Filtrera din sökning
Titeluppgifter
48765
Bok:Adjö, herr Muffin:2002: Adjö, herr Muffin
Omslagsbild
Av: Nilsson, Ulf
Av: Tidholm, Anna-Clara
Utgivningsår: 2002
Hylla: Hcf
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier Carlsen
Anmärkning:
Originalupplaga 2002
Fler utgåvor/delar:
Bok:Adjö, herr Muffin:2009:[Ny utg.]
Innehållsbeskrivning
Herr Muffin är ett gammalt och trött marsvin som tänker tillbaka på sitt liv. Han tycker att han haft det bra. En dag får han plötsligt ont i magen. Om hur det kan vara när ett marsvin dör.
Herr Muffin tänker tillbaka på sitt liv. En gång var han ett ungt och starkt marsvin som kunde kånka och bära på gurkor men nu är han gammal, trött och grå. Han minns och gör en liten lista: Jag har haft det bra, bättre än de flesta. 1 mycket klok och vänlig fru. 1 blått litet hus med egen brevlåda. 6 små lurviga barn. 3 gånger om dagen kelad med. 728 hela gurkor under livet. 2555 fång gräs, hö och maskrosor. Och post då och då i brevlådan. En onsdag får han plötsligt ont i magen ... En finstämd, underbar bilderbok av två av våra absolut främsta bilderboksmakare Ulf Nilsson (text) och Anna-Clara Tidholm (bild) om hur det kan vara när ett älskat marsvin blir sjukt och dör. Med stor känsla och inlevelse ger de herr Muffins perspektiv på de stora frågorna. Ulf Nilsson har skrivit över ett hundratal älskade barn- och bilderböcker t. ex. dem om "Lilla syster Kanin" och Anna-Clara Tidholm är med bl. a. sina böcker "Nalle hej!", "Knacka på", "Ut och gå" och böckerna om "Ture", banbrytande när det gäller bilderböcker för små barn.

Här finns titeln:

Loading...
Inga reservationer och fjärrlån

Vi byter bibliotekssystem, det innebär att biblioteken är stängda måndag 2 december - torsdag 5 december. Under den tiden kan du inte besöka biblioteken eller använda dig av webbplatsen bibliotek.harryda.se. Fredag 6 december öppnar vi som vanligt igen!

I samband med bytet av system kommer du inte att kunna reservera böcker och andra medier under perioden 15 november - 6 december. Under samma period går det inte att beställa nya fjärrlån.

På kulturwebben kan du läsa mer om stängningen och vad som gäller på de olika biblioteken.

Fler titlar av samma författare