Filtrera din sökning
Titeluppgifter
181639
Bok:Darktown:2018: Darktown
Omslagsbild
Av: Mullen, Thomas
Utgivningsår: 2018
Hylla: Hce DECKARE
Medietyp: Bok
Förlag: [Lund] : Historiska media, [2018] : Falun : Scandbook, 2018
Anmärkning:
Första svenska upplaga 2018
Omfång: 432 sidor 22 cm ; 22 cm ; text ; unmediated ; volume
Fler utgåvor/delar:
Internetresurs:Darktown [Elektronisk resurs]
Innehållsbeskrivning
Året var 1948 och staden Atlanta anställde sina åtta första mörkhyade poliser. Det är en tid när uppskattningsvis 25% av Atlantas poliskår fortfarande var aktiv inom Ku Klux Klan. En av de åtta, Lucius Boggs, får finna sig i att jobba varken med bil eller reella befogenheter, men börjar i hemlighet, på tvärs mot alla regler, att utreda ett mord på en ung svart kvinna.
Utnämnd till Årets Bästa Översatta Kriminalroman 2018 av Svenska Deckarakademin »Superb.« Ken Follett »En briljant mix av brottslighet, hemligheter och amerikansk historia. Utmärkt underhållning.« Stephen King Hyllad kriminalroman som skildrar den rasistiska Södern.  Atlanta 1948. På ena sidan tågrälsen ligger det rika, vita grannskapet och på andra sidan ligger Darktown. Här bor nästan bara afroamerikaner och det är detta område som stadens första svarta polisstyrka får i uppdrag att bevaka. När en fattig svart kvinna mördas i Darktown efter att ha setts tillsammans med en vit man är det ingen som bemödar sig om att hitta den skyldige. Förutom Boggs och Smith, två svarta poliser med skilda bakgrunder. De kommer att riskera både sina jobb och sina liv i jakten på mördaren. Thomas Mullens kritikerrosade kriminalroman Darktown är en suggestiv, smart och komplex historia som blottlägger det rasistiska Södern. Boken har samma sociala och moraliska patos som svenska läsare kan möta i Dennis Lehanes och James Ellroys böcker. Pressröster om boken:  »När Mullen skulpterar sitt våldsamma och överraskande kriminaldrama hänger den strukturella rasismen lika tung i luften som sydstaternas obevekliga sommartemperaturer. Det är en fängslande berättelse om korruption och känsliga allianser, buren av Mullens enastående förmåga att beskriva hur enkelt segregation kan finna rum i ett demokratiskt samhälle.« Bibliotekstjänst »En oerhört skickligt berättad historia om ett samhälle marinerat av rasism.« Yukiko Duke »En thriller med politisk kraft rasismen och orättvisorna känns rent fysiskt när man läser både spännande och lärorikt.« C-G Karlsson, SVT Go'kväll »Först blev jag arg, pga den vidriga rasism som drabbar två svarta poliser i Atlanta på 40-talet. Sen drogs jag mer och mer in i en sällsynt välkonstruerad kriminalberättelse. Till sist blev jag BESATT av att läsa, läsa, läsa fram till upplösningen. Rekommenderas!« Pekka Heino »Intrigen är så skickligt konstruerad att den håller mig på helspänn hela tiden ... Gillar att den är så autentisk och hämtar stoff från verkligheten och väver in på ett snyggt sätt. Boken är fantastiskt bra, LÄS!« Bloggen Fru E:s böcker »En väldigt välskriven historielektion, som aldrig blir tråkig ... miljöerna är otroligt levande ... Läs den, helt enkelt.« Vargnatts bokhylla »En mörk berättelse om stadens orättvisor, och om hur det utanför staden kunde vara ännu värre.« Dagens Nyheter »Magnifik och chockerande.«  Sunday Times »Skriven med en rasande passion som kommer att överväldiga dig.«  The New York Times Book  »Mullen är en mästare på att få ihop berättelsens olika delar och på att överraska läsaren.«  Washington Post »Den här bladvändaren liknar James Ellroy i sina bästa stunder.«  Publishers Weekly  »En del böcker bildar, andra underhåller. Thomas Mullens Darktown är en av få böcker som gör både och.« Huffington post

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare

211580
Loading...
Av: Mullen, Thomas
211526
Loading...
Av: Mullen, Thomas
211071
Loading...
Av: Mullen, Thomas