Filtrera din sökning
Titeluppgifter
153954
Bok:Tecken : ett verktyg för ökad kommunikation:2016:1. uppl. Tecken : ett verktyg för ökad kommunikation
Omslagsbild
Av: Tonér, Signe
Utgivningsår: 2016
Hylla: Eu
Medietyp: Bok
Förlag: Stockholm : Natur & kultur, 2016 (Lettland)
Omfång: 96 s. : ill. ; 21 cm
Innehållsbeskrivning
Tecken - Ett verktyg för ökad kommunikation I en språkutvecklande förskolemiljö ligger fokus på barncentrerad kommunikation där det vardagliga samspelet är grunden. Olika sätt att kommunicera tillåts och uppmuntras. Barn ges möjlighet att använda alla sinnen kroppsspråk, minspel, röstläge, intonation, beröring, blickkontakt och tecken. Boken handlar om hur användandet av TAKK stärker kommunikationen i förskolan. TAKK innebär att låna tecken från det svenska teckenspråket och använda dessa tecken som ett alternativ och ett komplement i det kommunikativa samspelet. De viktigaste orden i meningen förstärks med tecken samtidigt som vi talar. Författaren ger inspiration och konkreta förslag för att komma i gång att arbeta med TAKK i förskolegruppen.

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare