Filtrera din sökning
Titeluppgifter
189733
Bok:De som dödar drömmar sover aldrig:2018: De som dödar drömmar sover aldrig
Omslagsbild
Av: Guillou, Jan
Utgivningsår: 2018
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Förlag: [Stockholm] : Piratförlaget, 2018
Anmärkning:
Serie/fortsättningsarbete: 1. Brobyggarna -- 2. Dandy -- 3. Mellan rött och svart -- 4. Att inte vilja se -- 5. Blå stjärnan -- 6. Äkta amerikanska jeans -- 7. 1968 -- 8. De som dödar drömmar sover aldrig.
Omfång: 472 sidor 22 cm
Fler utgåvor/delar:
Talbok, DAISY:De som dödar drömmar sover aldrig [Elektronisk resurs]:2018
Ljudbok, MP3:De som dödar drömmar sover aldrig [Ljudupptagning MP3]:2018
Internetresurs:De som dödar drömmar sover aldrig [Elektronisk resurs]
Innehållsbeskrivning
Nu är det 70-tal. Vänstervågen från 1968 ter sig närmast som en idyll jämfört med det krig som håller på att växa fram mellan Europas säkerhetstjänster och en alltmer splittrad vänsterrörelse. Eric Letang arbetar på dagarna som biträdande jurist på Henning Sjöstrands famösa advokatbyrå. Men på nätterna och fritiden ingår han i en hemlig säkerhetstjänst inom den vänster som försöker organisera försvaret mot en hela tiden aggressivare statlig fiende.
"Får sjuttiotalet att flöda in genom samtidens persienner på ett imponerande sätt." Dagens Nyheter "Guillous nya roman är riktigt bra." Expressen Nu är det 70-tal. Vänstervågen från 1968 ter sig närmast som en idyll jämfört med det krig som håller på att växa fram mellan Europas säkerhetstjänster och en alltmer splittrad vänsterrörelse. Det blir bokstavligen en fråga om liv eller död. Eric Letang arbetar på dagarna som biträdande jurist på Henning Sjöstrands famösa advokatbyrå. Men på nätterna och fritiden ingår han i en hemlig säkerhetstjänst inom den vänster som försöker organisera försvaret mot en hela tiden aggressivare statlig fiende. Hans stora kärlek Gertrude verkar som advokat i Hamburg medan klimatet hårdnar och hon får uppleva hur hennes vänner undan för undan fängslas eller dödas. I Sverige arbetar statens hemliga agenter efter västtysk förebild för att försöka provocera fram en öppen konfrontation mellan terrorister och staten. För den motståndsrörelse där Eric Letang ingår blir det ett allt farligare spel. Samtidigt som släkten Lauritzen växer och en ny generation föds. De som dödar drömmar sover aldrig är den åttonde delen i serien om Det stora århundradet. "En spänningsfylld skildring av en tumultartad tid." Svenska Dagbladet "Ett tryggt berättande med humor och lite perspektiv." Skånska Dagbladet "Det går inte att inte gilla det." Sydsvenskan " De som dödar drömmar sover aldrig räknar jag som en av seriens bästa." Arbetarbladet  

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare

204343
Loading...
Av: Guillou, Jan
211682
Loading...
Av: Guillou, Jan
172971
Loading...
Av: Guillou, Jan
176128
Loading...
Av: Guillou, Jan
175980
Loading...
Av: Guillou, Jan
179008
Loading...
Av: Guillou, Jan
176845
Loading...
Av: Guillou, Jan
177947
Loading...
Av: Guillou, Jan
Av: Modin, Christer
153950
Loading...
Av: Guillou, Jan