Läsa på olika språk

Flera av våra besökare vill läsa böcker på andra språk än svenska. Vi har böcker på ett antal olika språk. Om du inte hittar det du söker, lånar vi gärna in böcker på andra språk, både för barn och vuxna.

Nationella minoritetsspråk

I Sverige finns fem nationella minoritetsspråk: samiska, finska, meänkieli, jiddisch och romani chib. Kontakta oss på biblioteken om du vill läsa böcker på någon av dessa språk. Vi kan låna in från andra bibliotek.

Vilka är våra minoriteter och vad betyder det?
Läs mer på Minoritet.se 

Världens bibliotek

Världens bibliotek är ett digitalt bibliotek, med e-böcker och e-ljudböcker på flera andra språk än svenska. Du kan använda tjänsten om du befinner dig i Sverige och registrerar dig med en e-postadress. 

Tipsa oss om böcker på olika språk

Läser du böcker på annat språk än svenska? Har du tips på författare eller titlar som du vill att vi köper in? Hör av dig med tips till johanna.pettersson@harryda.se

Länktips

Internationella biblioteket

Internationella biblioteket i Stockholm har böcker på mer än 100 språk. Söker du efter en särskild bok på ett språk som inte finns på biblioteken i Härryda kommun? Då kan den kanske finnas på Internationella biblioteket. Sök på deras webbplats och beställ hos oss.

 Läs mer på Internationella biblioteket

Information om Sverige 

Informationsverige.se är en guide till det svenska samhället. För dig som vill söka asyl, söka arbete, studera, lära dig svenska och veta mer om hur Sverige fungerar. Guiden finns på svenska, arabiska, dari, engelska, franska, persiska, ryska, somaliska, spanska och tigrinska. 

Läs mer på Informationsverige.se

Lär dig svenska på biblioteket

På biblioteken i Härryda finns olika läromedel för dig som vill lära dig svenska: läroböcker, ordböcker och grammatikböcker. Det finns också lättlästa böcker med olika svårighetsgrad och på Mölnlycke bibliotek finns den lättlästa nyhetstidning 8 SIDOR.

8 SIDOR finns även att läsa på 8SIDOR.se