Låna en bok från ett annat bibliotek

Vill du låna en bok som inte finns på biblioteken i Härryda kommun kan vi ofta låna in den från ett annat bibliotek i Sverige, ett så kallat fjärrlån.

OBS! Under vecka 26 och 27 kan du inte göra några fjärrlån hos oss.

Det kostar ingenting att beställa ett fjärrlån från oss. Du kan även beställa kopior av tidnings- och tidskriftsartiklar, då kan du i vissa fall behöva betala en avgift. Media som cd-skivor och filmer lånas i allmänhet inte in som fjärrlån.

Önskemål om fjärrlån

Vill du att biblioteket lånar in en bok eller annat media från ett annat bibliotek? Fyll i dina uppgifter. För att vi ska kunna ställa upp dig i kö på boken behöver du ha ett bibliotekskort hos oss.

Vill du hellre att vi köper in boken till biblioteket?

Skriv in ditt inköpsförslag.

Grön cirkel med ett vitt utropstecken.

Bra att veta när vi lånar en bok från ett annat bibliotek för dig

- Lånetiden på fjärrlånet styrs av det bibliotek som boken lånats ifrån och blir ofta kortare än vår vanliga lånetid. Det kan variera mellan några dagar upp till ett par veckor innan boken kommer fram till oss.

- Tyvärr är det ibland svårt att kunna fjärrlåna kurslitteratur.

- Det kostar inget att fjärrlåna böcker. Kostnaden för kopior av artiklar kan däremot variera beroende på varifrån de beställs.