Filtrera din sökning
Titeluppgifter
93117
Bok:Kokongs långa resa:2010: Kokongs långa resa
Omslagsbild
Av: Buregren, Sassa
Av: Mangold, Maud
Utgivningsår: 2010
Hylla: Hcf
Medietyp: Bok
Förlag: Kabusa
Anmärkning:
Originalupplaga 2010.
Innehållsbeskrivning
Hoppfull och finstämd berättelse om människors värme och medkänsla Stinsen hittar ett litet övergivet knyte på tågets hatthylla. Inte kan han väl lämna det där? Han tar med sig Kokong hem och försöker ge honom mat och värme, men Kokong längtar hem till en röd, gul och varm värld. Han vill inte stanna i den här blåa, svarta och kalla världen. Kokong rymmer och Stinsen letar hela natten. När Stinsen hittar Kokong så verkar världen lite ljusare och Stinsens hem lite varmare. Om man har sällskap av en vän, blir hela världen snäll igen. Om författarna Sassa Buregren föddes 1953 i Kristianstad och är konstnär, illustratör och författare. Buregren har utbildats vid Konstindustriskolan i Göteborg, Målarskolan Forum i Malmö och på Skånska Målarskolan i Malmö. Maud Mangold föddes 1954 och växte upp i Södermanland nära djur och natur, en uppväxt som speglar sig i många av hennes böcker. Idag är hon bosatt i Göteborg och skriver på heltid. "Kokongs långa resa" för samman globalrealism och sagotradition i en rimmad versberättelse om exil och återfunnen trygghet. De suggestiva bilderna leker lustfyllt med perspektiv och konturer... Också färgskalan utnyttjas verkningsfullt" Sverker Lenas, Dagens Nyheter "det är litet magiskt...en bokupplevelse som sprider både vemod och oro, glädje och tillförsikt" Bohusläningen "Mangold får orden att flyta så lätt och elegant...en poetisk ton i både bild och text" Alingsås Tidning "en svår, men vackert sammansatt saga - och lika smärtsam som hoppfull" Smålandsposten "Mangolds verser är omväxlande vackert poetiska och småknasigt rimtokiga... Sassa Buregren målar en stark berättelse av känslor, upplevelser och stämningar" Tidningen Kulturen

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare

147669
Loading...
Av: Buregren, Sassa
124056
Loading...
Av: Buregren, Sassa
Av: Mangold, Maud
107240
Loading...
Av: Mangold, Maud
Av: Buregren, Sassa
76791
Loading...
Av: Mangold, Maud
Av: Buregren, Sassa
73801
Loading...
Av: Buregren, Sassa
Av: Mangold, Maud
43769
Loading...
Av: Buregren, Sassa