Filtrera din sökning
Titeluppgifter
196324
Bok:Vi for upp med mor : roman:2019:Första upplagan Vi for upp med mor : roman
Omslagsbild
Av: Smirnoff, Karin
Utgivningsår: 2019
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Polaris, [2019] : Sverige : ScandBook, 2019
Anmärkning:
Originalupplaga 2019
Fler utgåvor/delar:
Talbok, DAISY:Vi for upp med mor [Elektronisk resurs] roman:2019
E-bok:Vi for upp med mor [Elektronisk resurs]:2019
Internetresurs:Vi for upp med mor [Elektronisk resurs]
Innehållsbeskrivning
Jana lämnar Smalånger och far med sin tvillingbror upp till moderns hemby för att begrava henne. Där fastnar brodern i gemenskapens nät, en sektliknande församling som styr allt i byn.
Modren har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Tvillingarna jana och bror ärver hennes föräldrahem och blir snabbt varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda. De flesta människor lever enligt strikta religiösa regler där förbuden är många. Den som inte rättar in sig i ledet hamnar utanför, som snickaren Jussi och Magdalena. Bror lockas av bygemenskapen, de stora familjerna och männens självklara rättigheter. Jana gör sitt bästa för att bjuda motstånd, samtidigt som hon kämpar för att få ett avslut på den destruktiva relationen med john. När hon blir vän med sin jämnåriga kusin marta ser hennes man, som är pastor, inte med blida ögon på deras relation. Vi for upp med mor är en uppföljare till den hyllade debuten Jag for ner till bror . På ojämförlig prosa fortsätter Karin Smirnoff låta oss stifta bekantskap med glesbygdens olika gestalter, och återvändaren janakippo. Karin Smirnoff debuterade hösten 2018 med Jag for ner till bror . Boken hade bara funnits ute i två veckor när den nominerades till Augustpriset i den skönlitterära klassen. Karin Smirnoff bor i Piteå. 

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare

196792
Loading...
Av: Smirnoff, Karin
192500
Loading...
Av: Smirnoff, Karin
196073
Loading...
Av: Smirnoff, Karin
Av: Kauppi, Lo
194059
Loading...
Av: Smirnoff, Karin
Av: Törnlund, Ylva
192788
Loading...