliga industrin kring sömnmedel. Huffington erbjuder också en rad rekommendationer och tips från ledande forskare på hur vi kan bli bättre på uppbyggande sömn och utnyttja dess otroliga kraft. Arianna Huffington är en grekisk-amerikansk författare och en av grundarna till nättidningen The Huffington Post. Nu driver hon företaget Thrive Global med fokus på hälsa och välbefinnande. Huffington har av tidningen Forbes utsetts till en av de mest inflytelserika och mäktigaste kvinnorna i världen. "Väldisponerad och faktamättad." BTJ "En riktig ögonöppnare." LCHF-ingenjören
193893
Bok:Sömn, sömn, sömn : hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn:2018
Av: Benedict, Christian
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Vefe - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Bonnier fakta, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Motion och nyttig mat i alla ära. Minst lika viktigt för hälsan är det att sova gott. Sömnen påverkar din vikt, ditt mentala mående och minskar risken för allt från förkylningar till cancer. I den här boken finns allt du behöver veta om detta viktiga ämne, som är högaktuellt i en tid när stress, stillasittande och smarta telefoner får oss att sova allt sämre. Sömnforskaren Christian Benedict delar tillsammans med journalisten Minna Tunberger med sig av sin egen spännande forskning om hur sömnbrist ökar aptiten, hur exponeringen av dagsljus får dig att sova bättre och snabbare tillfriskna från allvarliga sjukdomar. Christian Benedict berättar om den digitala revolutionen och om hur det blå ljuset förskjuter dygnsrytmen, skapar stress och har gett en hel ny generation kronisk sömnbrist. Du får även veta hur den fantastiska drömsömnen ökar förståelsen för dina egna och andras känslor och bidrar till en bättre psykisk hälsa. Och inte nog med det, du får också reda på hur den viktiga djupsömnen stärker immunsystemet och hjälper dig att lösa dina problem, ladda upp hjärnans batteri och befästa faktaminnen. Intressanta fakta varvas med peppande tips och råd för dig som vill optimera din sömn och bli lyckligare, friskare, smartare och smalare.
191811
Bok:Sömn : sov bättre med kognitiv beteendeterapi:2018
Av: Söderström, Marie
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Vef
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Bonnier fakta, [2018] : 2018
Resurstyp: Fysiskt material
SOV BÄTTRE MED KBT! Sömn är livsviktigt. Men allt fler har idag svårt att sova. Det beror bland annat på att gränserna mellan aktivitet och vila suddas ut alltmer i det nya 24-timmarssamhället där vi ständigt ska vara tillgängliga. Sömnforskaren och psykologen Marie Söderström presenterar de senaste rönen om sömn och stress i denna heltäckande bok om sömnbesvär. Och hur man med hjälp av KBT, får konkreta verktyg att på egen hand komma till rätta med problemen. KBT är den metod som i forskningsstudier har visat bäst resultat på lång sikt vid olika typer av sömnbesvär. Behandlingen fokuserar på situationen här och nu och innebär ett aktivt arbete med konkreta övningar och förändringsuppgifter. Förordet är skrivet av Torbjörn Åkerstedt, professor i beteendefysiologi och verksam vid Institutet för psykosocial medicin och institutionen för folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet. Marie Söderström är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Hon arbetar sedan fl era år tillbaka med KBT-behandling av sömnbesvär vid Stiftelsen Stressmottagningen och Sömnmottagningen. Hon är doktorand vid Karolinska Institutet och har sedan 1999 arbetat med sömn- och stressforskning. Hon är också verksam som psykolog vid en privat mottagning i Stockholm med KBT-behandlingar och har olika utbildnings- och handledningsuppdrag.
189572
Bok:Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar:2018
Av: Walker, Matthew P
Av: Håkanson, Nils
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Vefe
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Ordfront, 2018
Resurstyp: Fysiskt material
Forskare har upptäckt en ny revolutionerande behandling som förlänger ditt liv, förbättrar ditt minne och gör dig mer kreativ. Den håller dig smal och minskar sockersuget. Den skyddar dig mot cancer och demens, parerar influensa och förkylning, minskar risken för hjärtattack,stroke och diabetes. Dessutom gör den dig lyckligare och hjälper mot ångest och depression. Är du intresserad? Det handlar alltså om sömn. En av de viktigaste delarna av våra liv, men en del vars betydelse vi ständigt förminskar. Tills nyligen har vetenskapen inte heller kunnat svara på varför vi sover och vad sömnen gör med oss. I Sömngåtan berättar hjärnforskaren och sömnexperten Matthew Walker om de senaste årens banbrytande forskning kring vad som händer när vi sluter ögonen i sängen och varför sömnen både är en mirakelkur och helt livsavgörande. Han förklarar hur sovandet förändras under olika skeden i livet, vad drömmarna gör med oss och hur man bäst får en god natts sömn samt inte minst, varför sömnbristen får sådana katastrofala följder för oss som individer och för vårt moderna, sorgligt sömnsvälta samhälle. Resultatet är en fascinerande bladvändare som faktiskt kan förändra ditt liv. "Överraskande, nyttig, energisk En ögonöppnare." The Guardian "Det här är briljant populärvetenskapligt skrivande: tillgängligt, lockande och informativt." Times Literary Supplement Book of the Year "Rekommenderad läsning till nattygsbordet." New York Times Book Review

Intresserad av kultur?
Du hittar Härryda kommuns kulturverksamhet, evenemang och aktiviteter på kultur.harryda.se.

Öppettider Mölnlycke

Måndag-torsdag 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15
   

Avvikande öppettider

Onsdag 29 maj 8-17
Torsdag 30 maj, Kristi himmelsfärdsdag Stängt
Torsdag 6 juni, Nationaldagen Stängt

Öppettider Landvetter

Måndag-torsdag 10-18
Fredag 10-17
Lördag 10-14
   

Avvikande öppettider

Fredag 24 maj
Stängt
Onsdag 29 maj 10-15
Torsdag 30 maj, Kristi himmelsfärdsdag Stängt
Onsdag 5 juni 10-15
Torsdag 6 juni, Nationaldagen Stängt

Öppettider Hindås

(Meröppet 8-22 alla dagar)

Måndag 10-19

Tisdag

10-14
Onsdag 13-17
Fredag 10-14
   

Avvikande öppettider

Fredag 24 maj Stängt

Öppettider Rävlanda

Måndag, onsdag, fredag 10-14
Tisdag, torsdag 10-19
   

Avvikande öppettider

Fredag 24 maj Stängt
Torsdag 30 maj, Kristi himmelsfärdsdag Stängt
Torsdag 6 juni, Nationaldagen Stängt