Populärt på deckarhyllan Populärt på deckarhyllan
192640
Bok:Mitt hjärta är ditt:2019
Av: Jansson, Anna
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Norstedts, [2019]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Grannar observerar en mystisk man som tältar på en av Gotlands stränder. När den hjärtsjuka Cecilias försvinnande följs av flera oförklarliga dödsfall inleder Maria Wern och hennes kollegor en intensiv jakt på en hänsynslös mördare.
Vems är tältet på Norderstrand? Från sitt fönster ser ett medelålders par en man sätta upp ett tält nära vattnet. Han kommer dit ofta, varje gång med en ny kvinna vid sin sida. Är de där frivilligt? Maria Wern har fullt upp med ett försvinnande. Hjärtsjuka Cecilia har varit borta i flera dagar utan sin medicin att hitta henne är en kamp mot klockan. Tyvärr ökar listan på misstänkta ju fler de förhör. Marias kollega Per Arvidsson har drabbats av en tragedi. Hans sexåriga dotter Wilma är svårt sjuk. Om hon inte får ett nytt hjärta kommer hon inte att överleva. Det får Arvidssons exfru att överväga andra och olagliga sätt att hålla sin dotter vid liv. Trådarna knyts överraskande samman och Maria Wern inser att den hon letar efter hela tiden befinner sig ett steg före. Kommer hon att ta reda på sanningen innan det är försent? Anna Jansson binder ihop det bästa av gotländsk miljö och spännande deckarhistoria, så gör dig redo för en ny pulshöjande berättelse med Maria Wern i huvudrollen.
192680
Bok:Broder Jakob:2019
Av: Schepp, Emelie
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Harper Crime, 2019 : Litauen, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Femte boken om åklagaren Jana Berzelius. En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?
Femte delen om åklagare Jana Berzelius utkommer i mars 2019. Emelie Schepp, Årets deckarförfattare 2016, 2017 och 2018, är tillbaka med en ny kriminalroman om åklagare Jana Berzelius. En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför? När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den enda som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv - Danilo Peña. Broder Jakob är en kriminalroman om att tvingas möta sitt eget, våldsamma förflutna. Om syskonskap, relationer och försoning. Det är den femte boken i serien om åklagare Jana Berzelius. Serien har sålt i över en miljon exemplar och blivit en stor internationell succé. Sagt om Emelie Schepps böcker: "En av de bästa deckarna jag läst någonsin." Anna Jansson, bästsäljande författare "Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen." Nerikes Allehanda "Schepp kan jämföras med Jo Nesbø, båda skriver realistiskt men vrider till verkligheten." Femina "Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut ..." Göteborgs-Posten
193643
Bok:Skamvrån:2019
Av: Sarenbrant, Sofie
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Bookmark, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019 Omslag: "Serien om Emma Sköld"
Programledaren Petter Lindh försvinner spårlöst och hittas sedan mördad i en skog i Dalarna. En 13-årig flicka försvinner även hon utan att lämna några spår efter sig. Kriminalinspektör Emma Sköld blir den som undersöker fallen, och som så småningom också ser ett samband mellan dem
Ett nytt fall för Emma Sköld En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda? De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent. SKAMVRÅN är den efterlängtade sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om dina närmaste?
193684
Bok:Kastanjemannen:2019
Av: Sveistrup, Søren
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2019
En kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats i Köpenhamn. Vid kroppen finner man en liten figur gjord av två kastanjer och tändstickor. När figuren undersöks upptäcker man fingeravtryck från en ung flicka som spårlöst försvann för mer än ett år sedan.
En kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats i Köpenhamn. Vid kroppen finner man en liten figur gjord av två kastanjer och tändstickor. När figuren undersöks upptäcker man fingeravtryck från en ung flicka som spårlöst försvann för mer än ett år sedan. Samtidigt som polisen jagar en mördare letar de också efter spår som kan leda dem till den lilla flickan - tänk om hon fortfarande lever? "Kastanjemannen" är bladvändarläsning i högt tempo med överraskande vändningar.
196972
Bok:Det första chiffret:2019
Av: Rudberg, Denise
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Bokförlaget Forum, [2019]
Resurstyp: Fysiskt material
Stockholm under andra världskriget. Tre unga kvinnor antas efter svåra prov till en grupp som ska försöka lösa chiffrerade meddelanden från Tyskland. I en tid då ingen vet var man har den andre och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet.
Ny serie av Denise Rudberg! "Det första chiffret" är första delen i en spännande serie i samma anda som Hidden Figures och Bletchley Circle. Mitt under brinnande krig, bland spioner och fiender, är vänskap och lojalitet avgörande. Tre unga kvinnors liv förändras för alltid i andra världskrigets Stockholm. Året är 1940. Samtidigt som hotet från Nazi-Tyskland växer sig starkare förenas tre kvinnor: Signe flyttar från landet till storstaden. Elisabeth säger upp sig från sitt jobb under dramatiska omständigheter. Iris flyr från Estland med sina två söner. De väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. I en tid då ingen vet var man har den andre och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet.
196103
Bok:Jag ser dig:2019
Av: Jungstedt, Mari
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
En grupp studenter tillbringar helgen på den karga och ensliga ön Lilla Karlsö. Efter en tupplur på stranden vaknar Frida upp på pojkvännens arm och upptäcker att alla är döda. Hon är den enda överlevande.
Lugnet har lagt sig på Lilla Karlsö efter turistsäsongen, men septembervädret är vackert och havet ännu varmt efter den långa, heta sommaren. En grupp studenter tillbringar helgen ensamma på den karga och ensliga ön innan höstterminen tar fart på allvar. Efter en tupplur på stranden vaknar Frida upp på pojkvännens arm och gör en fasansfull upptäckt. Både han och kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande. Mordet skakar om hela landet och för varje dag som gärningsmannen går fri ökar oron och paniken sprider sig på högskolan. Är någon ute efter att mörda studenter eller råkade ungdomarna bara vara på fel plats vid fel tillfälle? Kommissarie Knutas tampas med fallet samtidigt som hans eget liv tar en ny oväntad och dramatisk vändning.
196331
Bok:Henrys hemlighet : [en Martin Benner-deckare]:2019
Av: Ohlsson, Kristina
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Piratförlaget, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Advokaten Martin Benner älskar antikviteter. När hans vän Henry dör, får han ett erbjudande han inte kan motstå: att överta Henrys andel i en antikhandel i New York. Men lyckan blir kortvarig. Martin blir uppsökt av en man som hävdar att Henry inte alls dog av sin sjukdom, utan blev mördad.
"Kristina Ohlsson är en av de skickligaste svenska deckarförfattarna just nu, en driven stilist som är väldigt rolig att läsa vare sig hon skriver deckare eller skräck för barn."  Lotta Olsson, Dagens Nyheter "Oemotståndliga Henrys hemlighet ... salt, hårdkokt och oförskämt roligt!" Jenny Lindh, M-magasin "Jag njöt från första sidan av det här välkomponerade läsäventyret Jag är också full av beundran inför produktiva Kristina Ohlssons förmåga att alltid hålla hög kvalitet och hitta precis rätt ton och stämning " Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet Advokaten Martin Benner älskar antikviteter. När hans vän Henry dör, får han ett erbjudande han inte kan motstå: att överta Henrys andel i en antikhandel i New York. Men lyckan blir kortvarig. Martin blir uppsökt av en man som hävdar att Henry inte alls dog av sin sjukdom, utan blev mördad. Samtidigt märker Martin att han är övervakad. Någon smyger kring hans hus på natten och lämnar avtryck i snön. Snart tvingas Martin in i en febrig jakt på sanningen om Henry. Sökandet leder honom till en kyrka med för mycket makt och en antikhandel med dunkla affärsmetoder. Martin får allt svårare att skilja sanning från lögn och vän från fiende. Vem var egentligen Henry Schiller? Och vad hände den dagen han dog? Henrys hemlighet är en spännande och intrikat kriminalroman om hur spår från det förflutna inte går att gömma. Men också en berättelse om familjelojaliteter och det svåra i att göra dem beständiga. Boken är en fristående fortsättning på romanerna  Lotus blues  och  Mios blues .  Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest hyllade och framgångsrika författare av kriminalromaner och barnböcker. Hennes böcker har översatts till trettio språk och sålt i drygt 3,5 miljoner exemplar. Flera av dem har belönats med priser och även dominerat internationella bestsellerlistor. 2018 hade tv-serien STHLM Rekviem som bygger på kriminalromanerna om Fredrika Bergman premiär.
193679
Bok:Järtecken : en roman om ett brott:2019
Av: Carlsson, Christoffer
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc DECKARE - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers Förlag, [2019]
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?
En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen? Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.
Aktuella romaner det pratas om Aktuella romaner det pratas om
196094
Bok:Tvilling:2019
Av: Alfvén, Inger
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2015
Tvillingsystrarna Pi och Lollo är varandras motsatser. Lollo är den trygga och duktiga, Pi är den trotsiga och besvärliga som kräver utrymme och omsorg. Medan Lollo utbildar sig till psykolog, gifter sig med den framgångsrike Peter och får två barn blir Pi efter en stökig ungdom berömd fotograf med krigsskådeplatser som specialitet.
Pi är död, och hennes tvillingsyster Lollo minns henne, den framstående fotografen, med värme och stolthet. De stod ju varandra så nära, trots de drastiska olikheterna i livsval och personlighet. Pi valde bort "kvinnligheten" för äventyr och faror, Lollo skaffade sig en trygg utbildning, man och barn och en tillvaro utan utmaningar. Men hennes minnen växer efter hand till en dramatisk urladdning av motsägelsefulla känslor, av kärlek och hat, beroende och avståndstagande. Och till sist ett upprört äckel inför systerns råa språk, hennes påstådda frihet som visar sig dölja hemligheter och svek. Inger Alfvéns explosiva nutidsskildring är en mångtydig berättelse om två ytterst sammansatta kvinnor. Den ena den andras frånsida.
196096
Bok:Gun love:2019
Av: Clement, Jennifer
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers Förlag, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Första svenska upplaga 2019
Fjortonårige Pearl har vuxit upp med modern på en parkeringsplats i Florida. De bor i en bil och umgås med andra hemlösa i en värld av utanförskap och vapensmuggling. Sedan modern skjutits till döds hamnar Pearl i fosterhem, men hon rymmer snart därifrån för att söka glömska och identitet i Texas.
Pearl är fjorton år och har vuxit upp i framsätet på en gammal Mercury. Hennes mamma Margot bor i baksätet. Hon kan se in i folk och känna vad som gör ont. De bor i en del av Florida där det mexikanska heroinet håller på att ta metamfetaminets plats och de överlever på en diet av mjölkpulver och insektssprej, kärlekssånger och stulna, halvrökta cigaretter. Men när Margot blir tillsammans med Eli Redmond ändras allt. En dag får hon en egen pistol av Eli, ungefär som man ger någon en blombukett. Jennifer Clement har skrivit hypnotisk historia om familj, kärlek och våld, som berättar - utifrån en klarsynt tonårings perspektiv - om ett undanskuffat Amerika där vapnen utgör själva fundamentet för tillvaron.
196107
Bok:Allt jag inte kan säga : essäer:2019
Av: Pine, Emilie
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce - Snabblån
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2019] : 2019
Resurstyp: Fysiskt material
"Jag är rädd för att vara kvinnan som stör. Och för att inte störa tillräckligt. Jag är rädd. Men jag gör det ändå." I denna självlysande debut skriver Emelie Pine om de händelser som har format hennes liv. Hon skriver med radikal uppriktighet om infertilitetens outsägliga sorg, om att ta hand om en alkoholiserad förälder, om tabun kring den kvinnliga kroppen och den kvinnliga smärtan, om ofrivilligt sex och våld mot det egna jaget. Förkrossande, gripande och insiktsfull - och trots det fylld av glädje - är "Allt jag inte kan säga" en oförglömlig utforskning av hur det känns att leva i världen.
196324
Bok:Vi for upp med mor : roman:2019:Första upplagan
Av: Smirnoff, Karin
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc - Snabblån
Medietyp: Bok
Upplaga: Första upplagan
Förlag: Stockholm : Polaris, [2019] : Sverige : ScandBook, 2019
Resurstyp: Fysiskt material
Anmärkning: Originalupplaga 2019
Jana lämnar Smalånger och far med sin tvillingbror upp till moderns hemby för att begrava henne. Där fastnar brodern i gemenskapens nät, en sektliknande församling som styr allt i byn.
Modren har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Tvillingarna jana och bror ärver hennes föräldrahem och blir snabbt varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda. De flesta människor lever enligt strikta religiösa regler där förbuden är många. Den som inte rättar in sig i ledet hamnar utanför, som snickaren Jussi och Magdalena. Bror lockas av bygemenskapen, de stora familjerna och männens självklara rättigheter. Jana gör sitt bästa för att bjuda motstånd, samtidigt som hon kämpar för att få ett avslut på den destruktiva relationen med john. När hon blir vän med sin jämnåriga kusin marta ser hennes man, som är pastor, inte med blida ögon på deras relation. Vi for upp med mor är en uppföljare till den hyllade debuten Jag for ner till bror . På ojämförlig prosa fortsätter Karin Smirnoff låta oss stifta bekantskap med glesbygdens olika gestalter, och återvändaren janakippo. Karin Smirnoff debuterade hösten 2018 med Jag for ner till bror . Boken hade bara funnits ute i två veckor när den nominerades till Augustpriset i den skönlitterära klassen. Karin Smirnoff bor i Piteå. 
Läs tidningar digitalt Läs tidningar digitalt

PressReader - läs tidningen online!

 

Läs det senaste numret av dagstidningen eller en mängd olika tidskrifter på mer än 60 språk, snabbt och enkelt i din dator, mobil, surfplatta eller på bibliotekets datorer. Gratis är det såklart!


Läs mer om PressReader och logga in

Intresserad av kultur?
Du hittar Härryda kommuns kulturverksamhet, evenemang och aktiviteter på kultur.harryda.se.

Öppettider
Mölnlycke bibliotek

Måndag-torsdag 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15

Öppettider
Landvetters bibliotek

Måndag-torsdag 10-18
Fredag  10-17
Lördag  10-14

Öppettider
Hindås bibliotek

Måndag 10-19
Tisdag 10-14
Onsdag 13-17
Fredag 10-14
(Meröppet 8-22 alla dagar)

Öppettider
Rävlanda bibliotek

Måndag 10-14
Tisdag  10-19
Onsdag 10-14
Torsdag 10-19
Fredag 10-14