Roliga böcker

Ibland vill man verkligen få skratta och läsa om någonting riktigt roligt. Tokiga upptåg och andra stolligheter är någonting det finns gott om i de här böckerna!

Här har vi samlat våra barnbibliotekariers roligaste boktips.

 

189137
Loading...
Book:Hunden:2018
Author: Heiberg, Anette
Year 2018
Language: Swedish
Shelfmark: Hcf - VERSALER
Media class: Book
Publisher: 2018 : [Danderyd] : Triumf förlag, [2018] : 2018
Resource type: Physical
Note: Omslag: "Kort text med stora bokstäver" Första svenska upplaga 2018
FÖR DIG SOM SKA LÄRA DIG ATT LÄSA! MORMOR HAR FÅTT EN NY HUND. MEN DEN SER LITE KONSTIG UT. OCH DENUPPFÖR SIG KONSTIGT. DET ÄR INTE EN HUND! SÄGER MILLA. JO MEN VISST! SÄGER MORMOR. KLART FIDO ÄREN HUND. MEN MILLA ÄR INTE SÄKER PÅ DET KORT TEXT MED STORA BOKSTÄVER! 
182852
Loading...
Book:Den stora påskmiddagen:2018:Första upplagan
Author: Hansson, Anna
Year 2018
Language: Swedish
Shelfmark: Hcf
Media class: Book
Edition: Första upplagan
Publisher: Skällinge : Beta Pedagog, [2018] : 2018
Resource type: Physical
Note: Originalupplaga 2018 Lix: 22
När häxorna, som ska fira påsk på Monsterhotellet, har med sig en kittel stor nog att få plats med en varulv i, blir Ulv orolig. Inte tänker de väl koka och äta upphonom? Den stora påskmiddagen är den nionde boken i serien om varulvarna på Monsterhotellet. Den är lagom lättläst (lix 22) och, precis som de andra böckerna i serien, mer rolig än läskig. Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga. André Högbom är en kreativ mångsysslare och illustratör. Hans välgjorda bilder fångar verkligen upp den humoristiska känslan i böckerna om Monsterhotellet.
190462
Loading...
Book:Om jag bara inte råkat säga sanningen:2018:Andra upplagan
Author: Angerborn, Ingelin
Year 2018
Language: Swedish
Shelfmark: Hcf
Media class: Book
Edition: Andra upplagan
Publisher: 201809 : Stockholm : Rabén & Sjögren, [2018]
Resource type: Physical
Note: Originalupplaga 2005 utan illustrationer. Första upplaga i denna version 2018
Om Tilda inte hade råkat säga sanningen, så hade det aldrig hänt. Hon hade inte skrivit ett kärleksbrev till Axel, slarvat bort Kilimanjaro, gått på fel toa och lagt armen i elefantbajs ... och framför allt så hade hon inte vunnit högsta vinsten! Ingelin Angerborn vann Tidens barnbokstävling år 2002 med kritikerrosade och internationellt prisbelönade Om jag bara inte hade tappat bort tant Doris hund och har allt sedan dess varit en storfavorit hos de unga läsarna. Nu finns alla fem fristående böcker i Ingelin Angerborns populära serie om Tilda i nyutgåva, med nya omslag och roliga vinjetter av Lena Forsman. I ett högt tempo, skickligt skrivet och med perfekt tajming trissas handlingen upp. Lätt att läsa själv för nybörjarläsaren och perfekta som högläsningsböcker. Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund (del 1) Om jag bara inte råkat göra pappa till astronaut (del 2) Om jag bara inte råkat säga sanningen (del 3) Om jag bara inte råkat köpa ett marsvin (del 4) Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr (del 5) Pressröster om böckerna i serien: "Bubblande roligt. /.../ Balanserar humor och allvar perfekt." Hallandsposten "Berättelserna om Tilda är bland det roligaste ett barn i bokslukaråldern kan läsa." Upsala Nya Tidning "En läsvärd, besinningslöst rolig bok." Tranås Tidning "Roligt, livligt, vardagsnära, läsvänligt (gärna högläsning)." Östgöta Correspondenten "Berättelsen är humoristisk, fartfylld och lätt att leva sig in i." Sydsvenskan
188418
Loading...
Book:Doktor Proktors sensationella samling av D.D.S.Ö.I.F - djur du skulle önska inte fanns:2018
Author: Nesbø, Jo
Year 2018
Language: Swedish
Shelfmark: Hcf
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Bonnier Carlsen, 2018
Resource type: Physical
Note: Första svenska upplaga 2018
Denna katalog skulle aldrig ha givits ut, om det hade varit upp till myndigheterna att bestämma. Men sanningen måste fram, oavsett hur hemsk den är. För även om vi inte vill att det ska vara sant, så finns de där ute. Djuren du aldrig har hört talas om. Och som du önskar inte fanns. I Doktor Proktors sensationella samling av D.D.S.Ö.I.F. avslöjas hemligheter som är så viktiga, så fruktansvärda och otroligt ruskiga att de helt enkelt inte kan fortsätta att vara det. Hemligheter alltså. Hemligheter i form av djur som polisen och myndigheter inte vill att du ska veta om. Kanske är de oroliga att du ska drabbas av panik och stuka foten när du i vild panik skrikande springer iväg. Men de finns därute. Just nu kanske en enorm Mongolisk Vattenråtta väntar på sitt nästa offer i en mörk allé i Oslo. Eller en Nepalesisk Hundfågel som kanske slickar av ansiktet på någon stackars bergsbestigare i Himalaya. Och vem vet, kanske håller en Noshornsgroda i just detta ögonblick på att suga ut ögonen från dess hålor på en fiskare i Venezuela? Sanningen finns därute och den måste berättas. Och det är därför som Jo Nesbø beslutade sig för att samla några av djuren som du verkligen inte skulle önska att de fanns i denna bok.
179447
Loading...
Book:Marsvinets sista suck:2018
Author: Hay, Sam
Year 2018
Language: Swedish
Shelfmark: Hcg
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Berghs, [2018] : 2018 : ©2017
Resource type: Physical
Joes liv blir totalt förändrat när han blir zombiedjurens beskyddare. Han har hjälpt en hamster, en katt, en ylande hund, en guldfisk, en kanin och en undulat att finna frid på andra sidan. Och nu är det dags för Joe att hjälpa zombiemarsvinets familj att komma undan en orm på rymmen. Missa inte sjunde delen i den populära djurzombie-serien!Zombie-böckerna har skapat en ny sorts historia.Elsie Runnö BTJ-häfte 8, 2017
189327
Loading...
Book:Tom Gates extra roliga grejer (eller inte):2018
Author: Pichon, Liz
Year 2018
Language: Swedish
Shelfmark: Hcg
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Alfabeta, [2018] : 2018
Resource type: Physical
Tom Gates är tillbaka i en ny bok, full med galna och pinsamma händelser! Det är vinter, och det snöar så mycket att skolan blir tvungen att stänga. Vilket inte gör Tom något, om det inte vore för att han tvingas tillbringa eftermiddagen med Marcus. Marcus som har fått ett stjärnelevmärke av magister Fullerman. Ett sånt vill Tom också ha, och han tänker jobba hårt för att få ett. Liz Pichon är en engelsk författare och illustratör. Med serien om Tom Gates har hon vunnit en rad priser. Bland annat Roald Dahl Funny Prize, Waterstone s Children s Book Prize och Blue Peter Book Award.
192239
Loading...
Book:Vår supersmarta trädkoja med 104 våningar:2018
Author: Griffiths, Andy
Year 2018
Language: Swedish
Shelfmark: Hcg
Media class: Book
Publisher: 201811 : Alfabeta, 2018
Resource type: Physical
Andy och Terrys trädkoja har nu vuxit till 104 våningar. Här finns en oändlig oändlighetstrappa, en tankevåning för djupa tankar, en rapbank, ett Mount Everest, en stor fästning som är förstärkt med en extrastark fästningsförstärkare samt en pengamaskin (som också tillverkar honung!).   Andy och Terry är som vanligt sena med lämningen av den nya boken. Det börjar bli panik (igen )! Till råga på allt har Andy sån tandvärk att han inte alls kan komma på nåt kul. Som tur är vet Terry precis vad de ska göra. De ska köpa en Skojskrivare 2000 som skriver boken åt dem! Allt de behöver är lite pengar från den nya pengamaskinen. Det är en idiotsäker plan, till och med en Terry-säker plan. Så vad kan gå fel?  Serien fortsätter att växa så det knakar och har nu sålt i miljontals exemplar världen över. Vår supersmarta trädkoja med 104 våningar är den åttonde delen i serien.
173072
Loading...
Book:Wursten och veganen:2017
Author: Asptjärn, Åsa
Year 2017
Language: Swedish
Shelfmark: Hcg
Media class: Book
Publisher: Stockholm : Bonnier Carlsen, 2017
Resource type: Physical
Klockan är två på natten när Wursten springer för livet genom skogen, möjligen förföljd av en satanist. Livet passerar revy. Eller åtminstone de senaste tre veckornas händelser. Det här är sommaren när man inte längre kan leka tre, illrar rymmer och att göra inbrott känns helt rimligt. Åsa Asptjärn briljerar i spänning, humor och relationsdramatik. Bodil kallas Wursten för hon älskade korv när hon var liten. Det är sommarlovet efter sexan nu. Det är sommarlovet då det står klart för alla, inklusive Wursten, att det är slut mellan henne och Veronika, bästisen sedan de var fyra år. Veronika har gått vidare från hemliga klubbar och serietidningar till pms-känningar och Elias gäng på utomhusbadet. Några gator bort i området flyttar veganen Diana in. Och nu börjar det hända grejer. Inte alldeles väntat för Wursten befinner hon sig snart nog i skogen, mitt i natten, i färd med att gräva ner stöldgods. Tillsammans med Diana har hon genomfört sin första politiska aktion. Det här är en rakt igenom ljuvlig och oförutsägbar skildring av att inte vilja sluta med leken, om att göra slut med sin barndomsbästis, sörja och gå vidare. Det är en bok med ett älskvärt persongalleri, skriven med en oöverträffad humoristisk timing.