Talböcker och Legimus


Talböcker


Talböcker är inlästa böcker för dig med en läsnedsättning eller som av någon anledning har svårt att läsa tryckt text. En talbok har samma innehåll som en vanlig bok men du lyssnar på den istället för läser.

Det finns olika sätt att lyssna på en talbok:

  • Lyssna i en Daisyspelare. På biblioteket finns talböcker i skivformat, dessa kan du låna med dig hem eller få hemskickade om du inte kan ta dig till biblioteket. På biblioteket finns också Daisyspelare som går att låna hem om man vill prova.
  •  Lyssna i dator, surfplatta eller mobilen. Du behöver ett konto till Legimus som du får via biblioteket, du behöver inte visa ett intyg för att få ett Legimuskonto. Legimus finns som hemsida och app där du själv kan ladda ner och lyssna på dina talböcker

Vem får låna talböcker?
Läsa med Daisyspelare

 

Legimus


Du kan ladda ner talböcker direkt från legimus.se till mobilen, surfplattan eller datorn. Med appen Legimus kan du läsa och lyssna på talböckerna.

Kontakta biblioteket för att få inloggning till Legimus!
Använda Legimus

dekorationsbild

Kontakt

Emma Andersson, tillgängliga medier
031-724 64 41
emma.andersson@harryda.se

Gunilla Südow, tillgängliga medier
031-724 64 41
gunilla.sudow@harryda.se

Sök efter talböcker i Legimus

Myndigheten för tillgängliga medier (tidigare Talboks- och punktskriftsbiblioteket) har en webbplats, Legimus, där du kan söka efter talböcker. Både för dig som vill ladda ned talboken direkt eller låna den via biblioteket.

Legimus

Myndigheten för tillgängliga medier, MTM