Filtrera din sökning
Medietyp
Språk
Utgivningsår
Titeluppgifter
204985
Bok:Den vita boken:2019:Första utgåvan Den vita boken
Omslagsbild
Av: Han, Kang
Utgivningsår: 2019
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Natur & Kultur, 2019
Anmärkning:
Första svenska upplaga 2019
Omfång: 122 sidor illustrationer ; text ; unmediated ; volume
Fler utgåvor/delar:
E-bok:Den vita boken [Elektronisk resurs]
Innehållsbeskrivning
" Den vita boken är en sanslöst vacker text, en meditation över färgen vitt och det osynligt tunna membranet mellan liv och död, sorgen som en helande kraft i våra liv. /./ en storslagen påminnelse om en av litteraturens urfunktioner." Svenska Dagbladet "En vitskimrande vacker elegi över tidens flyktighet och livets förgänglighet." Tidningen Vi I Den vita boken möter vi en författare som befinner sig i Warszawa för att arbeta. Med den slags hypersensibilitet som blivit Han Kangs signum fäster berättaren sin uppmärksamhet på sin omgivning, dess historia, struktur, färger. En snötäckt europeisk stad långt hemifrån utgör fonden för en stramt poetisk undersökning av sorg genom en ovanlig prisma färgen vit. Stadens och naturens vita snön, saltet, månen, en vit fågel öppnar rum mot en privat sorg, som har med lindor, en spädbarnsskjorta och svepning att göra. I denna mäktiga bok om tomrummet efter en syster som dog efter bara några timmar i livet får Han Kangs centrala teman liv, död, historia, minne en mjukare och närmare behandling. Den är en text som vibrerar av smärta och skönhet, som tecknar den mänskliga anden som både spröd och segt motståndskraftig. Många kritiker menar att den utgör en höjdpunkt i författarskapet. Den vita boken är Han Kangs tredje utgivning på svenska efter publikframgångarna med Vegetarianen och Levande och döda. Den nominerades 2018 till internationella Bookerpriset. 2016 tilldelades Han detta pris för Vegetarianen, boken som gjorde hennes till ett världsnamn. "Han Kang har ett skrivsätt som öppnar sinnen och tankar. Att se världen genom det vita är att upptäcka inte bara mörkret utan också det liv som döljs i de mest oansenliga skrymslena av verkligheten." Dagens Nyheter " Den vita boken är på något sätt användbar i ett sekulariserat konsumtionssamhälle. Om man saknar ritualer som kan bära en vidare, om man längtar lite efter övergångar, handlingar som fäster något innan det åter försvinner. Var stilla en stund, håll i Den vita boken . Gör några rörelser som du tror betyder något." Kulturnytt i P1 "En meditation om den tunna, mystiska gränsen mellan liv och död" Aftonbladet "En sorgens psykogeografi som rör sig mellan plats, historia och minne, briljant genomförd Den vita boken är en märklig text, kanske är den också en sekulär bönbok [Den] gestaltar Hans tvingande längtan att övervinna smärta med språk." The Guardian

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare

163081
Loading...
Av: Han, Kang
161403
Loading...
Av: Han, Kang
165850
Loading...