Nytt & aktuellt Nytt & aktuellt
156273
Book:Kan man dö två gånger? : en roman om ett brott:2016
Author: Persson, Leif G. W
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hc DECKARE - Snabblån
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Albert Bonniers Förlag, 2016
Resource type: Physical
Sjöscouten Edvin sätts i land på Ofärdsön i Mälaren för att plocka svamp. Istället hittar han en halvt begravd dödskalle. Trots att Edvin bara är tio år har han genast situationen klar för sig. Han virar in kraniet i en plastpåse, rymmer från scoutlägret och åker raka vägen hem till sin granne - kriminalkommissarie Evert Bäckström. Den döda visar sig vara en kvinna som dog redan i tsunamin i Thailand för tolv år sedan.
Sjöscouten Edvin sätts i land på Ofärdsön i Mälaren för att plocka svamp. Istället hittar han en halvt begravd dödskalle. Trots att Edvin bara är tio år har han genast situationen klar för sig. Han lägger kraniet i en plastpåse, rymmer från scoutlägret och åker raka vägen hem till sin granne - kriminalkommissarie Evert Bäckström.
155606
Book:Sorgen bär fjäderdräkt:2016
Author: Porter, Max
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hce - Snabblån
Media class: Book
Publisher: ETTA, 2016 ; 201610
Resource type: Physical
I en lägenhet i London sörjer två söner och deras far den plötsliga bortgången av en älskad mor och maka. När deras förtvivlan är som störst ringer det på dörren och utanför står den fjäderklädda sorgen. Kråkan fastslår att han kommer att stanna hos den förkrossade familjen tills han inte längre behövs. Han blir deras terapeut, beskyddare och hjälpreda. Ibland obehaglig och konfronterande men också varm och tröstande. Med kråkans hjälp börjar familjen långsamt att läka. Sorgen bär fjäderdräkt är en parafras på Ted Hughes berömda diktsamling om kråkan och en utsökt och poetisk blandning mellan novell, fabel och essä om sorg och kärlek. MAX PORTER jobbar i förlagsbranschen. Han bor i södra London med fru och barn. Sorgen bär fjäderdräkt är hans debutroman. Boken har hyllats av en enhällig press och snarast blivit ett fenomen i Storbritannien. "Rolig, varm och realistisk - den här boken är något att dröja sig kvar vid och njuta av." The Telegraph "Fullständigt häpnadsväckande. Mycket, mycket säregen." Nathan Filer, författare "Fantastiskt bra. Alla som någonsin har älskat eller förlorat någon, eller både och, kommer att gripas av den här boken. Den är väldigt sorglig och väldigt rolig." Robert MacFarlane "Jag tror inte att jag läst något liknande förut. Den slog mig med häpnad, full av skönhet, humor och mörker. Den kommer stanna kvar hos min under en lång tid framöver." Evie Wyld
154052
Book:Norma:2016
Author: Oksanen, Sofi
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hce - Snabblån
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Albert Bonniers Förlag, 2016
Resource type: Physical
Normas hår är övernaturligt. Det växer ovanligt snabbt och påverkas av förändringar i hennes humör. Norma och hennes mamma Anita har alltid kämpat för att hålla det hemligt. Plötsligt dör Anita i något som kanske inte bara är en olycka. Material i Anitas hem visar att hon visste mycket mer om vad som drabbat dottern än hon låtsades om. Norma börjar arbeta på den frisersalong där Anita var anställd. Både Norma och arbetsgivaren har sina motiv.
En ny sida av Sofi Oksanen Normas hår är övernaturligt, det växer onormalt snabbt och påverkas av minsta skiftning i hennes humör. Detta är både till välsignelse och förbannelse. Norma och hennes mamma Anita har hela livet kämpat för att hålla det hemligt och skydda Norma från att betraktas som ett missfoster. Plötsligt dör Anita i något som kanske inte bara är en olycka och Norma blir ensam i världen. Foton och videoinspelningar i Anitas hem visar att hon visste mycket mer om det som drabbat hennes dotter än hon låtsats om. För att få veta vem som är ansvarig för mammans död börjar Norma arbeta på den frisersalong där Anita var anställd. Men precis som Norma har sina baktankar med att börja arbeta i salongen, har arbetsgivaren och överhuvudet i ägarfamiljen sina motiv för att dra in henne i härvan. Snärjd i ett nät av svek och paranoja kämpar Norma för sanningen och för sin frihet. Sofi Oksanens Norma är ett mörkt familjedrama med magiska undertoner. Oksanen väver elegant ihop det förflutna med nutiden och trollbinder läsaren med sin nya gestalt, Norma.
154135
Book:Björnstad:2016
Author: Backman, Fredrik
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hc - Snabblån
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Piratförlaget, 2016
Resource type: Physical
Den första boken om Björnstad och ett hockeylag. Här finns 15-åriga flickors odödliga vänskap, 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar och fruktansvärda saker vi ibland gör för framgång. Den handlar också om Peter, som flyttar hem efter proffskarriären för att bygga upp sin moderklubb, och Mira som samtidigt offrar en advokatkarriär för att bosätta sig i skogen med man och barn.
Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad? Bara allt. Den betyder bara allt. Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång. Mitt i allt står Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin moderklubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn. Björnstad är Fredrik Backmans allvarligaste roman hittills. En berättelse om kärleken till en folkrörelse, men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.
159948
Book:Glöm mig : roman:2016
Author: Schulman, Alex
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hc - Snabblån
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Bookmark, 2016
Resource type: Physical
Note: Originalupplaga 2016
En roman om sökandet efter försoning med en alkoholiserad mamma. Alex Schulman befinner sig på sin mammas lantställe för att övertala henne att skriva in sig på en avvänjningsklinik. Han vill ha tillbaka den glada mamman han minns från barndomen. Genom tillbakablickar får läsaren följa det krackelerande förhållandet mellan mor och son och det vuxna barnets desperata strävan efter att reparera relationen.
I sin mest självutlämnande roman någonsin berättar Alex Schulman om sökandet efter försoning med sin alkoholiserade mamma. Det är sommar. Alex Schulman befinner sig på sin mammas lantställe för att övertala henne att skriva in sig på en avvänjningsklinik. Det räcker nu. Han vill ha sin mamma tillbaka. Den glada mamman han minns från barndomen. Var var det egentligen som det gick fel mellan dem? Genom Alex djuplodande och smärtsamma tillbakablickar till barndomen får läsaren följa det krackelerande förhållandet mellan mor och son, och, när sprickan dem emellan verkar vara som störst, följa det vuxna barnets desperata strävan efter att reparera relationen. Glöm mig är en gripande och djupt personlig skildring av en problematisk relation mellan mor och son, om medberoende, längtan och det outtröttliga behovet av försoning.
155407
Book:Uppgång och fall:2016
Author: Strömquist, Liv
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hci - Snabblån
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Ordfront Förlag, 2016
Resource type: Physical
VARFÖR TAR INGEN tag i det globala problemet med extrem rikedom? Varför influeras andliga sökare av österländska läror när de vill vara mindful när vårt västerländska kapitalistiska system är totalt historiskt överlägset när det gäller att leva i nuet? Varför kände Chris ONeill omedelbart något alldeles särskilt för prinsessan Madeleine? Varför avskyr Annie Lööf Robin Hood? Liv Strömquists nya bok Uppgång och fall handlar om kapitalism, klass och pengar. Äntligen är Liv Strömquist tillbaka med ett seriealbum fullspäckat med fakta, tankeväckande formuleringar och en oerhörd humor. Med i albumet är även serien »End extreme wealth« som ursprungligen gjordes för The Knife. Serien har rönt stor internationell uppmärksamhet och kommer nu för första gången ut i en omarbetad svensk version. Med Uppgång och fall visar Liv Strömquist återigen upp sin mästargren: skarpsinnig samhällskritik och komisk timing.
156464
Book:Born to run:2016:Svensk utgåva
Author: Springsteen, Bruce
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Ijz Springsteen, Bruce
Media class: Book
Edition: Svensk utgåva
Publisher: Stockholm : Natur & Kultur, 2016 : Stockholm : Natur & Kultur, 2016 : Falun : Scandbook
Resource type: Physical
"Att skriva om sig själv är märkligt ... Men i ett sådant här projekt har författaren avgett ett enda löfte, och det är att visa läsaren sitt inre. På de här sidorna har jag försökt göra det." Bruce Springsteen År 2009 stod Bruce Springsteen och E Street Band för underhållningen på Super Bowl. Upplevelsen var så omvälvande att Bruce bestämde sig för att skriva om den. Det var så denna personliga självbiografi tog sin början. Under de senaste sju åren har Bruce Springsteen i hemlighet ägnat sig åt att skriva berättelsen om sitt liv och bjuder här på samma ärlighet, humor och originalitet som utmärker hans låtar. Han beskriver den katolska uppväxten i Freehold i New Jersey, som väckte hans drömmar och ledde fram till ögonblicket han kallar Big Bang: att se Elvis Presleys debut på Ed Sullivan Show. Här skildrar han på ett levande sätt sin drivkraft att bli musiker, sina tidiga år som barbandskung i Asbury Park och E ­Street Bands tillkomst. Med stor öppenhet berättar han för första gången om de personliga motgångar som inspirerat hans främsta verk, och visar varför låten Born to Run har en djupare innebörd än de flesta känner till. Born to Run är en ögonöppnare för alla som någonsin gillat Bruce Springsteen, men boken är mer än en legendarisk rockstjärnas memoarer. Det är en bok för knegare och drömmare, älskare och ensamvargar, konstnärer, galningar och alla som någonsin velat döpas i det heliga vatten vi kallar rocknroll. Sällan har en artist berättat sin historia med en sådan kraft och spännvidd. I likhet med hans låtar­ - Thunder Road, Badlands, Darkness on the Edge of Town, The River, Born in the USA, för att nämna några - är Bruce Springsteens självbiografi skriven med en unik låtskrivares poetiska skärpa och en reflekterande människas livserfarenhet. Bruce Springsteen slog igenom 1975 med albumet Born to Run. Han har blivit invald i Rock and Roll Hall of Fame, Songwriters Hall of Fame och New Jersey Hall of Fame. Han har till delats tjugo Grammy Award, en Oscar och Kennedy Center Honors. Han bor i New Jersey med sin familj. Översättning av Erik MacQueen Omslagsfoto © Frank Stefanko
156465
Book:Änkan:2016
Author: Barton, Fiona
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hce DECKARE - Snabblån
Media class: Book
Publisher: Massolit Förlag, 2016 ; 201609
Resource type: Physical
Änkan tar dig med till ett äktenskaps allra mörkaste vrår. Vi har alla sett honom stirra på oss från löpsedlarna - monstret, mannen som har anklagats för ett fruktansvärt brott. Men hon då? Kvinnan som står vid hans sida. Hur mycket vet hon? Jean Taylors liv var behagligt alldagligt. Hon hade ett fint hus och en omtänksam man. Glen var den enda hon någonsin velat ha, mannen med stort M. Men allt förändrades när han förvandlades till den anklagade, till odjuret på tidningarnas framsidor. Jean var plötsligt gift med en man som i andras ögon var kapabel till obeskrivlig ondska. Är hon medskyldig? Eller är hon den hunsade eller den ovetande hustrun? Är Glen överhuvudtaget skyldig till brottet som alla tror att han har begått? Nu är Glen död, och Jean är för första gången ensam. Det är fritt fram att avslöja hela historien, på hennes egna villkor. Jean Taylor tänker berätta allt hon vet. "En av 2016 års bästa debutromaner." - The Telegraph "Fartfylld, gripande och mörk den här boken kommer att bli riktigt stor." - Glamour UK
Höstlov = läslov Höstlov = läslov

Magi, trolldom och andra läskigheter...


Under höstlovet vecka 44 händer det en massa spännande saker på våra kulturhus och bibliotek i kommunen.

Du kan bland annat träffa olika författare, klä ut dig och göra din egen magiska trollstav (bättre än Harry Potters!), lära dig att teckna zombies, skriva egna skräckisar, spela det magiska läsbingot, få bästa boktipsen av våra barnbibliotekarier...

...OCH låna hem så många läskiga, kittlande, roliga och pirriga böcker som du orkar bära såklart!

Magiskt läslov i Mölnlycke
Läskigt läslov i Landvetter
Halloweenpyssel i Hindås
Halloweenpyssel i Rävlanda

Novell i november Novell i november

Lyssna på noveller!


Under en vecka i november läser vi högt på biblioteket. Ta med en vän eller kom själv, sätt dig tillrätta och lyssna på våra novellfavoriter medan du fikar.

Drop in. Kaffe & kaka till självkostnadspris.

Varmt välkommen!

Tid: Mån 7 nov - fre 11 nov, kl 11-12
Plats: Lilla salen, Mölnlycke kulturhus

 

Nya spännande novellixer Nya spännande novellixer
160024
Book:Hur jag tillbringar mina dagar och mina nätter:2016
Author: Nesser, Håkan
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hc
Media class: Book
Publisher: Novellix, 2016 ; 201608
Resource type: Physical
När jag kände henne hette hon Clara. Clara Maxwell. Har hon aldrig nämnt det?Författaren Maarten kliver in på Harrys krog en regnig novemberkväll. En man erbjuder sig plötsligt att berätta en historia, men inte vilken historia som helst utan en om Maartens fru Marlene. Vem var hon egentligen och vad flyr hon ifrånHur jag tillbringar mina dagar och mina nätter utspelar sig i Nessers välbekanta, fiktiva stad Maardam. Berättelsen tar oss med på en resa mellan sanning och lögn. Kan vi verkligen lita på våra närmaste?Håkan Nesser är en av Sveriges mest hyllade deckarförfattare och har bland annat skrivit tio böcker om kommissarie Van Veeteren.
160023
Book:Knackningar:2016
Author: Theorin, Johan
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hc
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Novellix, 2016
Resource type: Physical
Molly har precis förlorat sin enda väninna Judith och livet som ensam pensionär fylls av alltfler tomma likörflaskor och sena nätter framför TV:n. Därför kan hon till en början inte urskilja var de regelbundna knackningarna i huset kommer ifrån. Inte har de väl hörts tidigare? Sakta blir hon övertygad om att någon i huset verkar kämpa för sitt liv, men polisen hävdar bestämt att ingen har anmälts saknad. Molly kan ändå inte släppa tanken på att knackningarna kan vara ett rop på hjälp. Och så gnager den där tidningsnotisen om den döda kvinnan i Råsjön Johan Theorin debuterade 2007 med den hyllade deckaren Skumtimmen som liksom ett flertal av hans senare romaner utspelar sig på norra Öland. Theorins knivskarpa böcker har under åren översatt till ett 20-tal språk.
160026
Book:Farlig sanning:2016
Author: Jansson, Anna
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hc
Media class: Book
Publisher: Novellix, 2016 ; 201608
Resource type: Physical
En sommarnatt på sjukhusets kirurgavdelning får undersköterskan Anneli Robertsson ta hand om en gammal kvinna som råkat ut för en smitningsolycka. Kvinnan överlever inte och polisen påbörjar sin jakt på den skyldige. Kort därefter inkommer en yngre kvinna med skador som visar på misshandel, men varför vill hon inte berätta vad som har hänt henne? Vad är kopplingen till Annelis eget liv och på vilket sätt hör de två patienterna samman?Anna Jansson är succéförfattaren bakom böckerna om kriminalinspektör Maria Wern, vars fall engagerat läsare över hela världen.
160025
Book:Ett testamente från helvetet:2016
Author: Ohlsson, Kristina
Year 2016
Language: Swedish
Shelfmark: Hc
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Novellix, 2016
Resource type: Physical
Precis innan 30-åriga Margot ska upprätta ett testamente med sin advokat försvinner hon spårlöst från sin villa. Vad Margots familj och vänner inte vet om är att hon skrivit böcker under en författarpseudonym och genom åren blivit dollarmiljonär. Men Margot bär på ännu en välbevarad hemlighet och advokat Dennis Nilsson börjar misstänka att hennes förflutna hunnit ikapp henne. I sökandet efter Margot letar Dennis upp hennes närmaste.Vem talar egentligen sanning och vem har något att dölja?Kristina Ohlssons kriminalromaner har översatts till över 20 språk och hon har tilldelats ett flertalet priser.
Nobelpristagare i litteratur 2016 - Grattis Bob Dylan! Nobelpristagare i litteratur 2016 - Grattis Bob Dylan!
62031
Book:Bob Dylan klippbok - 1956-1966:2005
Author: Santelli, Robert
Year 2005
Language: Swedish
Shelfmark: Ijz Dylan, Bob
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Prisma, 2005
Resource type: Physical
Note: Faksimil av handskrivna textlappar, reklamdekaler etc. i fickor eller inklistrade i boken
En box med dels en CD-skiva med intervjuer och framträdanden, dels en bok med ett trettiotal faksimiler av Dylanmaterial som handskrivna texter till några av hans sånger, en pop-upbild med en gitarrspelande Dylan, dikter m.m.
Boken i den läckra boxen är en genomillustrerad (över 100 bilder i färg och svartvitt) multimedial biografi som ger oanade inblickar i ett av de mest händelserika årtiondena i Dylans legendomspunna karriär. Den innehåller unikt material, hämtat från bl.a. Martin Scorseses nya dokumentärfilm om Dylan, den första museiutställningen om hans liv, The Experience Music Project, Bob Dylans personliga arkiv och från mängder av fans och samlare runt om i världen. Den behandlar en central period i sångarens, kompositörens och textförfattarens liv, däribland hans ankomst till New York 1961 där han snart, med sånger som Blowin' in the Wind och Like a Rolling Stone, kom att uppfattas som en av de viktigaste rösterna i sin tid. Den medföljande CD:n ger en bild av Dylans framväxt som musiker och celebritet, från tidiga intervjuer där han skapar sin egen bakgrundshistoria till den epokgörande, elektrifierade konserten på Newport Folk Festival 1965. Bob Dylan Klippbok 1956-1966 innehåller ett trettiotal faksimiler av sällsynt Dylanmaterial, däribland en liten affisch inför Dylans framträdande på Gerde's Folk City tillsammans med John Lee Hooker, den handskrivna texten till Blowin' in the Wind, några av de dikter som Sony gav ut i samband med lanseringen av "The Freewheelin Bob Dylan", den handskrivna texten till Like a Rolling Stone, en pop-upbild på en gitarrspelande Dylan, som användes i marknadsföringen av "Bringing It All Back Home", musikkritikern Robert Sheltons anteckningar från Newport Folk Festival 1965, då Dylan chockade världen med att spela elektriskt, tidigare opublicerade textrader till It Ain't Me Babe, nedskrivna på Mayfair Hotels brevpapper i London... Och dessutom en sextio minuter lång CD-skiva med sällsynta intervjuer och utvalda framträdanden.
58163
Book:Sångtexter : 1962-2001:2004
Author: Dylan, Bob
Year 2004
Language: English
Shelfmark: Xyb - MUSIK
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Prisma, 2004
Resource type: Physical
Note: Sångtexter på engelska
Bob Dylan har skrivit över 500 sånger, givit ut mer 50 skivalbum och medverkat på ytterligare ett åttiotal andra plattor. Hans monumentala inflytande på flera generationer av musiker, låtskrivare, poeter och författare världen över är odiskutabelt och hans texter och tolkningar av vår samtid har också färgat de mentala bilderna och gestaltat tidsandan hos stora delar av Västerlandets befolkning under hela senare delen av 1900-talet. År 2000 fick Bob Dylan Polarpriset. Ur juryns motivering: "Bob Dylans förmåga att sammansmälta poesi, harmoni och melodi till en meningsfull - ofta provokativ - helhet har fängslat människor i alla åldrar och i de flesta kulturer världen över... Även de som inte delar hans åsikter har funnit det omöjligt att argumentera mot Bob Dylans musikaliska och poetiska briljans." Det är över 15 år sedan Dylan senast publicerade sina samlade sångtexter. Denna volym omfattar Bob Dylans samlade texter under perioden 1962 till 2001, kronlogiskt presenterade och ordnade i ett antal underavdelningar skapade utifrån centrala skivinspelningar. Den första låten är Talking to New York, den sista Sugar Baby och däremellan finns också självklart alla klassiker som Blowin' in the Wind, Masters of War, Don't Think Twice, It's All Right, The Times They Are A-Changing, With God on Our Side, Boots of Spanish Leather, The Lonesome Death of Hattie Carroll, It Ain't Me Babe, Mr Tambourine Man, It's All Over Now, Baby Blue, Just like a woman, Sad-Eyed Lady of the Lowlands, You Ain't Goin’ Nowhere, Knockin' on 'Heaven's Door ...
55664
Sheet music:The definitive Bob Dylan songbook [Musiktryck] : for the first time in one volume: over 325 songs drawn from every period in the unique career of the master songwriter : each song includes melody, guitar chords, and complete lyrics:2003:[Ny uppl.]
Author: Dylan, Bob
Year 2003
Language: Creek, English
Shelfmark: Xxnz Dylan, Bob
Media class: Sheet music
Edition: [Ny uppl.]
Publisher: New York : Amsco, 2003
Resource type: Physical
Note: Melodistämma med text och ackordanalys (ackordboxar) Titel överst på omslaget: "The ultimate Bob Dylan songbook"
The Ultimate Dylan Songbook. For the first time in one volume: over 325 songs drawn from every period in the unique career of the master songwriter. Each song includes melody, guitar chords, and complete lyrics.
126437
eBook:Dylan [Elektronisk resurs] : En kärlekshistoria:2013
Author: Lahger, Håkan
Year 2013
Language: Swedish
Shelfmark: Lz/DR
Media class: eBook
Publisher: Norstedts, 2013
Resource type: Electronic
Note: EPUB Håkan Lahger är en av Sveriges ledande musikjournalister och -profiler. Han startade Schlager 1980 och har bland annat skrivit böcker om proggens uppgång och fall och om det legendariska svenska skivbolaget Metronome. Hans senaste böcker är: Den vassa eggen. Ulf Lundells kreativa kaos (2008) och Dylan. En kärlekshistoria (2011). [Publit]
Bob Dylans text och musik har präglat en generation svenskar. Dylan - En kärlekshistoria är en reportage- och intervjubok. Det är en bok som utgår från Bob Dylans liv, möten med ett antal kända och okända svenskar - men mest en kärlekshistoria. Jörgen Lindström, den unge pojken i Bergmans film Tystnaden, berättar varför han vigt sitt liv åt Dylan. Lindström är en av världens främsta experter på Bob Dylan, en svensk som sett närmare 150 Dylan-konserter världen över. Izzy Young, som upptäckte Dylan i New York i början av sextiotalet och arrangerade hans första konsert, skildrar en annan tid och ett annat liv Nikke Ström var musikerkompis med Totta Näslund, vår främste Dylantolkare, och genom Nikkes glasögon blickar vi bakåt mot Totta Näslunds grav Rolf Börjlind beskriver Dylans förmåga att berätta en historia. Ola Magnell talar om hur han blev så förknippad med Dylan att han till slut inte ville höra talas om mannen och Gunnar Harding visar på Dylans förmåga att göra andras verk till sina egna. Dylan - En kärlekshistoria är inte en intervjubok. Det är en bok som utgår från Bob Dylans liv, text och musik och som genom det prismat beskriver ett folk och ett land i förvandling och förvirring. Vi pratar om Dylans liv och verk men egentligen pratar vi om oss själva, våra egna liv och vårt eget arbete. Och vår kärlek. [Publit]
Bob Dylans text och musik har präglat en generation svenskar. Dylan - En kärlekshistoriaär en reportage- och intervjubok. Det är en bok som utgår från Bob Dylans liv, möten med ett antal kända och okända svenskar - men mest en kärlekshistoria. Jörgen Lindström, den unge pojken i Bergmans film Tystnaden, berättar varför han vigt sitt liv åt Dylan. Lindström är en av världens främsta experter på Bob Dylan, en svensk som sett närmare 150 Dylan-konserter världen över. Izzy Young, som upptäckte Dylan i New York i början av sextiotalet och arrangerade hans första konsert, skildrar en annan tid och ett annat liv Nikke Ström var musikerkompis med Totta Näslund, vår främste Dylantolkare, och genom Nikkes glasögon blickar vi bakåt mot Totta Näslunds grav Rolf Börjlind beskriver Dylans förmåga att berätta en historia. Ola Magnell talar om hur han blev så förknippad med Dylan att han till slut inte ville höra talas om mannen och Gunnar Harding visar på Dylans förmåga att göra andras verk till sina egna. Dylan - En kärlekshistoria är inte en intervjubok. Det är en bok som utgår från Bob Dylans liv, text och musik och som genom det prismat beskriver ett folk och ett land i förvandling och förvirring. Vi pratar om Dylans liv och verk men egentligen pratar vi om oss själva, våra egna liv och vårt eget arbete. Och vår kärlek.
Tyvärr går det inte att komma in på Mina uppgifter. Behöver du hjälp att ändra adressuppgifter eller PIN-kod, vänd dig till ditt bibliotek så hjälper vi dig!

Evenemangskalendern

Intresserad av kultur? Här kan du boka biljetter till evenemang som Härryda kultur arrangerar.

Öppettider Mölnlycke

Mån-tors 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15

Öppettider Landvetter

Mån-tors 10-18
Fredag 10-17
Lördag 10-14

Öppettider Hindås

(Meröppet 8-22 alla dagar)

Måndag 10-19

Tisdag

10-14
Onsdag 13-17
Fredag 10-14

Öppettider Rävlanda

Mån, ons, fre 10-14
Tis, tors 10-19