Filtrera din sökning
Medietyp
Språk
Utgivningsår
Titeluppgifter
44727
Bok:En mörk natt lämnade jag mitt tysta hus : roman:2000: En mörk natt lämnade jag mitt tysta hus : roman
Omslagsbild
Av: Handke, Peter
Utgivningsår: 2000
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier
Anmärkning:
Första svenska upplaga 2000
Innehållsbeskrivning
En son som förskjutits och nu är spårlöst försvunnen, en kärleksupplevelse som aldrig fullbordats, ett liv som inte förötts av döden. Kanske är det detta som huvudpersonen i denna roman, en apotekare i en förort till Salzburg, söker efter när han en sommarnatt bryter upp från sin instängda, händelsefattiga tillvaro. På ett värdshus möter han två gåtfulla gestalter, en f d berömd diktare och en f d olympiamästare i längdskidåkning, som slår följe med honom på en sällsam odyssé¿ genom tunnlar, till bergsstäder,över stäppen ¿ i ett sydeuropeiskt landskap som är både imaginärt och välbekant.     Handkes nya bok är en förtrollande sommarsaga, en tidlös kärleks- och äventyrsberättelse, som egensinnigt och med stark litterär gestaltningskraft varierar ett antal existentiella, arkaiska teman.

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare