Filtrera din sökning
Titeluppgifter
78694
Bok:Hellre tusen myggbett:2008: Hellre tusen myggbett
Omslagsbild
Av: Bjar, Stephen
Av: Landgren, Tina
Utgivningsår: 2008
Hylla: uDofa
Medietyp: Bok
Förlag: Vilda
Anmärkning:
Originalupplaga 2008.
Innehållsbeskrivning
OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Annas föräldrar skilde sig och sålde sommarstugan. Nu blir det aldrig mer några lyckliga somrar där. Eller? Habibs familj består av tolv personer som bor ihop. Krille bor varannan vecka hos pappa och varannan vecka hos mamma. Han tycker att alla skulle kunna bo ihop! Efter att Saras pappa och mamma separerat har det bara varit dåliga jular. Det är hon trött på. Nu har Sara en plan ... Nära 30 % av alla barn har föräldrar som inte bor ihop. Separationer och skilsmässor är vanliga, men ändå talas det så lite om dem och bilden av kärnfamiljen som den enda familjeformen är stark. Den här boken vill ge röst åt många barns upplevelser, skapa igenkänning, förståelse och öppna upp för samtal. Innehållet i den här boken har funnits länge och hörts av många barn. Det är först nu på initiativ av organisationen Sveriges Makalösa Föräldrar och med stöd av Allmänna arvsfonden som familjerättssekreteraren Stephen Bjars historier hittat in mellan pärmarna på en riktig bok. Tidigare har de använts som skönlitterära underlag för diskussioner i grupper med barn vars föräldrar separerat. Boken Hellre tusen myggbett visar tre olika upplevelser av föräldrars separation och tack vare Stephen Bjars berättarglädje är de lika läsvärda oavsett läsarens egna referenser till ämnet. Sagt om boken Långt ifrån alla barn lever ju i mamma-pappa- barnfamiljer och den här boken handlar om hur familjer istället kan se ut och hur det kan kännas när ens första familj inte längre ser ut som den gjorde från början. ... Boken kan läsas av både barn och vuxna och passar som högläsningsbok eftersom den kan vara ett bra underlag till att börja prata om separationer och skilsmässor. Drömbiblan, februari 2011. Läs recensionen! Den är lätt för barnen själva att läsa, men passar särskilt bra som utgångspunkt för samtal om barnens känslor kring föräldrarnas separation. Svenska Dagbladet, november 2010. Läs recensionen!

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare