Filtrera din sökning
Medietyp
Språk
Utgivningsår
Titeluppgifter
69945
Bok:Don Juan : (hans egen berättelse):2006: Don Juan : (hans egen berättelse)
Omslagsbild
Av: Handke, Peter
Utgivningsår: 2006
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier
Anmärkning:
Första svenska upplaga 2006
Fler utgåvor/delar:
Bok:Don Juan : (erzählt von ihm selbst):2004
Innehållsbeskrivning
Roman. Don Juan gömmer sig undan förföljare på ett värdshus i Frankrike. Under sin sju dagar långa vistelse berättar han för värden om sju amorösa eskapader i Kaukasus, Damaskus, Marocko, Holland och Norge.
I ett värdshus i närheten av klostret Port-Royal-des-Champs störtar en dag Don Juan in i trädgården, på flykt undan sina förföljare. Han blir kvar i sju dagar och berättar sina amorösa eskapader för värdshusvärden: sju berättelser från sju olika länder och om sju olika kvinnor. Historien börjar i Kaukasus där han på ett bröllop hamnar i lag med bruden och tvingas ge sig av hals över huvud. Sedan träffar han kvinnor på de mest oväntade sätt ? i Damaskus, i den spanska enklaven Ceuta i Marocko, i de norska fjällen, på en stranddyn i Holland Men Handkes Don Juan är inte den legendariskt ryktbare vällustingen och skrupelfrie förföraren. Han är istället en människa tyngd av sorg, en melankolisk, rastlös och rotlös flykting ? och hans egen berättelse en poetisk, filosofisk och magisk saga. Det är berättelsen om livet självt som därmed också blir den slutliga sanningen om Don Juan ? odiagnostiserbar. ?beundransvärt romantisk och otidsenlig? ? Die Zeit ?Redan på de första sidorna är man omsluten av denna säkra, koncisa, drömmande ton som vi är så väl förtrogna med från Handkes allra bästa böcker? ? Welt am Sonntag ?en märkligt skimrande bok? ? taz

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare