Filtrera din sökning
Medietyp
Språk
Målgrupp
Utgivningsår
Titeluppgifter
78846
Bok:Snäll:2008: Snäll
Omslagsbild
Av: Dahle, Gro
Av: Nyhus, Svein
Utgivningsår: 2008
Hylla: Hcf
Medietyp: Bok
Förlag: Daidalos
Anmärkning:
Första svenska upplaga 2008
Innehållsbeskrivning
Snäll är en bok av konstnärsparet Gro Dahle och Svein Nyhus. det är en munter, poetisk och bråkig bok som yngre barn lätt kan förstå och leva sig in i, medan större barn och vuxna också ser undertexten.Författaren Gro Dahle leker med ord och rytmer, tecknaren Svein Nyhus illustrerar vilt och starkt. Uttryckskraften är stor ? och originell.Snäll är en bilderbok som vänder sig till barn från ca 5 år, till föräldrar och alla vuxna som har med barn att göra.Snäll fick det norska förläggarpriset, Brageprisen, 2002 för bästa barnbok.En urstark tjej i en urstark bok - opassande intensiv och annorlunda och humoristisk... Nu kommer äntligen fullträffen "Snill" ut på svenska./Ulla Rhedin i DNSedelärande historia om vikten av att våga ta plats. En av årets vackraste bilderböcker för alla små och stora som varit för snälla i sina liv./Lotta Olsson i DNLilla rena, rara, duktiga, glänsande Lussi i bilderboken Snäll, blir till slut så utslätad att hon försvinner ? precis som Ninni i Osynliga barnet. Bilderna förstärker händelseförloppet med förvrängda proportioner och våldsam gestik. Till slut är läsaren lika skrikfärdig som Lussi./Cay Corneliuson listar 2008 års bästa barnböcker i SvdAlltför sällan, men ibland kommer det bilderböcker som med sina konstnärliga kvaliteter och sitt existensiella djup framkalla läsar-andnöd. Det norska författarparet Gro Dahle och Svein Nyhus berättelse om den rena, snälla och väluppfostrade rosettprydda lilla flickan Lussi är just ett sådant konstverk./Stina Zethreaus listar 2008 års bästa barnböcker i DNLussi är den oändligt välartade flickan som strikt håller sig inom Svein Nyhus rutor och ramar, hans bakgrunder av siffror och tabeller talar om ett samhälle som prioriterar Ordning och Reda. Kanske har även Norge sin Jan Björklund?.. En av de allra bästa bilderböckerna i år./ Britt Jakobsson i LT»Dahle?Nyhus tre böcker för barn (och vuxna, vill jag hävda) är bland de vackraste jag läst, och det är en fröjd att någon vill ta barn på sådant allvar.»/Jenny Rydqvist i Sydsvenskan»Det finns ingen slumpmässighet eller slentrian i det som uttrycks här. De här böckerna är gjorda med stor konstnärlig integritet och stor inlevelse. Man vill bara citera och citera. Böckerna ser mer än de ger sig ut för att se, ger mer än de påstår sig ge. Lösningarna erbjuds inte på bekostnad av skildringen, utan som en del av den, som en möjlighet bland andra.»/Nora Hämäläinen i Ny Tid om Gro Dahle och Svein Nyhus bilderböcker

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare

193185
Loading...
Av: Dahle, Gro
178683
Loading...
Av: Dahle, Gro
145908
Loading...
Av: Dahle, Gro
140489
Loading...
Av: Dahle, Gro
118102
Loading...
Av: Dahle, Gro
Av: Nyhus, Kaia Dahle
137285
Loading...
Av: Dahle, Gro
103181
Loading...
Av: Dahle, Gro
Av: Nyhus, Svein
92886
Loading...
Av: Dahle, Gro
Av: Nyhus, Svein
83380
Loading...
Roy
Av: Dahle, Gro
Av: Nyhus, Svein
81243
Loading...
Av: Dahle, Gro
Av: Nyhus, Svein