Filtrera din sökning
Titeluppgifter
205226
Bok:Berge:2019: Berge
Omslagsbild
Av: Kjærstad, Jan
Utgivningsår: 2019
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Atlantis, [2019]
Anmärkning:
Första svenska upplaga 2019
Omfång: 340 sidor 22 cm
Innehållsbeskrivning
En norsk socialdemokratisk minister samt ytterligare fyra av hans familjemedlemmar blir brutalt mördade i en stuga norr om Oslo. Vad som antas vara ett terrordåd upplevs i romanen huvudsakligen ur tre personers perspektiv: en kvinnlig journalist som nyligen skrivit en bok om den mördade politikern, en manlig domare som tilldelas det uppmärksammade fallet, samt en författare som tidigare haft en relation med politikerns mördade dotter.
"Kjærstad befäster med sin nya roman sin position som en av Nordens mest mångsidiga, kreativa och betydelsefulla författare." SvD "Det som gör Berge till en så rik upplevelse är den djupa dramaturgiska medvetenheten hos en författare som kan få läsaren precis dit han vill. Blicken tvingas fram och tillbaka medan detaljerna läggs till varandra och den komplexa bilden växer fram, med språket som stegrande puls." DN En augustidag 2008 hittas politikern Arve Storefjeld och hans familj mördade i hans stuga i norska Nordmarka. Fem människor med halsen avskuren. Alla utgår från att terrorister står bakom dådet. Journalisten Ine Wangs karriär har dalat den senaste tiden. Men morden på familjen Storefjeld förändrar allt. Rådman Peter Malm är en ensamvarg och lever ett tillbakadraget liv, när Storefjeldfallet gör att han plötsligt hamnar i blickfånget. Nicolai Berge var pojkvän till Gry, Arve Storefjelds dotter, i flera lyckliga år. Så gjorde hon slut. Nu är hon död. Det osannolika sker gång på gång. Ändå är vi aldrig förberedda. Berge är en roman om en fruktansvärd händelse, berättad ur tre olika synvinklar: en journalist, en domare, en ex-pojkvän. Det är en roman som inte handlar om händelserna på Utøya, men som inte skulle ha kunnat skrivas utan Utøya. "Lysande! Berge är både omedelbart spännande och intellektuellt utmanande." VG

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare

106353
Loading...
Av: Kjærstad, Jan
84592
Loading...
Av: Kjærstad, Jan
68834
Loading...
Av: Kjærstad, Jan
45294
Loading...
Av: Kjærstad, Jan
41923
Loading...
Av: Kjærstad, Jan
41892
Loading...
Av: Kjærstad, Jan