Filtrera din sökning
Medietyp
Språk
Utgivningsår
Titeluppgifter
209909
Bok:Den rödaste rosen slår ut:2019: Den rödaste rosen slår ut
Omslagsbild
Av: Strömquist, Liv
Utgivningsår: 2019
Hylla: Hci
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Galago, [2019] : 2019
Anmärkning:
Originalupplaga 2019
Omfång: 169 sidor illustrationer 25 cm ; 25 cm ; text ; unmediated ; volume
Innehållsbeskrivning
Den rödaste rosen slår ut befäster Liv Strömquists roll som vass samhällskritiker och som begåvad konstnär. Therese Eriksson, Svenska Dagbladet ...efter att ha läst klart boken om hur synen på kärlek och relationer har förändrats ser man på sin omgivning med lite klarare blick. Det är det som är Liv Strömquists superkraft. Jonna Sima, Aftonbladet Leonardo DiCaprio har dejtat femtioelva svinheta baddräktsmodeller men blir aldrig kär i någon. Varför? Beror det på konsumtionssamhället? Narcissism? Biologi? Eller har han bara inte träffat den rätta? Och: börjar vi alla mer och mer bli som Leo? I  Den rödaste rosen slår ut  undersöker Liv Strömquist hur det går för kärleken i senkapitalismens tid. Med hjälp av Beyoncé, Sören Kierkegaard, smurfarna, sociologisk teori, missnöjda dokusåpadeltagare, Platon och många fler söker hon svar på frågan om varför vi känner så lite. Kan vi styra förälskelse? Och vad är det egentligen som händer när kärlek tar slut?   Den rödaste rosen slår ut  har lånat sin titel från en dikt av poeten H.D. vars liv präglades av hennes stora fallenhet för förälskelse. Boken berättar också historien om hur Sokrates cockteasade en kille för 2 400 år sedan, funderar över vad som hände när Theseus slutade vara kär i Ariadne, samt lyfter fram historiens allra mest crazy girlfriend: Lord Byrons ex Lady Caroline Lamb.  Själv sträckläste jag rubbet. Med sina träffsäkra illustrationer, urklipp och handskrivna texter, sin skarpa research, skoningslösa humor och dagsaktuella hantering av generaliseringstendenser (Ja, jag vet, det gäller inte alla kvinnor, lugna ner er!!!) visar Strömquist än en gång prov på sin briljans. Hon avslöjar samtiden och hon gör det skickligt.  Caroline Degerfeldt, BTJ-häftet 19, 2019 

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare

191704
Loading...
Av: Strömquist, Liv
Av: Strömquist, Liv
155407
Loading...
Av: Strömquist, Liv
120950
Loading...
Av: Strömquist, Liv
97737
Loading...
90320
Loading...
Av: Strömquist, Liv
74261
Loading...
Av: Strömquist, Liv
Av: Bielecki, Jan
75251
Loading...
Av: Strömquist, Liv