Filtrera din sökning
Titeluppgifter
196096
Bok:Gun love:2019: Gun love
Omslagsbild
Av: Clement, Jennifer
Utgivningsår: 2019
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Albert Bonniers Förlag, [2019] : 2019
Anmärkning:
Första svenska upplaga 2019
Omfång: 247 sidor 22 cm
Innehållsbeskrivning
Fjortonårige Pearl har vuxit upp med modern på en parkeringsplats i Florida. De bor i en bil och umgås med andra hemlösa i en värld av utanförskap och vapensmuggling. Sedan modern skjutits till döds hamnar Pearl i fosterhem, men hon rymmer snart därifrån för att söka glömska och identitet i Texas.
Pearl är fjorton år och har vuxit upp i framsätet på en gammal Mercury. Hennes mamma Margot bor i baksätet. Hon kan se in i folk och känna vad som gör ont. De bor i en del av Florida där det mexikanska heroinet håller på att ta metamfetaminets plats och de överlever på en diet av mjölkpulver och insektssprej, kärlekssånger och stulna, halvrökta cigaretter. Men när Margot blir tillsammans med Eli Redmond ändras allt. En dag får hon en egen pistol av Eli, ungefär som man ger någon en blombukett. Jennifer Clement har skrivit hypnotisk historia om familj, kärlek och våld, som berättar - utifrån en klarsynt tonårings perspektiv - om ett undanskuffat Amerika där vapnen utgör själva fundamentet för tillvaron.

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare

161809
Loading...
161384
Loading...
Av: Clement, Jennifer
145122
Loading...
148243
Loading...
Av: Clement, Jennifer
123948
Loading...
Av: Clement, Jennifer
Av: Hval, Niclas