Läs tidningar med PressReader

PressReader

logotypLäs tidningar och tidskrifter i PressReader på mer än 60 olika språk i din dator, telefon, surfplatta eller på bibliotekets datorer! 

Alla tidningar är en kopia av pappersutgåvan så du missar inte något av det som står med i  papperstidningen.

Du kan enkelt välja bland land, språk, kategori och publikationstyp i vänstermenyn i PressReader, för att avgränsa din sökning i det stora utbudet.

Det är även lätt att skriva ut artiklar genom att högerklicka på valfri sida eller artikel och välja Print.

 

Så här gör du för att använda PressReader:

På bibliotekets datorer

Vill du läsa direkt på någon av bibliotekets datorer så loggas du in automatiskt när du går in på PressReaders webbplats.

 

På telefon eller surfplatta

För att använda PressReader på telefon eller surfplatta behöver du först gå in på bibliotekets trådlösa nät HK PUB-OPEN på något av kommunens bibliotek.

Ladda sedan ned appen:

PressReader för iPhone/iPad
PressReader för Android

När du öppnar appen, visas en grön kaffekopp nere i högra hörnet när du är ansluten. Du kan nu ladda ned tidningar och tidskrifter i appen.

Vill du sedan ladda ned nya tidningar och tidskrifter hemifrån fungerar det i upp till 72 timmar efter att du har varit ansluten till bibliotekets nätverk.

 

På din egen dator

För att kunna läsa i Pressreader på din dator utanför bibliotekets nätverk behöver du logga in på Mina sidor på den här webbplatsen med personnummer/bibliotekskortsnummer och PIN-kod. Klicka sedan på länken ned till Pressreader, som visas efter att du har loggat in.

Kontakt

Mölnlycke bibliotek
031-724 64 00
molnlycke.bibliotek@harryda.se