Låna en bok från ett annat bibliotek

Vill du låna en bok som inte finns på biblioteken i Härryda kommun kan vi ofta låna in den från ett annat bibliotek i Sverige, ett så kallat fjärrlån.

Det kostar ingenting att beställa ett fjärrlån från oss. Du kan även beställa kopior av tidnings- och tidskriftsartiklar, då kan du i vissa fall behöva betala en avgift. Media som cd-skivor och filmer lånas i allmänhet inte in som fjärrlån.

Viktigt att komma ihåg: det är aldrig någon garanti att vi får fjärrlåna från andra bibliotek, speciellt inte om det gäller nyutgivna eller kursböcker.   Vill du hellre att vi köper in boken till biblioteket?

  Skriv in ditt inköpsförslag.

  Grön cirkel med ett vitt utropstecken.

  Bra att veta när vi lånar en bok från ett annat bibliotek för dig

  - Lånetiden på fjärrlånet styrs av det bibliotek som boken lånats ifrån och blir ofta kortare än vår vanliga lånetid. Det kan variera mellan några dagar upp till ett par veckor innan boken kommer fram till oss.

  - Vänd dig i första hand till ditt högskole- eller universitetsbibliotek om du behöver kurslitteratur, eftersom den ofta inte är tillgänglig för fjärrlån.

  - Det kostar inget att fjärrlåna böcker. Kostnaden för kopior av artiklar kan däremot variera beroende på varifrån de beställs.